Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επ. Εργασίας: Αυστηρότερες ποινές για εργοδότες που δεν καταβάλλουν

    τα δεδουλευμένα

  • [02] Πρώτη επίσκεψη Ομπάμα στη Μιανμάρ
  • [03] Στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΑΜ
  • [04] Με την κατάθεση επτά μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί
  • [05] Ρύθμιση καταστροφής του DNA μετά από νόμιμη δειγματοληψία προωθεί

    η Βουλή

  • [06] Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πληροφορική, λέει η Κομισιόν

  • [01] Επ. Εργασίας: Αυστηρότερες ποινές για εργοδότες που δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα

    Αυστηρότερες θα είναι οι ποινές σε εργοδότες, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τα δεδουλευμένα, είτε πρόκειται για μισθούς είτε για ωφελήματα, στους εργαζομένους τους ενώ πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στο Δικαστήριο να αποφασίζει, πέρα από το πρόστιμο που θα επιβάλλει στους παρανομούντες εργοδότες, και σχετικά με την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

    Το θέμα του περί προστασίας των μισθών τροποποιητικού νόμου του 2012 συζητήθηκε τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, νομοθεσία η οποία, στοχεύει, όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής ο Πρόεδρος της Αντρέας Φακοντής, στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου μέσω της αύξησης των ποινών ώστε η μη εφαρμογή της νομοθεσίας να καθίσταται αποτρεπτική αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στο δικαστήριο να επιδικάζει οφειλόμενα ποσά προς τους εργαζόμενους σε περίπτωση καταδίκης του εργοδότη.

    Ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των παραβιάσεων της συγκεκριμένης νομοθεσίας με την καθυστέρηση ή και τη μη καταβολή μισθών από εργοδότες.

    [02] Πρώτη επίσκεψη Ομπάμα στη Μιανμάρ

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφθηκε τη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία), προσπαθώντας κατά τη διάρκεια της εκεί εξάωρης επίσκεψής του να ισορροπήσει ανάμεσα στους επαίνους προς την ηγεσία της χώρας για την εισαγωγή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την άσκηση πίεσης για τη συνέχισή τους.

    Ενα ενθουσιώδες πλήθος υποδέχθηκε τον κ. Ομπάμα στη Ρανγκούν, την παλαιά πρωτεύουσα της χώρας, που εξωραΐσθηκε για την περίσταση από μία στρατιά καθαριστών και ελαιοχρωματιστών και στολίσθηκε με αμερικανικές σημαίες.

    "Αναγνωρίζω, όπως και εκείνος, ότι είναι τα πρώτα βήματα ενός μεγάλου ταξιδιού", δήλωσε ο κ. Ομπάμα αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Μιανμάρ Θέιν Σέιν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης στον Τύπο, μετά τις συνομιλίες τους.

    [03] Στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΑΜ

    Στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σύνθεση Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, συμμετείχε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Οι Υπουργοί Αμυνας σε κοινό γεύμα εργασίας με τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν την επικείμενη πιθανή Μη Στρατιωτική Αποστολή στο Μάλι, καθώς και θέματα άμυνας που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2013.

    Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Αμυνας υπέγραψε μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του Alexandr Vondra Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

    [04] Με την κατάθεση επτά μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί

    Με την κατάθεση και αντεξέταση επτά μαρτύρων κατηγορίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, συνεχίστηκε τη Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

    Ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού, προϊστάμενος του γραφείου Εθιμοτυπίας στο Υπουργείο Άμυνας Ανδρέας Τυρίμος κατέθεσε ως ο 40ος μάρτυρας και σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 27/7/2011 ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας του ζήτησε να βοηθήσει τον Ταξίαρχο Θεοφάνους να τυπώσει φωτογραφίες που λήφθηκαν από το φουσκωμένο εμπορευματοκιβώτιο στις 6/7/2011.

    Ακολούθησε η κατάθεση του 41ου μάρτυρα κατηγορίας, του επιλοχία Στέλιου Στυλιανού, ο οποίος εργάζεται ως φωτογράφος - κινηματογραφιστής στο Γραφείο Τύπου και Εθιμοτυπίας του ΥΠΑΜ. Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 27/7/2011 ανέφερε ότι στις 6/7/2011 έλαβε τηλεφώνημα από τον αντισυνταγματάρχη Τυρίμο ο οποίος ήθελε να τυπώσει φωτογραφίες αλλά υπήρχε μελάνι μόνο για το τύπωμα μόνο 8-10 φωτογραφιών, από τις 80 συνολικά που υπήρχαν.

    [05] Ρύθμιση καταστροφής του DNA μετά από νόμιμη δειγματοληψία προωθεί η Βουλή

    Το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης της καταστροφής γενετικού υλικού μετά από νόμιμη δειγματοληψία με στόχο να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των δοτών συζήτησε τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σοφοκλής Φυττής, αφού έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό θέμα, η νομοθετική ρύθμιση του οποίου κρίνεται αναγκαίο να γίνει το γρηγορότερο, ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε όπως πραγματοποιηθούν συσκέψεις της Γενικής Εισαγγελίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Επιτροπή Βιοηθικής έτσι ώστε να εξεταστεί ποιες τροποποιήσεις πρέπει να προωθηθούν στη νομοθεσία αλλά και όπως το Υπουργείο Υγείας συγκαλέσει μια σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων.

    Ο κ. Φυττής δήλωσε ότι όπως διαπιστώνεται από τη συζήτηση, η προστασία των προσωπικών δεδομένων κάποιου ο οποίος είτε βρίσκεται εν ζωή είτε έχει αποβιώσει έχει τεράστια σημασία και πως από παραδείγματα τα οποία δόθηκαν, στο εξωτερικό υπήρξαν πολλές περιπτώσεις αναφορικά με κλοπή γενετικού υλικού από βιοτράπεζες.

    [06] Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πληροφορική, λέει η Κομισιόν

    Έκθεση της Κομισιόν στο εκπαιδευτικό σύστημα 31 χωρών δείχνει ότι η διδασκαλία της τεχνολογίας των πληροφοριών, των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της αγωγής του πολίτη έχει θεμελιώδη σημασία για τη σημερινή αγορά εργασίας, αλλά τα σχολεία δεν δίνουν επαρκή προσοχή σ' αυτές τις οριζόντιες δεξιότητες σε σύγκριση με τις βασικές δεξιότητες στα πεδία της γλώσσας, των μαθηματικών και της φυσικής.

    Σύμφωνα με την Κομισιόν, μόνον 11 ευρωπαϊκές χώρες (το Βέλγιο-φλαμανδική κοινότητα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβενία και η Φινλανδία) έχουν τυποποιημένες διαδικασίες για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων στον τομέα της αγωγής του πολίτη, που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενεργού συμμετοχής στο σχολείο και την κοινωνία.

    Αντίθετα, τέτοιου είδους αξιολόγηση δεν υφίσταται καθόλου για την επιχειρηματικότητα και τις δεξιότητες στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών σε καμία από τις 31 χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα (τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την Κροατία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Τουρκία).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 16:39:07 UTC