Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής με την τηλεμαχία Αναστασιάδη-Μαλά
  • [02] Ο Αλόνσο πρωταγωνιστής των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της

    Βαρκελώνης

  • [03] Ο Λιλλήκας κάλεσε τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στην κάλπη
  • [04] Ψήφο κατά συνείδηση στις προεδρικές εκλογές αποφάσισαν οι ΕΔΗ

  • [01] Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής με την τηλεμαχία Αναστασιάδη-Μαλά

    Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα η προεκλογική εκστρατεία για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

    Οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα αναμετρηθούν στις 21:15 σε τηλεμαχία που θα φιλοξενηθεί στα στούντιο του ΡΙΚ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης, χωρίς την πίεση του χρόνου.

    Στην υπηρεσία εκλογών γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για την Κυριακή, με τους αρμοδίους να εκφράζουν την βεβαιότητα ότι για άλλη μια φορά όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όπως όλα δείχνουν, γύρω στις 19:00 της Κυριακής θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα και η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του έβδομου στη σειρά, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 20:00 στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία».

    [02] Ο Αλόνσο πρωταγωνιστής των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης

    Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο πρωταγωνιστής της τρίτης και προτελευταίας ημέρας της δεύτερης περιόδου των χειμερινών δοκιμών της φόρμουλα 1 στην πίστα της Βαρκελώνης.

    Ο Αλόνσο διατήρησε την πρωτιά του μετά την ολοκλήρωση και των απογευματινών δοκιμών αφού κανένας οδηγός δεν κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο κάτω από το 1:21 που έκανε το πρωί ο Ισπανός πιλότος. Ο Αλόνσο ολοκλήρωσε τις δοκιμές με την F138, καθώς σήμερα πίσω από το τιμόνι θα καθίσει ο Φελίπε Μάσα.

    Με την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας ο Νίκος Χούλκενμπεργκ με τη Sauber βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ την 3η θέση διατήρησε ο Ρομάν Γκροσεάν. Τον πέμπτο και έκτο χρόνο έκαναν οι πιλότοι της Williams με τους Παστόρ Μαλδονάδο και Βαλτέρι Μπότας, αντίστοιχα. Τον όγδοο χρόνο έκανε ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος πέρασε μπροστά από τον Μαρκ Γουέμπερ.

    [03] Ο Λιλλήκας κάλεσε τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στην κάλπη

    Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως δεν θα υποδείξει στους πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του τί να πράξουν την ερχόμενη Κυριακή, καλώντας τους παράλληλα να προσέλθουν στην κάλπη για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα αυτοαναιρεθεί και στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν θα δώσει σε κανέναν ψήφο εμπιστοσύνης. Παραμένω σταθερός στις θέσεις και τις αρχές που υποστήριξα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και δεν είμαι διατεθειμένος να τις διαπραγματευτώ, πρόσθεσε.

    Μιλώντας σε συγκέντρωση στον Πολυχώρο Ηλεκτρισμού στην Παλαιά Ηλεκτρική στην Πάφο, στα πλαίσια του διαλόγου που εξήγγειλε με τους πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ο κ. Λιλλήκας είπε πως νιώθει περήφανος που είναι Παφίτης, και δη από την Παναγιά που του έδωσε το 70%. Πρόσθεσε πως σε αυτές τις εκλογές η Πάφος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι κατοικείται από ανθρώπους με ελεύθερο πνεύμα, αλλά κυρίως από ανθρώπους ανυπότακτους.

    [04] Ψήφο κατά συνείδηση στις προεδρικές εκλογές αποφάσισαν οι ΕΔΗ

    Ψήφο κατά συνείδηση στις προεδρικές εκλογές την Κυριακή αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου των Ενωμένων Δημοκρατών, υιοθετώντας την αντίστοιχη πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία τέθηκε ενώπιόν τους.

    "Το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών", όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος των ΕΔΗ Πραξούλα Αντωνιάδου - Κυριακού, "αποφάσισε σε συνεδρία του απόψε με καταπληκτική πλειοψηφία ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν τέθηκαν ενώπιον των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος περισσότερες της μιάς επιλογές, η Πρόεδρος των ΕΔΗ δήλωσε ότι "η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας, πρόταση η οποία κατατέθηκε σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο, ήταν για ψήφο κατά συνείδηση και υπήρξε συζήτηση και έγινε ψηφοφορία".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 February 2013 - 15:39:06 UTC