Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παιδοβουλή : Η οικονομική κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις και

    στα παιδιά

  • [02] Tα Ταμεία Προνοίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της

    κρίσης ,δηλώνει η Υπ. Εργασίας


  • [01] Παιδοβουλή : Η οικονομική κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα παιδιά

    Συνήλθε το Σάββατο η Β΄ Τακτική Σύνοδος της Ε΄ Βουλευτικής Περιόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Στην Σύνοδο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης και άλλοι βουλευτές καθώς και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσαμπά.

    Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παιδοβουλής Μάρκος Καρασαμάνης είπε ότι "σε αυτές τις ώρες που ψάχνουμε λύσεις, οι λύσεις πρέπει να δημιουργούνται από όλα τα μέλη του λαού προς όλα τα μέλη του λαού, των παιδιών μη εξαιρουμένων».

    Στο χαιρετισμό της, η εκπρόσωπος της Βουλής των Γερόντων Αλέκα Γράβαρη-Πρέκα αναφερόμενη σε στοιχεία της UNICEF είπε ότι περίπου 150 εκ. παιδιά, 5-14 ετών εμπλέκονται στην παιδική εργασία, επαιτεία και εκμετάλλευση, εκατοντάδες εκ. παιδιά είναι θύματα άμεσης ή έμμεσης βίας, 4 εκ. παιδιά κάτω των 15 ετών ζουν με AIDS, ενώ 17 εκ. έχουν χάσει τους γονείς τους από AIDS. Επίσης σχεδόν 2,5 εκ. παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από αρρώστιες, ασιτία, εξαντλημένα από αφυδάτωση.

    [02] Tα Ταμεία Προνοίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κρίσης ,δηλώνει η Υπ. Εργασίας

    Tα Ταμεία Προνοίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που διαμορφώνονται από νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και να επαναξιολογήσουν την επενδυτική τους πολιτική, καθώς και τα επίπεδα ρευστότητας που πρέπει να τηρούν για να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις προς τα μέλη τους, δηλώνει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της στην πρώτη Τακτική Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των Μελών του Ταμείου Προνοίας των Εργατοϋπαλλήλων της Οικοδομικής Βιομηχανίας και Συναφών Κλάδων Κύπρου, τον οποίο διάβασε ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνης Τρύφωνος, η κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι ο θεσμός των Ταμείων Προνοίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων στην Κύπρο, καθώς τα ωφελήματα που παρέχονται, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από τη συνετή διαχείριση των εισφορών που καταβάλλονται από εργοδότες και εργαζόμενους, ενισχύουν το μέλος σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας για εργασία, κατά τον τερματισμό της απασχόλησης και την αφυπηρέτησή του, ή τους νόμιμους δικαιούχους του σε περίπτωση θανάτου.

    Αναφέρει, επίσης, ότι ο κλάδος της οικοδομικής βιομηχανίας έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από την παρούσα οικονομική κρίση και αναπόφευκτα, το Ταμείο Προνοίας έχει επίσης επηρεαστεί. «Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί είναι αυτό της παράλειψης καταβολής εισφορών προς το Ταμείο από εργοδότες, το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τη νομοθεσία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 November 2012 - 13:39:08 UTC