Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα σκουπίδια τα μισά τρόφιμα παγκοσμίως
  • [02] Να μας θέσει σε εγρήγορση η βία μέσα από το διαδίκτυο, τονίζει η

    Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

  • [03] Ευχαριστίες Κύπρου προς Ελλάδα για τη βοήθεια κατά την Προεδρία

    της ΕΕ

  • [04] Παρουσιάστηκαν το έργο και οι στόχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    για το 2013


  • [01] Στα σκουπίδια τα μισά τρόφιμα παγκοσμίως

    Σχεδόν τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται παγκοσμίως, δηλαδή περίπου δύο δισεκατομμύρια τόνοι, πετιούνται στα σκουπίδια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Συγκεκριμένα το 30% με 50% των τεσσάρων δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που παράγονται ετησίως δεν καταναλώνεται ποτέ.

    Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό είναι πλησιέστερα στο 50% κάθε χρόνο.

    Το Ίδρυμα Μηχανολόγων Μηχανικών επισημαίνει στην έκθεσή του ότι το φαινόμενο οφείλεται στις άσχημες συνθήκες συντήρησης σε πολλές περιπτώσεις, στις αυστηρές ημερομηνίες λήξης, στις μαζικές προσφορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής και στη σχολαστικότητα των καταναλωτών.

    Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 30% των λαχανικών στη Βρετανία δεν καταλήγει στα καταστήματα λόγω της εμφάνισής τους.

    [02] Να μας θέσει σε εγρήγορση η βία μέσα από το διαδίκτυο, τονίζει η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

    Κενά και αδυναμίες που οφείλονται σε δομικές ανεπάρκειες του νομικού και κοινωνικοοικονομικού συστήματος της Κύπρου, που παρακωλύουν την πραγμάτωση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο, αποκαλύπτει η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2011, την οποία επέδωσε την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

    Σε δηλώσεις της η Επίτροπος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη βία, εντός και εκτός της οικογένειας, και δη στη βία μέσα από το διαδίκτυο.

    Η Λήδα Κουρσουμπά δεν έδωσε αριθμητικά στοιχεία σε σχέση με τα παράπονα που λαμβάνει, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει αυξητική τάση την οποία διαπιστώνει η ίδια μέσα από την επαφή που έχει με τα παιδιά.

    Την ίδια ώρα, επιδίδοντας την Έκθεσή της στον Πρόεδρο της Βουλής, επεσήμανε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για το κράτος δικαίου είναι τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλεται να ληφθούν να μην καταλήξουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

    [03] Ευχαριστίες Κύπρου προς Ελλάδα για τη βοήθεια κατά την Προεδρία της ΕΕ

    Συνάντηση με τον ΈλληναΥφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, είχε την Πέμπτη το πρωί, στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Ιωσήφ Ιωσήφ, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, μετά και την ολοκλήρωση της επιτυχημένης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, αλλά και της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας, το Α' Εξάμηνο του 2014.

    Ο κ. Μαυρογιάννης, παραφράζοντας τη ρήση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον ένα πνεύμονα της Κυπριακής Προεδρίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην Αθήνα, για τη βοήθεια που παρείχε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του κρίσιμου εξαμήνου, ώστε να είναι επιτυχές.

    Ο Κύπριος Υφυπουργός χαρακτήρισε ελάχιστο αντάλλαγμα στην Ελλάδα τη μεταφορά εμπειριών που αποκόμισε η Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, η οποία όπως είπε ήταν «πολύ επιτυχής», προσθέτοντας ότι ήταν κάπως διαφορετική από τις Προεδρίες όπως γινόντουσαν στο παρελθόν, καθώς ακολουθεί τη Συνθήκη της Λισαβόνας, έχοντας κάποια νέα στοιχεία, τα οποία μοιράστηκε με τον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ, κ. Κούρκουλα.

    Ο κ. Μαυρογιάννης χαρακτήρισε μεγάλη του τιμή και χαρά την επίσκεψη στην Αθήνα, καθώς και τη δυνατότητα να μπορέσει έστω και λίγο η Κύπρος να συμβάλλει στην επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία όπως σημείωσε θα πετύχει αρκεί «να προσαρμοστεί η Προεδρία στις νέες συνθήκες που επικρατούν. Και στις οικονομικές συνθήκες και στον καινούριο τρόπο λειτουργίας, ιδιαίτερα το διαθεσμικό τρόπο λειτουργίας και το νέο ρόλο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

    [04] Παρουσιάστηκαν το έργο και οι στόχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2013

    Το έργο που έχει επιτελέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στο 2012 καθώς και τους στόχους της για το 2013 και τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας με δημοσιογράφους.

    Η κ. Καλογήρου, αφού επεσήμανε αρχικά στην παρούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας σημειώνοντας τις μεγάλες προκλήσεις, τόνισε την υπέρτατη σημασία που έχει η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και της εποπτικές Αρχές της Κύπρου.

    Η κ. Καλογήρου, έκανε ειδική μνεία στη συμβολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στην επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Όπως είπε, κατά το εξάμηνο αυτό, η Επιτροπή συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την εξέταση και την αναδιαμόρφωση συνολικά έντεκα νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τον τομέα της κεφαλαιαγοράς, και πέτυχε ουσιαστική πρόοδο και σημαντικές συμφωνίες.

    Η κ. Καλογήρου είπε στη συνέχεια πως το Συμβούλιο της Επιτροπής έχει θέσει τους στόχους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο ενός Στρατηγικού Σχεδίου. «Το όραμα που το νέο Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει υιοθετήσει αφορά στην επίτευξη μιας δίκαιης, ανταγωνιστικής και δυναμικής κυπριακής κεφαλαιαγοράς», είπε η κ. Καλογήρου, σημειώνοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των επενδυτών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 12:39:04 UTC