Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νόμος για έλεγχο των όπλων υπέγραψε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
  • [02] Τέσσερεις επαναληπτικοί για το Κύπελλο Κύπρου στο ποδόσφαιρο
  • [03] Η Βουλή συνέβαλε στη διοργάνωση μιας πετυχημένης Προεδρίας
  • [04] Στα χαμηλότερα επίπεδα οι Δείκτες στην Κατασκευαστική Βιομηχανία
  • [05] Το 2012 ήταν ένα από τα θερμότερα έτη στη σύγχρονη ιστορία

  • [01] Νόμος για έλεγχο των όπλων υπέγραψε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, υπέγραψε την Τρίτη νόμο για τον έλεγχο των όπλων, ενώ αποτελεί τον πρώτο που θα τεθεί σε ισχύ μετά το μακελειό, τον περασμένο μήνα, σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

    Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την Τρίτη, θέτει όρια σχετικά με την ποσότητα πυρομαχικών που επιτρέπεται, ενώ εισάγει νέα μέτρα προκειμένου να απαγορεύεται η οπλοκατοχή σε ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. Ο Κουόμο άσκησε πιέσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου, μετά το μακελειό που εκτυλίχθηκε σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ όπου ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 ενηλίκους, πριν από περίπου ένα μήνα.

    Το νέο νομοσχέδιο προτείνει, επίσης, την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, οποιουδήποτε προβεί στη δολοφονία ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σφαγή στο Κονέκτικατ, ένας εμπρηστής, ο οποίος οπλοφορούσε, έστησε ενέδρα και σκότωσε δύο πυροσβέστες που είχαν σπεύσει να κατασβήσουν μια πυρκαγιά, την οποία είχε προκαλέσει ο ίδιος.

    [02] Τέσσερεις επαναληπτικοί για το Κύπελλο Κύπρου στο ποδόσφαιρο

    Κρίνονται σήμερα τα τέσσερα από τα οκτώ εισιτήρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Α' και Β' Κατηγορίας ποδοσφαίρου, με τη διεξαγωγή τεσσάρων επαναληπτικών αγώνων. Συγκεκριμένα, η Ομόνοια φιλοξενεί στις 18:00 στο ΓΣΠ τον Εθνικό Αχνας και είναι το φαβορί για την πρόκριση, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει στο Δασάκι της Αχνας με 2-0.

    Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επαναληπτικός μεταξύ ΠΑΕΕΚ και Αθλητικής Ενωσης Πάφου, αφού στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2. Ο αγώνας αρχίζει στις 16:00.

    Την ίδια ώρα, δηλαδή στις 16:00 διεξάγονται επίσης οι επαναληπτικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε Αναγέννηση Δερύνειας με Αγία Νάπα, και ΕΝΠ με Ερμή Αραδίππου. Στους πρώτους αγώνες ΕΝΠ και Αναγέννηση είχαν επικρατήσει εκτός έδρας με 1-0.

    [03] Η Βουλή συνέβαλε στη διοργάνωση μιας πετυχημένης Προεδρίας

    Το ρόλο της Βουλής στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας εξήρε ο Πρόεδρος του σώματος Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν των μελών και του προσωπικού της Βουλής που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση της κοινοβουλευτικής διάστασης της Προεδρίας.

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι παρά τις αντιξοότητες, τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες, η Βουλή ανταποκρίθηκε πλήρως, με μεγάλο ενθουσιασμό, σκληρή δουλειά και μεθοδοτικότητα, αποκομίζοντας ευμενέστατα σχόλια, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Κύπρου στην Ευρώπη και ευρύτερα.

    "Χωρίς να καταχραστούμε το ρόλο μας ως προεδρεύουσας χώρας και άρα ως έντιμου διαμεσολαβητή, φροντίσαμε να καυτηριάσουμε την κακοπιστία και αλαζονεία της Τουρκίας, που αμφισβήτησε προκλητικά την Κυπριακή Προεδρία, προσβάλλοντας και την ίδια την ΕΕ, της οποίας διατείνεται ότι επιθυμεί να καταστεί μέλος", ανέφερε ο κ. Ομήρου.

    [04] Στα χαμηλότερα επίπεδα οι Δείκτες στην Κατασκευαστική Βιομηχανία

    Στα χαμηλότερα τους επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι Δείκτες που αφορούν στη Δραστηριότητα της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας για την περίοδο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος του 2012, σύμφωνα με την έρευνα «Δείκτης Κατασκευαστικής Βιομηχανίας KNAUF - SAKRET» τα στοιχεία της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ).

    Οπως αναφέρει η ΟΣΕΟΚ, οι κυριότεροι λόγοι που οι εργοληπτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη ζήτηση για κατασκευαστικές επενδύσεις, η οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας και δανειοδότησης που ολοένα και επιδεινώνονται.

    Συγκεκριμένα και με βάση την έρευνα, ο Δείκτης Δραστηριότητας Επιχείρησης (ποσοστό εργολάβων που δηλώνουν ότι τους τελευταίους 4 μήνες η δραστηριότητα της επιχείρησης τους έχει αυξηθεί μείον το ποσοστό από αυτούς που δηλώνουν ότι έχει μειωθεί) καταγράφει αρνητικό πρόσημο -61% για την περίοδο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος του 2012.

    [05] Το 2012 ήταν ένα από τα θερμότερα έτη στη σύγχρονη ιστορία

    Το 2012 ήταν ένα από τα θερμότερα έτη στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσίευσε η NASA σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης.

    Σύμφωνα με την έκθεση, το έτος 2012 βρίσκεται στη δέκατη θέση της κατάταξης των υψηλότερων θερμοκρασιών στον πλανήτη από το 1880. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, το 2012, η παγκόσμια θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, συμπεριλαμβανομένης ξηράς και θάλασσας, ήταν κατά 0,56 βαθμούς Κελσίου αυξημένη σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980.

    Αυτή η μικρή αύξηση ήταν αρκετή ώστε να αυξηθούν, τον περασμένο χρόνο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 January 2013 - 7:39:05 UTC