Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η δράση της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο
  • [02] Η συνεισφορά της Cyta στην Κυπριακή Προεδρία
  • [03] Ιστοσελίδα για τα τρόφιμα στην υπηρεσία των καταναλωτών

  • [01] Η δράση της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο

    Με τέσσερις αγώνες ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας ανδρών, με το ντέρμπι Ομόνοιας - Ανόρθωσης να δεσπόζει των συναντήσεων.Συνοπτικά οι αγώνες έχουν ως εξής: Ομόνοια - Ανόρθωση (14:30), Εθνικός - ΑΕΠ (17:00), Απόλλωνας - ΕΝΠ (18:00) και Αγία Νάπα - ΑΕΚ (18:00). Την Κυριακή, θα διεξαχθούν οι αγώνες Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ (17:00) και Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ (18:00).

    Η 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου με τον αγώνα Αλκή - Δόξα που θα αρχίσει στις 19:00.

    [02] Η συνεισφορά της Cyta στην Κυπριακή Προεδρία

    Η μεγάλη συνεισφορά της Cyta στην επιτυχή διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Cyta, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση της Λευκωσίας με τις Βρυξέλλες και την Αθήνα για απολογισμό του έργου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μέσω της υπηρεσίας "Telepresence" που χρησιμοποιήθηκε κατά την Κυπριακή Προεδρία.

    Παρόντες στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία, ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Cyta Στάθης Κιττής, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Αριστος Ριρής, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου, η Προϊσταμένη της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ Εμμανουέλα Λαμπριανίδη καθώς και άλλα στελέχη της Γραμματείας της Κυπριακήας Προεδρίας και της Cyta.

    Από τις Βρυξέλλες μίλησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος Γιώργος Ζωδιάτης και άλλα μέλη της Αντιπροσωπείας και από την Αθήνα ο Πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Ελληνας Πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που έχει την ευθύνη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    [03] Ιστοσελίδα για τα τρόφιμα στην υπηρεσία των καταναλωτών

    Από τώρα όλοι οι Κύπριοι καταναλωτές μπορούν να αντλούν πληροφορίες και να ενημερώνονται αναφορικά με τα συστατικά στοιχεία των τροφίμων που καταναλώνουν μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων www.moh.gov.cy/fsc η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

    Σε ομιλία της η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου είπε ότι «η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, το ανατολικότερο σύνορο της ΕΕ και σημείο εισόδου των τροφίμων προς την ΕΕ έχει ένα πολύ σοβαρό ρόλο και ευθύνη για την εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών τροφίμων μέσω ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου».

    Η κ. Αγρότου είπε πως «το σύστημα ελέγχου στην Κύπρο έχει κατά κύριο λόγο προληπτικό και προδραστικό χαρακτήρα σύμφωνα με την πολιτική και νομοθεσία της ΕΕ και καλύπτει όλη την αλυσίδα από πρωτογενή παραγωγή ή εισαγωγή μέχρι το πιάτο του καταναλωτή, στη βάση πολυετών προγραμμάτων».

    Πρόσθεσε ότι «πέραν τούτου η ενημέρωση και η αποτελεσματική επικοινωνία με το ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής καθώς και η καθοδήγηση στην αντιμετώπιση διαφόρων κινδύνων αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του όλου συστήματος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 8:39:04 UTC