Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Moody`s: Στο 50% η πιθανότητα κουρέματος
  • [02] Μεγάλος αριθμός Κυπρίων ψηφοφόρων στη Βρετανία
  • [03] Ελληνας Πρωθυπουργός: H Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει
  • [04] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό
  • [05] Τον Ισπανό Α. Ράμος θα αντιμετωπίσει στο Αυστραλιανό Όπεν ο Παγδατής

  • [01] Moody`s: Στο 50% η πιθανότητα κουρέματος

    Στο 50% ανέρχεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody`s, η πιθανότητα οι κυπριακές αρχές, λόγω του αναμενόμενου υψηλού μεγέθους του δημόσιου χρέους, που αναμένεται να ανέλθει πέρα του 154% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, να υποχρεωθούν τελικά να αναζητήσουν και άλλους τρόπους για μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του "κουρέματος" (PSI).

    Ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, από το "B3" σε "Caa3", ο οίκος εκτιμά ότι λόγω των αλλαγών που προχώρησε στις προβλέψεις και στις παραδοχές του για το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, οι κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα είναι πιθανό να ωθήσουν το δημόσιο χρέος έναντι του ΑΕΠ στο 150% το 2013 - το οποίο θα είναι, όπως σημειώνει, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα χρέους στο σύνολο των χωρών που αξιολογεί ο οίκος.

    Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον οίκο, τα επίπεδα αυτά του δημόσιου χρέους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται, φθάνοντας πέρα από το 154% μέχρι το 2015, εν όψει της αβεβαιότητας σχετικά με το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των κινδύνων υλοποίησης που αντιμετωπίζει σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, με δεδομένο το αβέβαιο βάθος και μέγεθος της οικονομικής ύφεσης.

    [02] Μεγάλος αριθμός Κυπρίων ψηφοφόρων στη Βρετανία

    Περισσότεροι από 6.000 είναι οι Κύπριοι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στη Βρετανία. Συγκεκριμένα 6.124 εκλογείς έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ρίξουν την ψήφο τους σε μία από τις πέντε αγγλικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν εκλογικά κέντρα.

    Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπάτη Αρμοστεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πέντε εκλογικά κέντρα που θα φιλοξενήσει η ίδια στο κεντρικό Λονδίνο θα ψηφίσουν έως και 2.526 ψηφοφόροι, στα δύο κέντρα του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου στο Wood Green του βορείου Λονδίνου έχουν εγγραφεί 1.215 εκλογείς, στα δύο εκλογικά κέντρα του Μάντσεστερ έχουν 965 ψηφοφόροι, στο Μπέρμιγχαμ 734, στο εκλογικό κέντρο του Λιντς 456 και στο Μπρίστολ 228.

    Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν σχεδόν οι μισοί, 3.123. Στις ευρωεκλογές του 2009 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.863 ψηφοφόροι. Η αποχή σε αυτές τις δύο εκλογικές διαδικασίες στη Βρετανία είχε υπολογιστεί σε περίπου 40% και 60% αντίστοιχα. Η Βρετανία είναι η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων εκτός Κύπρου μετά την Ελλάδα, όπου έχουν εγγραφεί 6.980 πολίτες. Συνολικά στο εξωτερικό έχουν εγγραφεί 14.745 ψηφοφόροι.

    [03] Ελληνας Πρωθυπουργός: H Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει

    Όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό.

    «Μετά την Ελλάδα και η Κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά μέσα από τους αιώνες, ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά και πάντα τις αντιμετώπισε, τελικά, με επιτυχία. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι , όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει.

    Αυτό θα είναι και το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια, αυτή θα είναι και η ενεργός συμμετοχή, από εδώ και πέρα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, προκειμένου ακριβώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια».

    [04] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό

    Ενοχή στη δολοφονία του 34χρονου Γιαννάκη Χριστοδούλου, που διαπράχθηκε την πρωτοχρονιά στη Λεμεσό, παραδέχθηκαν η 30χρονη εν διαστάσει σύζυγος του και ο 38χρονος φίλος της.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, μετά από αξιολόγηση των στοιχείων, η αστυνομία ανέκρινε τους δυο, οι οποίοι παραδέχθηκαν ενοχή. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν, το θύμα καταδίωκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ενώ ακολούθησε συμπλοκή του 34χρονου με τον 38χρονο, ο οποίος τον μαχαίρωσε.

    Η αστυνομία εντόπισε επίσης το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δυο το βράδυ της δολοφονίας και το οποίο παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Εν τω μεταξύ, τα δυο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί αρχικά για την υπόθεση, ένας 32χρονος και ένας 23χρονος, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

    [05] Τον Ισπανό Α. Ράμος θα αντιμετωπίσει στο Αυστραλιανό Όπεν ο Παγδατής

    Τον Ισπανό Albert Ramos θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, ο οποίος είναι νούμερο 28 στο ταμπλό.

    Η κλήρωση που Αυστραλιανού Όπεν πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κύπριου πρωταθλητή, αν ο Μάρκος Παγδατής περάσει στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει ή τον Ιάπωνα Tatsuma Ito ή τον Αυστραλό John Millman. Στον τρίτο γύρο θα βρεθεί στο δρόμο του ο Νταβίντ Φερέρ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 15:39:05 UTC