Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό για την ευλογία του Πάπα
  • [02] Διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία
  • [03] Κανονικά διεξάγεται η ψηφοφορία στο εξωτερικό
  • [04] Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει η Βουλγάρα που γέννησε

    μόνη της στη Σωτήρα


  • [01] Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό για την ευλογία του Πάπα

    Περισσότεροι από 150.000 πιστοί συνέρρευσαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για την καθιερωμένη ομιλία και ευλογία του Πάπα μετά τη λειτουργία . Στην ομιλία του, ο Ποντίφικας ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκαταλείπει το Βατικανό, αναφέρθηκε στους πειρασμούς του Ιησού, τονίζοντας ότι "ο μεγαλύτερος πειρασμός σήμερα σχετίζεται με τον κίνδυνο να μην κατανοηθεί το πραγματικό μήνυμα του Θεού, δίνοντας υπερβολικό βάρος στο κυνήγι της διασημότητας και στα υλικά αγαθά".

    Στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα -στην πλατεία του Αγίου Πέτρου- κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή συμμετοχή καθολικών από όλο τον κόσμο. Αρχίζοντας από απόψε και για πέντε ημέρες, ο Ποντίφικας πρόκειται να αφιερωθεί στην προσευχή, μαζί με πολλούς καρδινάλιους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στην αρχή της καθολικής Σαρακοστής.

    Επίσης από σήμερα και για τις επόμενες 11 ημέρες τα δημόσια μέσα μεταφοράς από και προς το Βατικανό έχουν ενισχυθεί, όπως και η παρουσία της αστυφυλακής και των πρώτων βοηθειών, για τυχόν ανάγκες τουριστών και προσκυνητών. Ανάλογα μέτρα ασφαλείας και εξυπηρέτησης των ιταλών και ξένων πιστών θα ισχύσουν και από τις 10 Μαρτίου, όταν αναμένεται να ξεκινήσει το Κογκλάβιο

    [02] Διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία

    Στην Πορτογαλία χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν το Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους διεθνείς πιστωτές της. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της Πορτογαλίας, CGTP, περίπου 5.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στη Λισαβόνα με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε περίπου 20 πόλεις σε όλη τη χώρα.

    "Θέλουμε να σπάσουμε τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σε αντάλλαγμα την παραχώρηση σχεδίου διάσωσης, απαιτώντας την παραίτηση της Κυβέρνησης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών", δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Αρμένιο Κάρλος. Λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους, η Πορτογαλία έχει εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα την παροχή δανείων διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Κάτω από το βάρος των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απότομα το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε 16,9%, ενώ η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,2% το περασμένο έτος. "Μπορούμε να νιώσουμε την έλλειψη χρημάτων κάθε μέρα, το κόστος για την χρήση μέσων μεταφοράς έχει αυξηθεί, μαζί με τα σχολικά δίδακτρα, πρόσθεσε.

    [03] Κανονικά διεξάγεται η ψηφοφορία στο εξωτερικό

    Κανονικά διεξάγεται στα 40 κέντρα του εξωτερικού η ψηφοφορία για τις Προεδρικές εκλογές.

    Επανήρχισε και εξελίσεται ομαλά η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές στα κέντρα του εξωτερικού.

    Στο εκλογικό κέντρο των Βρυξελλών, στην Πρεσβεία της Κύπρου, η ψηφοφορία πραγματοποιείται από τις 9:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Κύπρου) και οι κάλπες θα κλείσουν στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Κύπρου). Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 272 και μέχρι το διάλλειμμα στη 13:00 τοπική ώρα είχαν ψηφίσει 150 ψηφοφόροι ή ποσοστό 55%.

    Χωρίς προβλήματα επανήρχισε η διαδικασία ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ποσοστά προσέλευσης πριν το διάλειμμα κυμαίνονται από 19% (στο Λιντς) έως 43% (στα κέντρα του Κυπριακού Κοιντικού Κέντρου στο βόρειο Λονδίνο). Συνεχής ήταν το πρωί η προσέλευση φοιτητών κυρίως, στα εκλογικά κέντρα της βρετανικής πρωτεύουσας. Στη Βρετανία λειτουργούν συνολικά έξι εκλογικά κέντρα.

    Χωρίς προβλήματα και απρόοπτα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν για τις Προεδρικές Εκλογές στην Ελλάδα.

    Μέχρι τις 12 το μεσημέρι από τους 3.149 εγγεγραμμένους εκλογείς στην Αθήνα είχαν προσέλθει στα πέντε εκλογικά τμήματα σύμφωνα με τον Έφορο Εξωτερικού Αντώνη Οικονομίδη, 791 ψηφοφόροι, ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 25%. Στην Ελλάδα εκλογικά τμήματα λειτουργούν στο Βόλο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο.

    [04] Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει η Βουλγάρα που γέννησε μόνη της στη Σωτήρα

    Για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της απόκρυψης τοκετού συνελήφθη η 41χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, μετά από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε όταν γέννησε μόνη της στην αγροικία όπου εργαζόταν στη Σωτήρα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους. Εκ πρώτης όψεως η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό. Ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ύστερα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν.

    Η 41χρονη Βουλγάρα νοσηλεύεται από χθες το πρωί εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε από τον εργοδότη της με ακατάσχετη αιμορραγία. Οι γιατροί συνεχίζουν και σήμερα να χορηγούν αίμα στη γυναίκα η οποία έφτασε στην Κύπρο πριν από μόλις τέσσερις μήνες και άρχισε να εργάζεται σε αγροικία στη Σωτήρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 17 February 2013 - 14:39:04 UTC