Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλάδα: Επέκταση περιόδου επαναγοράς χρέους, σύμφωνα με πηγές
  • [02] Πέφτει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου
  • [03] Νεκροί από το κρύο σε Πολωνία, Τσεχία και Σερβία
  • [04] "Ο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή", δήλωσε ο Σουλτς
  • [05] Για άντληση νερού και αποπαγίδευση οχημάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική
  • [06] Σουλτς: Η Τουρκία απέρριψε προτροπές για συμμετοχή της Προεδρίας

    στην ΜΚΕ


  • [01] Ελλάδα: Επέκταση περιόδου επαναγοράς χρέους, σύμφωνα με πηγές

    Την επέκταση της περιόδου επαναγοράς ελληνικού χρέους για μια επιπλέον ημέρα αποφάσισε η Ελλάδα ώστε να λάβει περισσότερες προσφορές από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος της ελληνικής Κυβέρνησης.

    Η Αθήνα σχεδιάζει να επαναγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου €30 δισεκατομμυρίων σε ιδιαίτερα μειωμένες τιμές με στόχο να μειώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος. Η κανονική προθεσμία για τους ομολογιούχους να υποβάλουν προσφορές πώλησης του χρέους που κατέχουν έληξε την περασμένη Παρασκευή.

    Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει το Σάββατο ότι η Αθήνα έλαβε προσφορές που ανέρχονται στο ποσό αυτό. "Θα υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση αργότερα μέσα στην ημέρα», είπε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    [02] Πέφτει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

    Πέφτει απόψε με τον αγώνα ΑΕΛ - Ένωση Νέων Παραλιμνίου η αυλαία της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α' κατηγορίας. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 19:00 στο Τσίρειο Στάδιο.

    Όσον αφορά τις χθεσινές αναμετρήσεις, στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Δασάκι έληξε με νίκη (2-0) της Αλκής επί του Εθνικού ¶χνας ο οποίος κλείνει ένα γύρο χωρίς νίκη. Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα (1-2) στο Στάδιο ΓΣΖ από την εκπληκτική Δόξα Κατωκοπιάς που μεγάλωσε το αήττητο σερί της στις έξι αγωνιστικές. Στο Στάδιο ΓΣΠ ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της ΑΕΠ και έφτασε στους 13 βαθμούς.

    Το Σάββατο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση 0-1, Αγία Νάπα - Απόλλωνας 0-1, Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια 0-1.

    [03] Νεκροί από το κρύο σε Πολωνία, Τσεχία και Σερβία

    Δέκα άνθρωποι πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο από το κρύο στην Πολωνία, σε ορισμένες περιοχές της οποίας η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες. Χθες έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά, εκ των οποίων οι δύο ήταν άστεγοι, ενώ προχθές είχαν πεθάνει άλλοι τρεις.

    Παράλληλα στην γειτονική Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν χθες νεκροί, ενώ προχθές βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    [04] "Ο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή", δήλωσε ο Σουλτς

    "Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

    O Σουλτς πρόσθεσε ότι "πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι "πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του".

    Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι "θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ' ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών".

    [05] Για άντληση νερού και αποπαγίδευση οχημάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική

    Σε δεκατρείς κλήσεις που αφορούσαν άντληση νερού από υπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά, καθώς και αποπαγίδευση οχημάτων, τα οποία είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκε σε οκτώ κλήσεις στη Λεμεσό και σε πέντε στην Πάφο.

    Ανέφερε, τέλος, ότι η Υπηρεσία δεν είχε οποιαδήποτε κλήση στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

    [06] Σουλτς: Η Τουρκία απέρριψε προτροπές για συμμετοχή της Προεδρίας στην ΜΚΕ

    Η Τουρκία απέρριψε προτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να επιτρέψει τη συμμετοχή της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ στις εργασίες της επικείμενης Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς σε απαντητική επιστολή του προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στην επιστολή του με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου, ο κ. Σουλτς διαβεβαιώνει "οι επιπτώσεις του προαναφερθέντος μποϋκοτάζ του Συμβουλίου της ΕΕ θα έχουν αντίκτυπο στην εξέταση της μελλοντικής πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου, και εγώ προσωπικά θα αφιερώσω την προσοχή μου σε αυτό το ζήτημα στις μελλοντικές συναντήσεις με τις τουρκικές αρχές".

    Ο κ. Κυπριανού είχε ζητήσει την παρέμβαση του κ. Σουλτς ενόψει της συνόδου της ΜΚΕ στην Τουρκία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 8:39:11 UTC