Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο τον Ιανουάριο
  • [02] Απόλλωνας και ΑΕΚ στην οκτάδα του Κυπέλλου
  • [03] Κύπρος και Σερβία θεσμοθετούν τη διμερή τους συνεργασία

  • [01] Βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο τον Ιανουάριο

    Βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο και την Ευρωζώνη, καταγράφει για τον Ιανουάριο η μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οπως προκύπτει από την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, κυμάνθηκε στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο στις 89,2 μονάδες από 87,8 μονάδες το Δεκέμβριο.

    Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 90,6 μονάδες από 89,2το Δεκέμβριο. Στην Κύπρο ο Δείκτης από τις 7 3 , 5 μονάδες το Δεκέμβριο αυξήθηκε στις 7 7 , 8 μονάδες τον Ιανουάριο. Στην Ελλάδα ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 85,8 μονάδες τις 86,9 το Δεκέμβριο.

    [02] Απόλλωνας και ΑΕΚ στην οκτάδα του Κυπέλλου

    Ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ εξασφάλισαν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κύπρου.

    Η ομάδα της Λεμεσού, κέρδισε την Τετάρτη στο Τσίρειο τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0, σκορ με το οποίο είχε ολοκληρωθεί και ο πρώτος αγώνας. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γκαρσία με κεφαλιά στο 66` και με το γκολ αυτό η ομάδα του σφράγισε την πρόκριση, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φώτης Παπουλής αστόχησε σε πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για τον Απόλλωνα.

    Η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη 3-3 στο ΓΣΠ με τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 1-0 με το οποίο είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΖ, εξασφάλισε το εισιτήριο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κύπρου. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει την πρόκριση.

    Έτσι, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 την Πέμπτη στο συνεδριακό κέντρο θα βρεθούν οι ΑΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια, Αθλητική Ένωση Πάφος, η Αγία Νάπα και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας.

    [03] Κύπρος και Σερβία θεσμοθετούν τη διμερή τους συνεργασία

    Κύπρος και Σερβία θεσμοθέτησαν τη διμερή τους συνεργασία με την πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδο μεταξύ των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, το οποίο επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Της Συνόδου προήδρευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς. Μετά τη λήξη της Συνόδου, υπεγράφησαν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ειδικότερα, η Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα των ναυτιλιακών μεταφορών και το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

    Στις δηλώσεις τους μετά την υπογραφή των συμφωνιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε πως η Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζει θερμά τις προσπάθειές της Σερβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο κ. Ντάτσιτς χαρακτήρισε την Κύπρο ως τον καλύτερο φίλο της Σερβίας στην ΕΕ. "Αυτή η Σύνοδος αποτελεί επιστέγασμα των μακρόχρονων παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των χωρών μας. Οι σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Κύπρου κρατούν αιώνες, αλλά θεωρώ ότι το μεγάλο θεμέλιο έθεσαν ο Πρόεδρος Τίτο και ο Πρόεδρος Μακάριος, συνιδρυτές του Κινήματος των Αδεσμεύτων", ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 January 2013 - 21:39:05 UTC