Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάμεσα στα κορυφαία σχολεία το English School, σύμφωνα με έρευνα
  • [02] Ιταλία: H νέα πρόθεση ψήφου των Ιταλών μετά τις εκλογές
  • [03] Δωρεάν τεχνική βοήθεια προσφέρει στην Κύπρο το ΔΝΤ
  • [04] Πράσινο φως για το two-pack από τους Ευρωπαίους Υπ. Οικονομικών

  • [01] Ανάμεσα στα κορυφαία σχολεία το English School, σύμφωνα με έρευνα

    Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας κατατάσσεται στο 5% μεταξύ 1,251 σχολείων και κολλεγίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της εξαιρετικής απόδοσης στις εξετάσεις AS και Α2, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το ALPS (Advanced Level Performance Systems).

    Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σχολής, το ALPS είναι ένα εργαλείο βάσης δεδομένων για ανάλυση αποδόσεων και χρησιμοποιείται από περίπου 1,200 σχολεία και κολλέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο (70% όλων των εξετάσεων A-Level λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο).

    Αναλύει την προοπτική των μαθητών σε σχέση με τους στοχευόμενους βαθμούς σε εξωτερικές εξετάσεις και την πραγματική τους επιτυχία. Αυτοί οι στοχευόμενοι βαθμοί δημιουργούνται από μια βάση δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνει περίπου 1.000.000 αποτελέσματα επιπέδων AS και A2 από περίπου 380.000 μαθητές.

    [02] Ιταλία: H νέα πρόθεση ψήφου των Ιταλών μετά τις εκλογές

    Γκάλοπ που παρουσίασε η εκπομπή Ballaro του ιταλικού δημόσιου καναλιού Rai tre, δείχνει ότι η προοδευτική συμμαχία συνεχίζει να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της πρόθεσης ψήφου, με ελάχιστη διαφορά, όμως, από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο.

    Πιο αναλυτικά, η κεντροαριστερή συμμαχία λαμβάνει το 29,6% της πρόθεσης ψήφου, το κίνημα Πέντε Αστέρων το 29,4%, (με άνοδο του 4%) η μπερλουσκονική κεντροδεξιά το 29,2%% και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 10%. Σε ότι αφορά την λύση της πολιτικής κρίσης που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ιταλών, η πλειοψηφία του στατιστικού δείγματος επιθυμεί την συμμαχία των Δημοκρατικών με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο, ενώ, ως δεύτερη λύση, το 13% του στατιστικού δείγματος υποδεικνύει μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και το 12% μια συμμαχία της κεντροαριστεράς με την κεντροδεξιά.

    Η εισαγγελία της Ρώμης, στο μεταξύ, διέψευσε ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των δυο βουλευτών Ντομένικο Σιλιπότι και Αντόνιο Ράτζι, με την κατηγορία διαφθοράς.

    [03] Δωρεάν τεχνική βοήθεια προσφέρει στην Κύπρο το ΔΝΤ

    Χωριστές συναντήσεις με Διευθυντές κρατικών τμημάτων είχαν στο Υπουργείο Οικονομικών εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο της τρίτης δωρεάν τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ προς την Κύπρο που αφορά θέματα εξορθολογισμού κρατικών δαπανών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. Αυτή είναι η τρίτη τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ προς την Κύπρο.

    Από τις αρχές του 2013 το Ταμείο πρόσφερε ακόμη δύο δωρεάν τεχνικές βοήθειες σε σχέση με νομοθεσίες που αφορούν τα δημόσια οικονομικά και το φορολογικό σύστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, οι οποίοι θα αναχωρήσουν από την Κύπρο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, συναντήθηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, με τον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρη Κολέττα και με τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνη Τρύφωνος.

    Το θέμα να ζητηθεί η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ προέκυψε κατά τις συζητήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο το 2012 και έχει στόχο την προσαρμογή των κυπριακών νομοθεσιών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία "two pack", η οποία προβλέπει την ενίσχυση της εποπτικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των εθνικών προϋπολογισμών και οικονομικών πολιτικών. Το "two pack" ενισχύει την ευρωπαϊκή νομοθεσία «six-pack», κυρίως μέσω της ενδυνάμωσης της μακροοικονομικής εποπτείας για κράτη μέλη που βρίσκονται υπό καθεστώς επιτήρησης ή για κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές δημοσιονομικές προκλήσεις.

    [04] Πράσινο φως για το two-pack από τους Ευρωπαίους Υπ. Οικονομικών

    Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως στη λεγόμενη δεύτερη δέσμη οικονομικής διακυβέρνησης, ένα νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ.

    Η απόφαση αυτή, που ελήφθη ομόφωνα, δεν προκάλεσε έκπληξη μετά την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ιρλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αυτή η δέσμη νομοθετικών μέτρων θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τη σύνοδο της ολομέλειας του ΕΚ και θα τεθεί σε ισχύ σε σύντομο χρονικό διάστημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 8:39:05 UTC