Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΕΛ-Κεραυνός στο τελικό των play-off
  • [02] Στις 27 Απριλίου εκλέγεται η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ
  • [03] Μειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων

  • [01] ΑΠΟΕΛ-Κεραυνός στο τελικό των play-off

    Στην πρόκριση για τον τελικό των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα ρίχνονται ΑΠΟΕΛ και ο Κεραυνός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Λευκόθεο» στις 7 απόψε. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΚ, το «Λευκόθεο» είναι από τις πιο δύσκολες έδρες για οποιαδήποτε αντίπαλη ομάδα.

    Μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όμως είναι επιρρεπής στην αγωνιστική αστάθεια, κάτι που αποδείχθηκε στην πορεία του φετινού πρωταθλήματος. Και να μην ξεχνάμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» γνώρισαν τρεις ήττες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μέσα στο γήπεδό τους, αφού έχασαν δύο φορές από τις ομάδες της Λεμεσού (Απόλλων και ΑΕΛ), έπειτα από δύο παρατάσεις και μία από τη ΕΘΑ, με τρίποντο του Μάρας από το κέντρο του γηπέδου σε νεκρό χρόνο. Από την άλλη ο Κεραυνός, μετά τη μέτρια εντός έδρας εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα μέσα στο «Κώστας Παπαέλληνας» του Στροβόλου, ξέρει πως δεν έχει άλλα περιθώρια και θα πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα και να παρουσιαστεί καλύτερος από ποτέ, για να φύγει νικητής από την πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.

    Στην προσπάθειά τους αυτοί οι «ερυθροκίτρινοι» θα στερηθούν των υπηρεσιών του Άντονι Κρόκερ, του πρώτου σκόρερ τους στην κανονική περίοδο (14,4 πόντοι ανά αγώνα), ο οποίος μάλλον χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες για επάνοδο του Κόρι Στόουκς, ο οποίος έχασε τον πρώτο αγώνα, όμως ενδέχεται να προλάβει το παιχνίδι της Τρίτης. Αν, σημειώνεται, νικητής είναι ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό, ενώ αν επικρατήσει ο Κεραυνός, τότε θα αποκτήσει ξανά το πλεονέκτημα έδρας και ταυτόχρονα το ψυχολογικό προβάδισμα.

    [02] Στις 27 Απριλίου εκλέγεται η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ στην πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές, το βράδυ της Δευτέρας ενέκρινε ομόφωνα πρόταση του εκτελεστικού γραφείου για τις διαδικασίες ανάδειξης της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ με βάση την οποία θα υποβληθούν υποψηφιότητες στις 15 Μαρτίου για την ανώτατη ηγεσία και στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκύπρια εκλογική συνέλευση. Ενέκρινε επίσης την πρόταση για την ανάδειξη των 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου και της ηγεσίας της ΓΟΔΗΣΥ.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνεδρίας ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανώτατη ηγεσία του κόμματος, δηλαδή του Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ που θα αναδειχθούν από την παγκύπρια εκλογική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 27 Απριλίου, θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

    Πρόσθεσε ότι στις 29 Απριλίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου και την ηγεσία της ΓΟΔΗΣΥ η ανάδειξη των οποίων θα γίνει από το Παγκύπριο Συνέδριο που συγκλήθηκε για τις 11 Μαϊου.

    [03] Μειώθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων

    Μείωση κατέγραψαν οι πωλήσεις ακινήτων παγκύπρια, παρά την άνοδο των πωλήσεων στην πόλη της Πάφου.

    Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο , το Φεβρουάριο του 2013 οι πωλήσεις ακινήτων κατέγραψαν μείωση σε όλες τις πόλεις πλην της Πάφου, που κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση 86%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, παγκύπρια τα πωλητήρια έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Κτηματολόγιο μειώθηκαν το δεύτερο μήνα του 2013 στα 352 τεμάχια έναντι 486 το Φεβρουάριο του 2012, καταγράφοντας ετήσια πτώση της τάξης του 28%.

    Τον Ιανουάριο η μείωση έφθασε το 53% η οποία αποδίδεται εν μέρει στη ψηλή βάση του περσινού Ιανουαρίου. Σε όλες τις επαρχίες παρουσιάζεται διαφορετική τάση σε σχέση με την Πάφο. Στην Αμμόχωστο η μείωση στις πωλήσεις ακινήτων Φεβρουαρίου ανήλθε στο 61% και στη Λευκωσία στο 60%. Στη Λεμεσό η μείωση ανήλθε στο 45 % και στη Λάρνακα στο 15 %.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 7:39:04 UTC