Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές για έλευση

    φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή

  • [02] Την αλληλεγγύη των αρχηγών κρατών της ΕΕ θα ζητήσει ο Ν. Αναστασιάδης

    για Κυπριακό και Οικονομία

  • [03] Χριστόφιας: Αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών μέσα από τις

    υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών


  • [01] Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές για έλευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή

    Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης φέρουν πλέον την έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο ως ενδιάμεση λύση μέχρι την ανόρυξη και εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΑΗΚ την 1η Ιανουαρίου 2015.

    Η έλευση του φυσικού αερίου θα σημαίνει μείωση μεν στο κόστος του ηλεκτρισμού χωρίς ωστόσο να αναμένεται τόσο δραστική όσο θα είναι με την εξόρυξη του κυπριακού φυσικού αερίου.

    Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης τόσο κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου για τα θέματα διαχείρισης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, είπε πως και με παραίνεση και τη στήριξη της Επιτροπής Εμπορίου το Υπουργικό Συμβούλιο ανέθεσε στη ΔΕΦΑ και την ΑΗΚ να προωθήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έρθει στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής φυσικό αέριο το συντομότερο.

    Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι η ΔΕΦΑ και ΑΗΚ προκήρυξαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Οκτώβρη και εκδήλωσαν ενδιαφέρον 17 εταιρείες που μετά από αξιολόγηση η ΔΕΦΑ και ΑΗΚ απέστειλαν στις 4 Ιανουαρίου στις 14 εταιρείες που πληρούσαν τις βασικές προδιαγραφές, τους όρους για να καταθέσουν προσφορά μέχρις τις 4 Φεβρουαρίου.

    Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι τέθηκε ως χρονοδιάγραμμα η 1η Ιανουαρίου 2015 για έλευση του φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση που θα μειώσει την τιμή της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία πέρα από το όφελος για τα νοικοκυριά θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομία.

    [02] Την αλληλεγγύη των αρχηγών κρατών της ΕΕ θα ζητήσει ο Ν. Αναστασιάδης για Κυπριακό και Οικονομία

    Την αλληλεγγύη των αρχηγών κρατών της ΕΕ τόσο στο Κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα ζητήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τις επαφές που θα έχει στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Σύνοδος του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη, συνέρχεται στη Λεμεσό στις 11 Ιανουαρίου, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου.

    Όπως ανέφερε, το ΕΛΚ «είναι η πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 15 ηγέτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 13 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο».

    Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ, πρόσθεσε, «γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική περίοδο τόσο για την ΕΕ όσο και για την Κύπρο», προσθέτοντας ότι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν: α) Την στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και β) το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα καθορίσει τον προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της Ε.Ε για το διάστημα 2014-2020.

    [03] Χριστόφιας: Αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών μέσα από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών

    Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες αποτελούν ένα ραγδαία εξελισσόμενο τομέα που συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών του τόπου και γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Πέτρου Γαλίδη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό.

    Ανέφερε πως «το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων» εργάζεται με συνέπεια για την αρμονική ανάπτυξη του τομέα στα πλαίσια μιας μελετημένης κυβερνητικής πολιτικής που έχει στον πυρήνα των ενεργειών της την προστασία και τη διασφάλιση οφέλους στον καταναλωτή.

    «Ο πολίτης και η διασφάλιση των καλώς νοουμένων του συμφερόντων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο εδράζονται οι δικές μας πολιτικές για την εσωτερική διακυβέρνηση», σημείωσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων στα έντεκα χρόνια λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο σε ό,τι αφορά στην εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, την προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 13:39:05 UTC