Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαιρετίζουν τα ΗΕ την άφιξη του τρίτου μέλους της ΔΕΑ
  • [02] Δύο αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου
  • [03] Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό Κέρι
  • [04] Επανεκτυπώνονται τα ψηφοδέλτια μετά τις παραστάσεις της Guinness

    Records


  • [01] Χαιρετίζουν τα ΗΕ την άφιξη του τρίτου μέλους της ΔΕΑ

    Την άφιξη του 3ου μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο χαιρετίζει η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Λίζα Μπάτενχαιμ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Όπως αναφέρεται, καλωσορίζοντας τον Πολ - Ανρί Αρνί, ο οποίος διαδέχεται τον Κριστόφ Ζιρόντ, η κ. Μπάτενχαιμ, εξήρε τη συνεργασία όλων των μερών της ΔΕΑ αποκαλώντας την ως αποτελεσματικό μοντέλο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της ε/κ και της τ/κ κοινότητας.

    Πριν να αναλάβει τα καθήκοντα του με την ομάδα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Αρνί, ο οποίος είναι Ελβετός υπήκοος, υπηρέτησε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

    [02] Δύο αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου

    Με δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες, που θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης, συμπληρώνεται η οκτάδα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κύπρου.

    Οι δύο ομάδες, που θα συμπληρώσουν την οκτάδα, θα γίνουν γνωστές μετά και το σημερινό αποτέλεσμα των επαναληπτικών αγώνων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που αγωνίζονται στις 18:00 στο ΓΣΠ Λευκωσίας (1-0 υπέρ της ΑΕΚ είχε λήξει ο πρώτος αγώνας) και από το άλλο παιχνίδι Απόλλωνα με τη Νέα Σαλαμίνα, που ξεκινά στις 19:00 στο Τσίρειο Λεμεσού (1-0 υπέρ του Απόλλωνα ο πρώτος αγώνας).

    Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Α' - Β΄ Κατηγορίας εισιτήριο συμμετοχής μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει η ΑΕΛ, η Ανόρθωση, η Ομόνοια Λευκωσίας, η ΑΕΠ, η Αγία Νάπα και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

    [03] Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό Κέρι

    Η αμερικανική γερουσία σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε τον διορισμό του Τζον Κέρι (με την πολυετή θητεία στο Σώμα αυτό) στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθώντας την σχετική πρόταση του Λευκού Οίκου.

    Μόνον τρείς Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αρνήθηκαν θετική ψήφο. Οι 94 υπερψήφισαν και ο κ. Κέρι θα διαδεχθεί, άμεσα, στο υπουργείο των Εξωτερικών την Χίλαρι Κλίντον και θα γίνει ο κορυφαίος διπλωμάτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Τζον Κέρι ήταν παρών στην ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας. Δέχθηκε, μάλιστα, τα συγχαρητήρια από τους γερουσιαστές και των Ρεπουμπλικάνων , ακόμα και πριν την ανακοίνωση του αποτέλεσματος της ψηφοφορίας.

    [04] Επανεκτυπώνονται τα ψηφοδέλτια μετά τις παραστάσεις της Guinness Records

    Αρχισε ήδη η επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές μετά και τις παραστάσεις της εταιρείας Guinness World Records Ltd για τη χρησιμοποίηση του εμβλήματός της από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Ευστρατίου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, έχουν ήδη εκτυπωθεί 80,000 ψηφοδέλτια από τις 575,000 και η εκτύπωσή τους συνεχίζεται.

    «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν επανεκτυπωθεί όλα τα ψηφοδέλτια», είπε ο κ. Δημητρίου. Πρόσθεσε ότι το κράτος θα διεκδικήσει από τον κ. Ευστρατίου να καταβάλει τα έξοδα της επανεκτύπωσης. Ο κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε το έμβλημα της Εταιρείας Guinness World Records Ltd, επειδή ο ίδιος είναι κάτοχος ρεκόρ. Ως ιδιοκτήτης οίκου νυφικών, το 2007 κατασκεύασε τη μακρύτερη ουρά νυφικού φορέματος στον κόσμο.

    Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι όταν ο κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το έμβλημα το 2008 είχε την έγκριση της εταιρείας Guinness να το χρησιμοποιεί για να προβάλλει ότι είναι κάτοχος του ρεκόρ. Ωστόσο, πρόσθεσε, από το 2011 η εταιρεία του αφαίρεσε το δικαίωμα αυτό και ο κ. Ευστρατίου συμμορφώθηκε αρχικά αλλά παρά ταύτα, το πρόβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 9:39:04 UTC