Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο 1342 ασθενείς κάθε χρόνο στα νοσοκομεία

    της Κύπρου

  • [02] Εκλογές: Αιτήσεις για νέους εκλογείς και κέντρα εξωτερικού
  • [03] Έρευνα κατέδειξε την ανάγκη μείωσης των φορτίων θρεπτικών ουσίων

    στην Αλυκή Λάρνακας

  • [04] Στόχος της Σχολής Μοριακής Ιατρικής η αριστεία, δηλώνει ο ΓΔ του ΙΝΓΚ
  • [05] Η Κύπρος στην 36η θέση της Διεθνούς Τράπεζας «Doing Business

    Report 2013»


  • [01] Με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο 1342 ασθενείς κάθε χρόνο στα νοσοκομεία της Κύπρου

    Κάθε χρόνο εισάγονται στα νοσοκομεία της Κύπρου 1342 ασθενείς με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, η χώρα έχει ωστόσο το χαμηλότερο ποσοστό ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου σε ομιλία της σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης για την επιδημιολογία των οξέων στεφανιαίων επεισοδίων στον κυπριακό πληθυσμό.

    Οπως είπε η κ. Αγρότου, με βάση τα στοιχεία της μελέτης υπολογίστηκε ότι η επίπτωση των οξέων στεφανιαίων επεισοδίων στον κυπριακό πληθυσμό προσδιορίστηκε στα 160 οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 100 000 κατοίκους (40 ΟΣΕ ανά 100.000 γυναίκες και 282 ΟΣΕ ανά 100.000 άνδρες). Κατά προσέγγιση, αυτό σημαίνει ότι στη Κύπρο συμβαίνουν τρία οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 1000 άνδρες και τέσσερα οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 10.000 γυναίκες.

    [02] Εκλογές: Αιτήσεις για νέους εκλογείς και κέντρα εξωτερικού

    Η Υπηρεσία Εκλογών σε ανακοίνωσή της καλεί τους νέους εκλογείς να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013.

    Τελευαία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Ιανουαρίου 2013. Για σκοπούς των προεδρικών εκλογών δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και τις 17/2/2013, που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και έχουν την Κύπρο ως μόνιμο τόπο διαμονής.

    Η αίτηση και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υποβληθεί οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι τις 2/1/2013. Υπενθυμίζεται περαιτέρω ότι, μετά τις 2 Ιανουαρίου 2013 καμία νέα εγγραφή ή/και αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον εκλογικό κατάλογο.

    [03] Έρευνα κατέδειξε την ανάγκη μείωσης των φορτίων θρεπτικών ουσίων στην Αλυκή Λάρνακας

    Με βάση τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα ανάλυσης των οικολογικών λειτουργιών που υποστηρίζει η Αλυκή Λάρνακας, «έχει προσδιοριστεί η ανάγκη μείωσης κυρίως των φορτίων θρεπτικών ουσιών», και μελετούνται εναλλακτικά μέτρα μείωσης των ρυπαντικών φορτίων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος β€˜Life Water' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, από τον Φεβρουάριο του 2010, εφαρμόζει μια νέα πρακτική για τη διαχείριση των υδάτων σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές».

    [04] Στόχος της Σχολής Μοριακής Ιατρικής η αριστεία, δηλώνει ο ΓΔ του ΙΝΓΚ

    Σαράντα επίλεκτους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε επίπεδο μεταπτυχιακού και διδακτορικού από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αυστραλία, φιλοξενεί η Σχολή Μοριακής Ιατρικής με στόχο την αριστεία, όπως δήλωσε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Σχολής και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Φίλιππος Πατσαλή.

    Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας η διπλωματική κοινότητα στην Κύπρο ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και της Σχολής, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή εξέφρασε σε σύντομη ομιλία της την χαρά και την περηφάνια της γιατί η μικρή Κύπρος κατάφερε να προοδεύσει στον τομείς της βιοϊατρικής και της γενετικής, τομείς οι οποίοι, όπως είπε, «βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της ιατρικής επιστήμης».

    [05] Η Κύπρος στην 36η θέση της Διεθνούς Τράπεζας «Doing Business Report 2013»

    Εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας «Doing Business Report 2013», πραγματοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Κύπρος περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη Έκθεση, μετά από πρωτοβουλία του CIPA, και καταλαμβάνει την 36η θέση παγκοσμίως -μία θέση πιο ψηλά από το 2012 όπου είχε εξασφαλίσει την 37η θέση- και την 16η θέση ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναλύθηκαν σε βάθος τα αποτελέσματα της Έκθεσης, ζητήματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου έναντι άλλων επενδυτικών προορισμών και τρόποι με τους οποίους τα διάφορα κριτήρια αξιολόγησης επηρεάζουν την κατάταξη της Κύπρου στην Έκθεση».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 15:39:06 UTC