Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση στην Κύπρο πιθανότατα αντικείμενο συζήτησης μεταξύ

    Μεντβέντεφ-Μπαρόζο

  • [02] Λύση για την Κύπρο το συντομότερο δυνατόν, λέει ο Βαν Ρομπέι
  • [03] Νέος προϋπολογισμός λιτότητας στη Βρετανία

  • [01] Η κρίση στην Κύπρο πιθανότατα αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Μεντβέντεφ-Μπαρόζο

    Η ρωσική Κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία ότι η απόφαση για επιβολή τέλους επί των καταθέσεων στην Κύπρο ενδεχομένως να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, πηγή της Κυβέρνησης δήλωσε στο Ιταρ-Ταςς , μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στην αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη Μόσχα, όπου συνέρχεται η σύνοδος Ρωσίας-ΕΕ.

    Η ίδια πηγή δήλωσε ότι το παράδειγμα της Κύπρου ενδεχομένως να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιταρ-Ταςς, ο Μεντβέντεφ στις συνομιλίες του αύριο με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα τονίσει ότι η λύση της επιβολής τέλους στις καταθέσεις στις χώρες αυτές-όπως έγινε στη Κύπρο-δεν είναι η ενδεδειγμένη.

    Νωρίτερα, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich δήλωσε ότι η επιβολή τέλους επί των καταθέσεων αποτελεί ένα κακό προηγούμενο. Μιλώντας σε φοιτητές στη Μόσχα, είπε ότι αφού αποφασίστηκε επιβολή τέλους στην Κύπρο αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες. "Αφού συνέβηκε στην Κύπρο, είναι πιθανόν να συμβεί οπουδήποτε", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως τα χρήματα του κόσμου δεν πρέπει να φυλάγονται στις τράπεζες και άρα το σύστημα δεν δουλεύει επαρκώς.

    [02] Λύση για την Κύπρο το συντομότερο δυνατόν, λέει ο Βαν Ρομπέι

    «Πρέπει να βρούμε το συντομότερο λύση για την Κύπρο γιατί ο χρόνος πιέζει, είμαστε έτοιμοι να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Κύπρο με το δάνειο των 10 δισ. ευρώ», δήλωσε σε παρέμβασή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Ευρωβουλής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει.

    «Ειμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι και παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ζητήθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης από κοινού με τις κυπριακές αρχές να συμφωνήσουν στις πτυχές του προγράμματος στήριξης.

    «Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο με 10 δισ. ευρώ σε δάνεια», ενώ θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ, είπε. Χαρακτήρισε την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Κύπρο ιδιαίτερη τόσο από το μέγεθος του όσο και τη δομή του.

    [03] Νέος προϋπολογισμός λιτότητας στη Βρετανία

    Την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για το ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία κατά το 2013 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν κατά την παρουσίαση ενός ακόμα προϋπολογισμού λιτότητας.

    Όπως είπε, η πρόβλεψη του 1,2% που είχε γίνει πριν από τέσσερις μήνες τώρα αναδιαμορφώνεται στο 0,6%. Η πρόβλεψη για το δημόσιο χρέος είναι ότι θα σκαρφαλώσει στο 85% επί του ΑΕΠ και ότι δε θα αρχίσει να μειώνεται πριν από το 2017/18, ένα έτος αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη.

    Παρόλα αυτά, ο κ. Όσμπορν επέμεινε ότι η Βρετανία θα αποφύγει τη λεγόμενη «τριπλή ύφεση». Στάθηκε στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από 11,2% του ΑΕΠ το 2009/10 σε 7,4% το τρέχον έτος. Είπε ότι θα συνεχίσει να μειώνεται λόγω των «πολλών σκληρών αποφάσεων» της κυβέρνησης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 March 2013 - 18:39:04 UTC