Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση παραπόνων το 2011 στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως λόγω

    οικονομικής κρίσης

  • [02] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας η διαδήλωση των εκπαιδευτικών

    στη Βουλή

  • [03] Μεγάλο βήμα η συμφωνία για τον ΕΕΜ, τονίζει ο Επίτροπος Μπαρνιέ
  • [04] Θα συζητηθεί εκ νέου με την Τρόικα το νομοσχέδιο για τα

    συνταξιοδοτικά ωφελήματα στο δημόσιο

  • [05] Υπ. Εμπορίου: Νέες προοπτικές για ειρήνη και ευημερία στη ΝΑ Μεσόγειο

  • [01] Αύξηση παραπόνων το 2011 στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως λόγω οικονομικής κρίσης

    Αυξητική τάση, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, παρατηρήθηκε στα παράπονα που υπέβαλαν πολίτες το 2011 στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Γραφείου.

    Σύμφωνα με την έκθεση, τα παράπονα που έλαβε το 2011 το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανήλθαν στα 2.445, ενώ υποβλήθηκε Έκθεση σε 133 περιπτώσεις.

    Στην Ετήσια Έκθεση του Επιτρόπου Διοικήσεως αναφέρεται ότι "ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, κατά το 2011 παρατηρήθηκε αυξητική τάση των παραπόνων των πολιτών, που είτε έμειναν άνεργοι είτε μειώθηκαν τα εισοδήματα τους, και αφορούσαν τον χειρισμό από τη Διοίκηση των αιτημάτων τους για επιδόματα ή βοηθήματα ή και εξεύρεση εργασίας".

    [02] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας η διαδήλωση των εκπαιδευτικών στη Βουλή

    Μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ διαδήλωσαν την Πέμπτη σε ανοικτό χώρο κοντά στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά των μνημονιακών μέτρων.

    Η διαδήλωση ήταν ειρηνική και περιορίσθηκε στο δρόμο παρά τα φώτα τροχαίας, πριν από την είσοδο της Βουλής, όπου έχει τοποθετηθεί οδόφραγμα από την Αστυνομία που απέκοψε το δρόμο.

    Οι Πρόεδροι των τριών Οργανώσεων έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος απαντώντας σε σχόλιο των συνδικαλιστών ανέφερε ότι η Βουλή γίνεται δέκτης παραπόνων για ζητήματα για τα οποία δεν έχει ευθύνη.

    [03] Μεγάλο βήμα η συμφωνία για τον ΕΕΜ, τονίζει ο Επίτροπος Μπαρνιέ

    Ως ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου της τραπεζικής ένωσης χαρακτήρισε ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) που θα επιτρέψει την επίβλεψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    Ο κ. Μπαρνιέ ευχαρίστησε θερμά την Κυπριακή Προεδρία για την επιτυχία αυτή, λέγοντας ότι «24 ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας την οποία χαρακτήρισα επίσης ιστορική για το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που είναι ένα από τα στοιχεία της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, πετύχαμε σε επίπεδο Συμβουλίου να βρούμε με κοινή προσέγγιση για ένα θεμελιώδες στοιχείο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρώπη».

    [04] Θα συζητηθεί εκ νέου με την Τρόικα το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα στο δημόσιο

    Στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, θα οδηγηθεί τελικά το μνημονιακό νομοσχέδιο που αφορά τις νέες ρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών.

    Ο λόγος της απόφασης αυτής, όπως ανέφερε στη συνεδρία της Επιτροπής την Πέμπτη ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του ΥΠΟΙΚ Κύπρος Κυπριανού, είναι για να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο μαζί με τη Γενική Εισαγγελία και την Τρόικα, λόγω διαφωνίας ΥΠΟΙΚ και Τρόικας σε τέσσερις πρόνοιες του νομοσχεδίου.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρία της Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα και ζήτησε όπως επεξηγηθούν γραπτώς από το ΥΠΟΙΚ τόσο οι διαφωνίες με την Τρόικα όσο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη διαβούλευση.

    [05] Υπ. Εμπορίου: Νέες προοπτικές για ειρήνη και ευημερία στη ΝΑ Μεσόγειο

    Για νέες προοπτικές για ειρήνη και ευημερία των λαών των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και για διαφοροποίηση και ενίσχυση της μέχρι σήμερα συνεργασίας με την ΕΕ, οι οποίες ανοίγονται με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή έκανε λόγο την Πέμπτη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ανοίγοντας τις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης Ευρωπαϊκής Ένωσης - χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που συνδιοργανώνει η Κυπριακή Προεδρία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills στην Πάφο.

    Ο Υπουργός Εμπορίου επεσήμανε στο πλαίσιο αυτό ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας έντιμος φίλος και συνεργάτης με όλους τους γείτονές της, αλλά και η πύλη επικοινωνίας της Μέσης Ανατολής με την ΕΕ, υποδεικνύοντας ότι αυτή η θέση και ο ρόλος επιβεβαιώνεται και σήμερα, προβάλλοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται από την ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ με την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 13:39:06 UTC