Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι οι τιμές των τροφίμων είναι

    ψηλές

  • [02] Στην Πάφο το 19ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
  • [03] Παρουσιάστηκε από το ΡΙΚ ο "Ψηφιακός Ηρόδοτος" που ενώνει ιστορικό

    αρχείο από Κύπρο και Βόρειο Αιγαίο

  • [04] Σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού το Νοέμβριο στην Ευρωζώνη

  • [01] Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι οι τιμές των τροφίμων είναι ψηλές

    Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες τιμές στα τρόφιμα παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του τελευταίου έτους, αν και οι αυξητικές τάσεις των τιμών στα εμπορεύματα, τους τελευταίους μήνες έχουν σταθεροποιηθεί.

    Κατά την Παγκόσμια Τράπεζα η έλλειψη "πολιτικών πανικού", όπως ο περιορισμός στις εξαγωγές των τροφίμων από παραγωγές χώρες, έχει κατά κάποιο τρόπο, συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, σε σχέση βέβαια με τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών τον περασμένο Ιούλιο.

    Πάντως οι τιμές παραμένουν κατά 7% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

    [02] Στην Πάφο το 19ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

    Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει πλεόνασμα Νοσηλευτών Παγκοσμίως γιατί το επάγγελμα έχει καταστεί ελκυστικό ανέφερε από την Πάφο ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών Ιωάννης Λεοντίου.

    Ο κ. Λεοντίου στο πλαίσιο του 19ου Παγκύπριου Συνεδρίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής που διεξάγεται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πάφο, με τίτλο « Τεκμηριωμένη Πρακτική: Εχέγγυο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας », ανέφερε πως το Παγκύπριο Συνέδριο αποτελεί το μεγαλύτερο νοσηλευτικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο αφού η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    Σ' αυτό πρόσθεσε, συμμετέχουν πάνω από 800 σύνεδροι ανάμεσα τους νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτριες εργασίας ,και φοιτητές της Νοσηλευτικής. Αναφερόμενος στο Συνέδριο ο κ. Λεοντίου είπε πως αυτό θα ασχοληθεί με την αναζήτηση, την έρευνα δεδομένων και την εισαγωγή ερευνών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα της φροντίδας των ασθενών ενδονοσοκομειακά αλλά και εξωνοσοκομειακά , τη στιγμή που οι Νοσηλευτές έχουν αντικείμενο απασχόλησης και εργασίας τους , τον άνθρωπο.

    Οι σύνεδροι συνέχισε, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών είναι όλοι νοσηλευτές και μαίες της Κύπρου, προερχόμενοι τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

    [03] Παρουσιάστηκε από το ΡΙΚ ο "Ψηφιακός Ηρόδοτος" που ενώνει ιστορικό αρχείο από Κύπρο και Βόρειο Αιγαίο

    Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) παρουσίασε την Παρασκευή τον «Ψηφιακό Ηρόδοτο» που είναι ένα πρωτοποριακό έργο διάσωσης και ανάδειξης ιστορικού αρχείου από την Κύπρο και το βόρειο Αιγαίο.

    Με τη χρήση νέας τεχνολογίας, το ΡΙΚ θα υλοποιήσει τη ψηφιοποίηση σημαντικού μέρους του μοναδικού οπτικοακουστικού αρχείου του που αντανακλά την πορεία της Κύπρου και του λαού της για περισσότερο από μισό αιώνα.

    Ανάλογη εργασία σε εφημερίδες και χειρόγραφα θα κάνουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες της Λέσβου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης».

    Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε χαιρετισμό της στην τελετή για την παρουσίαση του έργου «Ψηφιακός Ηρόδοτος» είπε ότι «σημαντικό στοιχείο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκ ευρώ, είναι ότι συγχρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».

    [04] Σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού το Νοέμβριο στην Ευρωζώνη

    Ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε το Νοέμβριο στο 2,2% από 2,5% τον Οκώβριο, σύμφωνα με την πρώτη προσωρινή εκτίμηση που δημοσιοποίησε η Εurostat.

    Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη οφείλεται στη μείωση των τιμών στον τομέα της ενέργειας, όπου η ετήσια αύξηση από 8,0% τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 5,8% το Νοέμβριο.

    Μείωση από 3,1% σε 3,0% καταγράφηκε και στις τιμές τροφίμων, οινοπνευματωδών και προϊόντων καπνού, ενώ αυξήθηκαν 1,7% οι τιμές στον τομέα των υπηρεσιών, όσο και τον Οκτώβριο.

    Τα τελικά στοιχεία για την εξέλιξη του ετήσιου εναρμονισμένου πληθωρισμού στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και κάθε κράτος μέλος θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 10:39:07 UTC