Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Διπλωματικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
  • [02] Κατηγορίες για απόκρυψη περίπου 420 εκ. δολαρίων εναντίον τριών

    Ελβετών τραπεζιτών στις ΗΠΑ

  • [03] Μήνυμα συμπαράστασης Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου προς τον

    ελληνικό λαό

  • [04] Υπερχείλισε τα ξημερώματα ο υδατοφράκτης του Ασπρόκρεμου
  • [05] Στουρνάρας: «Το 2013 κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ»

  • [01] Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Διπλωματικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής του Γραφείου Διπλωματικής Ασφάλειας παραιτήθηκε και τρεις ακόμα αξιωματούχοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, μετά την επίσημη εκτενή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου, στη Βεγγάζη της Λιβύης.

    Ο Ερικ Μπόσγουελ, ο επικεφαλής του Γραφείου Διπλωματικής Ασφάλειας, παραιτήθηκε άμεσα, ανέφερε σε σύντομη γραπτή δήλωση η Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαν.

    Στη δήλωση αναφέρεται επίσης ότι τρεις αξιωματούχοι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους.

    [02] Κατηγορίες για απόκρυψη περίπου 420 εκ. δολαρίων εναντίον τριών Ελβετών τραπεζιτών στις ΗΠΑ

    Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν απήγγειλε, την Τετάρτη, κατηγορίες εναντίον τριών Ελβετών τραπεζιτών, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, συνωμότησαν με Αμερικανούς πελάτες προκειμένου να αποκρύψουν περισσότερα από 420 εκατομμύρια δολάρια από την Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων της χώρας.

    Το κατηγορητήριο απήγγειλε κατηγορίες στους Στέφαν Φέλμαν, Οττο Χούπι και Κρίστοφ Ρέιστ, οι οποίοι υπήρξαν πρώην σύμβουλοι σε ελβετική τράπεζα, η επωνυμία της οποίας παραμένει ακόμα άγνωστη.

    Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές δεν έχουν προβεί μέχρι τώρα στη σύλληψη των τριών κατηγορουμένων.

    [03] Μήνυμα συμπαράστασης Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου προς τον ελληνικό λαό

    Ο Ελληνισμός της Αμερικής στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων που δοκιμάζονται σ` αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, αναφέρει με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους".

    Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική σε ευχετήριο μήνυμα του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διατυπώνει τη διαβεβαίωσή ότι «είμαστε μαζί σας, ότι παρακολουθούμε τους αγώνες, τις αγωνίες σας, τις πρωτοφανείς δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε. Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους οι οποίοι συνοδεύονται από έντονη και συνεχή ικεσία προς το Θεό».

    [04] Υπερχείλισε τα ξημερώματα ο υδατοφράκτης του Ασπρόκρεμου

    Το φράγμα του Ασπρόκρεμου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου, χωρητικότητας 52 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, υπερχείλισε γύρω στις 5 το πρωί σήμερα.

    Τις δύο τελευταίες ημέρες στο φράγμα του Ασπρόκρεμου εισέρρευσαν περισσότερο από πέντε εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού υπερδιπλάσια απ΄ όσα εισέρρευσαν στον φράκτη από τις αρχές του Οκτώβρη.

    Ο επαρχιακός μηχανικός του τμήματος αναπτύξεως υδάτων στην Πάφο Βάσος Σωκράτους δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η καλή φετινή χειμερινή περίοδος και το γεγονός ότι το φράγμα βρισκόταν στο 70% σχεδόν της πληρότητάς του συνέβαλαν στην γρήγορη υπερχείλισή του.

    [05] Στουρνάρας: «Το 2013 κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ»

    Το ερχόμενο έτος θα είναι η χρονιά που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εκτιμά σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

    Κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για χρονιά που «θα φτιάξει ή θα σπάσει» το μέλλον της χώρας, προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει ακόμα το «πιθανό ρίσκο» εξόδου από τη νομισματική ένωση. Προσθέτει όμως ότι αν η χώρα τηρήσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα θα τα καταφέρει το 2013.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, το άσχημο σενάριο για το επόμενο έτος θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν το πολιτικό σύστημα έβρισκε την κατάσταση πολύ δύσκολη για να τη χειριστεί, αναφερόμενος στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής απέναντι στη λιτότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού. Λέει πάντως ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει χρόνο για να καταρτίσει σχέδια, κάτι που συνιστά πολυτέλεια.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 9:39:05 UTC