Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος φιλοξενεί συνεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής

    Συνεργασίας

  • [02] Έκκληση στα κράτη μέλη του ΟΗΕ για στήριξη απευθύνουν οι Παλαιστίνιοι
  • [03] Το Συμβούλιο έδωσε εντολή για διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία για

    Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου

  • [04] Δίωρη στάση εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού
  • [05] Ευεργητικές προοπτικές στα ακίνητα από την ταχεία έγκριση αδειών

    μόνιμης παραμονής

  • [06] Κέρδη €219.000 κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα το πρώτο 9μηνο 2012

  • [01] Η Κύπρος φιλοξενεί συνεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Συνεργασίας

    ¶ρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας, η 39η Συνεδρία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Συνεργασίας, η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και την αρχή της αναλογικότητας, καθώς και με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των δικαιωμάτων των θυμάτων ποινικών υποθέσεων.

    Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης στη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την έναρξη της Συνεδρίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά είπε πως η επιτυχία του μέτρου είναι πλέον αναγνωρισμένη, καθώς αποτελεί την άμεση νομική βάση για τη σύλληψη ενός φυγόδικού και κάτω από οποιαδήποτε δικαιοδοσία αυτός θα εντοπιστεί μέσα στο χώρο της ΕΕ.

    Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης αποτέλεσε σταθμό στην πορεία της Ευρωπαϊκής Δικαστικής Συνεργασίας, είπε ο Υπουργός, για να προειδοποιήσει ωστόσο ότι η εμπιστοσύνη στην εγκυρότητα και η εφαρμογή του εργαλείου μπορεί να υπονομευθούν από τη συστηματική έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για την παράδοση προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε μικροαδικήματα ή υποθέσεις για τις οποίες κανονικά δεν θα εφαρμοζόταν προφυλάκιση. Επομένως η στέρηση της ελευθερίας λόγω της χρήσης της διαδικασίας συνιστά δυσανάλογο μέτρο, είπε.

    Ο κ. Λουκά επεσήμανε πως ο μηχανισμός εφαρμογής του μέτρου στην Κύπρο θεωρήθηκε επαρκής με βάση την έκθεση της Κύπρου κατά τον τέταρτο γύρο αξιολογήσεων, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων Αρχών, το έργο των οποίων ευνοείται και από το μικρό μέγεθος της Κύπρου.

    [02] Έκκληση στα κράτη μέλη του ΟΗΕ για στήριξη απευθύνουν οι Παλαιστίνιοι

    Έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για στήριξη της αναβάθμισης το παλαιστινιακού καθεστώτος στον ΟΗΕ σε θέση μόνιμου παρατηρητή ως κράτος μη-μέλος, απευθύνει η Διπλωματική Αποστολή της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

    Σε διακήρυξή της που δημοσιεύει την Πέμπτη η Αποστολή αναφέρει ότι «η παλαιστινιακή πρωτοβουλία αποτελεί ένα ειρηνικό, πολιτικό βήμα, σε συνέχεια της παλαιστινιακής αίτησης για πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία στοχεύει στον τερματισμό της κατοχής και στην υλοποίηση της δημιουργίας του κράτους της Παλαιστίνης και όχι σε από-νομιμοποίηση ή απομόνωση του Ισραήλ».

    «Είναι σύμφωνη με το διεθνή στόχο της ειρηνευτικής διαδικασίας, ενώ η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών», προσθέτει.

    Τονίζεται ότι «το παλαιστινιακό αίτημα στον ΟΗΕ δεν είναι υποκατάστατο των διαπραγματεύσεων». Σύμφωνα με τη Διπλωματική Αποστολή της Παλαιστίνης την Κύπρο «η αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη θα δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τους διεθνείς συμφωνημένους όρους αναφοράς της ειρηνευτικής διαδικασίας».

    [03] Το Συμβούλιο έδωσε εντολή για διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία για Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου

    Οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ άναψαν το πράσινο φως για έναρξη των διαπραγματεύσεων για Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με την Ιαπωνία που αναμένεται ότι θα δημιουργήσει 400,000 νέες θέσεις εργασίας.

    Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος προήδρευσε στις Βρυξέλλες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (σε σύνθεση Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ).

    Ο αρμόδιος Επίτροπος για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Χουχτ χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή και μίλησε για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η συμφωνία αυτή για την ΕΕ. Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις αποτέλεσαν οι ανησυχίες ορισμένων κρατών μελών (Γαλλία και Ιταλία κυρίως) σε σχέση με τις επιπτώσεις μιας τέτοιας συμφωνίας στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

    Τόσο ο κ. Ντε Χουχτ όσο και ο κ. Συλικιώτης σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ανέφεραν ότι οι ανησυχίες αυτές λήφθηκαν υπόψη και αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα από το έγγραφο που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο.

    [04] Δίωρη στάση εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού

    Παρέλυσε για δυο ώρες την Πέμπτη και το λιμάνι της Λεμεσού, στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών απεργιακών κινητοποιήσεων του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών.

    Σε δηλώσεις του ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και Γραμματέας του κλάδου λιμενεργατών Αριστοφάνης Δημοσθένους, ανέφερε πως μέσα από τη δίωρη απεργία, οι λιμενεργάτες της Κύπρου θέλουν να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους προς τους Πορτογάλους συναδέλφους τους , "γιατί δυστυχώς η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσπαθεί να περάσει ένα νόμο, μέσω μιας συγκυριακής πλειοψηφίας που έχει στη Βουλή, στην οποία θα καταργήσει ουσιαστικά τον κλάδο των λιμενεργατών".

    "Με τη στάση μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που διεξάγουν για τα δικαιώματα και τις συμβάσεις τους και ταυτόχρονα, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας, προς τις μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 3ο πακέτο οδηγίας που εξαγγέλθηκε, διότι φοβούμαστε ότι θα υπάρχουν τέτοιοι όροι, που ουσιαστικά θα καταργούν τον κλάδο μας και τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι στα λιμάνια", συμπλήρωσε.

    [05] Ευεργητικές προοπτικές στα ακίνητα από την ταχεία έγκριση αδειών μόνιμης παραμονής

    Αισιοδοξία για επιτάχυνση της δραστηριότητας στην οικοδομική βιομηχανία εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών μετά την προώθηση της ταχείας διαδικασίας έγκρισης αιτήσεων για παραχώρηση άδειας μόνιμης παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που προτίθενται να αγοράσουν ακίνητο αξίας τουλάχιστον €300.000.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την έγκριση σε υπηκόους τρίτων χωρών των πρώτων 50 αδειών μόνιμης παραμονής στην Κύπρο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής προώθησης της ταχείας διαδικασίας έγκρισης των σχετικών αιτήσεων.

    Ο Σύνδεσμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και προσθέτει πως "είμαστε βέβαιοι ότι ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ σύντομα αισθητά μεγαλύτερος".

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται η αναφορά του προέδρου του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη ότι μέσα σε τρεις μόνο μήνες, με βάση τη συγκεκριμένη διαδικασία, έχουν πραγματοποιηθεί πωλήσεις 650 ακινήτων με προϋπολογιζόμενα έσοδα της τάξης των €200 εκατομμυρίων.

    [06] Κέρδη €219.000 κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα το πρώτο 9μηνο 2012

    Οριακά κέρδη ύψους €219 χιλιάδων κατέγραψε ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 σε σύγκριση με ζημιές ύψους €73,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

    Τα κέρδη αποδίδονται στην αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 46% και στη μείωση των εξόδων κατά 7%, παρά τις αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες, οι οποίες ανήλθαν στα €128.63 εκ. μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2011 (€101.349 εκ.).

    "Η επιδείνωση του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων του Ομίλου περιόρισε τα κέρδη του Ομίλου, αυξάνοντας τις προβλέψεις για απομείωση της αξίας των χορηγήσεων. Τα κέρδη του Ομίλου για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 διαμορφώθηκαν στις €219.000", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζα. Ο Όμιλος ανακοίνωσε πως στα πλαίσια των προληπτικών του ενεργειών προχώρησε στη διάθεση όλων των ομολόγων ελληνικού δημοσίου που είχε στην κατοχή του και τα οποία είχαν προκύψει από τη συμμετοχή του στο εθελοντικό σχέδιο συμμετοχή των ιδιωτών (PSI), περιορίζοντας έτσι την έκθεσή του στην Ελλάδα.

    Τα επιτοκιακά έσοδα του Ομίλου γα την εννιαμηνία ανήλθαν στα €162 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε ετήσια βάση, ενώ τα μη επιτοκιακά έσοδα ανέρχονται σε €93 εκ. (εξαιρουμένου της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων), παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 44% σε ετήσια βάση. Τα έξοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €119 εκ., παρουσιάζοντας ετήσια μείωση σε ποσοστό 7%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 15:39:07 UTC