Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Συγκοινωνιών για τα αποτελέσματα της Κυπριακής

    Προεδρίας στον τομέα του

  • [03] Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων
  • [04] Αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα
  • [05] Αυτοψία διενήργησε το Κακουργιοδικείο στη σκηνή της δολοφονίας

    Χατζηκωστή


  • [01] Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ

    Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής) και Νίκο Νικολαϊδη αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 21 μέχρι 25 Ι α ν ο υ α ρ ί ο υ 2013.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι τη Συνέλευση θα απασχολήσουν η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη, και η βιωσιμότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι δομικές ελλείψεις των κρατών μελών. Επίσης, η τροχοδρόμηση Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, βιολογικών ιστών και κυττάρων και η ελευθερία των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.

    Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Γεωργίας Mikhαil Saakashvili, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Ε tefan FΓΌle και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας Gilbert Saboya Sunye, ως εκπρόσωπο της Προεδρίας της χώρας του στην Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Συγκοινωνιών για τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα του

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες όπου την επόμενη θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των μεταφορών ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Συγκοινωνιών θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο κ. Φλουρέντζου θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου.

    [03] Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων

    Η Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων έχουν ετοιμαστεί και διαβιβάστηκαν ήδη στους οικείους κοινοτάρχες από όπου οι εκλογείς μπορούν να τα παραλάβουν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα εκλογικά βιβλιάρια θα βρίσκονται στην κατοχή των κοινοταρχών μέχρι και την Παρασκευή, 15/2/2013. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν, μέχρι και την ημέρα των εκλογών, από το Γραφείο του οικείου Έπαρχου.

    Υπενθυμίζεται ότι για τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στη Δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να ψηφίσει χωρίς να παρουσιάσει το εκλογικό του βιβλιάριο, εκτός από τους εγκλωβισμένους.

    [04] Αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα

    Αυξημένες ήταν στη 1 μ.μ. σήμερα οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα. Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 93 και 245 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

    Ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση εικοσιτετράωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία, προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η τελευταία εικοσιτετράωρη μέση τιμή για χθες κυμάνθηκε μεταξύ 37 και 82 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

    Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το Τμήμα συμβουλεύει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς) να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

    [05] Αυτοψία διενήργησε το Κακουργιοδικείο στη σκηνή της δολοφονίας Χατζηκωστή

    Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας διενήργησε αυτοψία στον τόπο της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, μετά από απόφαση που εξέδωσε το ίδιο, κατά την πρωινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

    Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου, οι εκπρόσωποι της Γενικής Εισαγγελίας, καθώς και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων, επισκέφθηκαν τη σκηνή του εγκλήματος. Σκοπός της αυτοψίας ήταν όπως το δικαστήριο αντιληφθεί καλύτερα τα γεγονότα και έχει προσλαμβάνουσες παραστάσεις και όχι να καταστεί το ίδιο μάρτυρας στην υπόθεση, όπως διευκρινίζεται στην εκδοθείσα απόφασή του.

    Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Αντρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης, Έλενα Σκορδέλη και Γρηγόρης Ξενοφώντος εξέφρασαν την επιθυμία να μην παρευρεθούν στην αυτοψία. Οι δικαστές βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, εξέτασαν το χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής και μετά ακολούθησαν τη διαδρομή, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, ακολούθησε η μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 15:39:04 UTC