Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 7 Ιανουαρίου μέχρι 4 Φεβρουαρίου η ανανέωση αδειών κυκλοφορίας
  • [02] Χρονιά ορόσημο το 2012 για το Facebook του ΕΚ
  • [03] Μειωμένα 4,5% τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Νοέμβριο
  • [04] Να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας, δηλώνει ο Σαμαράς
  • [05] Η Μασσαλία, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013

  • [01] Από 7 Ιανουαρίου μέχρι 4 Φεβρουαρίου η ανανέωση αδειών κυκλοφορίας

    Η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013 αρχίζει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, ενώ ως τελευταία ημέρα ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων έχει οριστεί η 4η Φεβρουαρίου, ανακοινώνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών).

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο έλεγχος οχημάτων θα αρχίσει την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας».

    Προστίθεται ότι «για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια».

    Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών απευθύνει έκκληση «για έγκαιρη ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία».

    [02] Χρονιά ορόσημο το 2012 για το Facebook του ΕΚ

    Χρονιά καθιέρωσης ήταν για το Facebook του ΕΚ το 2012, καθώς ξεπέρασε τους 600.000 "φίλους" σε ένα 12μηνο συνεχούς κάλυψης της κοινοβουλευτικής ειδησεογραφίας, συζητήσεων με πολιτικούς ηγέτες αλλά και ειδικούς προσκεκλημένους, επισκέψεων φίλων του στο ίδιο το Κοινοβούλιο και συνεχούς εμπλουτισμού των όσων μπορεί να προσφέρει στον Ευρωπαίο πολίτη.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, δύο πρόεδροι του ΕΚ, ο Jerzy Buzek που ολοκλήρωσε τη θητεία του τον Ιανουάριο και ο νυν πρόεδρος Martin Schulz συνομίλησαν μέσα από το FB του ΕΚ με τους πολίτες, ο κ Schulz μάλιστα δύο φορές, μία για την ACTA και μία για το μέλλον της Ευρώπης.

    Σε αυτούς προστίθενται οι αρχηγοί τεσσάρων πολιτικών ομάδων που αξιοποίησαν το Facebook του Κοινοβουλίου για απευθείας διάλογο με τους πολίτες και η συζήτηση είχε, κάθε φορά, μεγάλο ενδιαφέρον.

    [03] Μειωμένα 4,5% τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Νοέμβριο

    Μειωμένα κατά 4,5% ήταν τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό το Νοέμβριο 2012 ανήλθαν στις 66.619 σε σύγκριση με 69.768 το Νοέμβριο 2011 σημειώνοντας μείωση 4,5%.

    Το Νοέμβριο 2012 οι περισσότεροι κάτοικοι Κύπρου ταξίδεψαν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 4,4%.

    [04] Να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας, δηλώνει ο Σαμαράς

    Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των Υπουργείων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup του Γενάρη, για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης, των 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το φορολογικό, το θέμα της ρευστότητας και την εφαρμογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

    Στην αρχή της σύσκεψης ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η παρουσία του είχε στόχο να σηματοδοτήσει «την έμφαση που δίνω στο έργο των γενικών γραμματέων. Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας».

    Τις επόμενες μέρες ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό, ξεκινώντας από το Μόναχο, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να παραστεί στην σύνοδο του ΕΛΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και δεν αποκλείεται επίσης επίσκεψη μαζί με ομάδα επιχειρηματιών στο Κατάρ.

    [05] Η Μασσαλία, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013

    Η παραθαλάσσια πόλη της Μασσαλίας στη Γαλλία έχει οριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013. Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στο Μουσείο Ευρωπαϊκών Πολιτισμών στη Μασσαλία, στην παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Για έναν ολόκληρο χρόνο θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μασσαλία, η οποία για το λόγο αυτό αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από την Ευρώπη αλλά και από τρίτες χώρες.

    Υπολογίζεται ότι ο τουρισμός στην πόλη θα αυξηθεί κατά 12%. Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2013 θα έχει και η πόλη Kosice της Σλοβακίας. Σημειώνεται ότι η Πάφος έχει οριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 και θα μοιραστεί τον τίτλο με μια πόλη της Δανίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 17:39:06 UTC