Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία με Τρόικα για υφιστάμενες μετοχές Τράπεζας Κύπρου
  • [02] Αρχίζει στην Κύπρο το Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας
  • [03] Σοβαρή πιθανότητα εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, βλέπει το IIF
  • [04] ΥΠΕΞ: Οι ξένες επιχειρήσεις θέλουν να μείνουν στην Κύπρο

  • [01] Συμφωνία με Τρόικα για υφιστάμενες μετοχές Τράπεζας Κύπρου

    Σε συμφωνία στο θέμα που προέκυψε αναφορικά με την ακύρωση των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, κατέληξαν με την Τρόικα, ύστερα από πολύωρες συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, στην παρουσία νομικών συμβούλων της Κεντρικής Τράπεζας.

    Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα, περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αντικατάσταση στο σχετικό διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών της λέξης ακυρώνονται με τη λέξη απομειώνονται με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει σύντομα συμφωνία με την Τρόικα και στο θέμα του συμψηφισμού των δανείων με τις καταθέσεις.

    [02] Αρχίζει στην Κύπρο το Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

    Αρχίζει την Παρασκευή σε γήπεδα επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου το Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου.

    Αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμενόταν να ολοκληρωθεί η άφιξη όλων των ξένων αποστολών από τις 28 χώρες που συμμετέχουν.

    Η διοργάνωση αρχίζει με πρωινούς αγώνες, ενώ απόψε στις 20:30 θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης στο Κίτιον Αθλητικό Κέντρο, την οποία θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [03] Σοβαρή πιθανότητα εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, βλέπει το IIF

    Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, ανακοίνωσε ότι υπάρχει μια "πραγματική πιθανότητα" να βγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη μετά την αμφιλεγόμενη χρηματοπιστωτική διάσωσή της.

    "Είναι η πρώτη περίπτωση στην οποία μπορούμε να δούμε μια μορφή εξόδου (από τη ζώνη του ευρώ) ως μια πραγματική πιθανότητα", δήλωσε ο Φίλιπ Σατλ, επικεφαλής των οικονομολόγων του IIF, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν "πολύ πιο εύκολο" για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος.

    "Η Κύπρος υποφέρει απ` όλα τα κόστη που συνδέονται (...) με το ευρώ, χωρίς να έχει κανένα από τα οφέλη", επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επικαλούμενος την υποτίμηση των τραπεζικών καταθέσεων και την οικονομική "ύφεση" που αναγγέλλεται για τη χώρα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της οποίας, κρίσιμος για την οικονομία της, ακρωτηριάσθηκε.

    [04] ΥΠΕΞ: Οι ξένες επιχειρήσεις θέλουν να μείνουν στην Κύπρο

    Στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι ξένες επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνουν στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του διεθνούς Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως οι Κύπριοι επιχειρηματίες που έχουν έρθει σε επαφή με συναδέλφους τους όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει το μήνυμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ξένων επιχειρήσεων επιθυμεί να παραμείνει και να συνεχίσει τις εργασίες της στην Κύπρο γιατί είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

    Το κίνητρο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Κύπρο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ήταν ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο, ανέφερε, αλλά και ότι υπάρχει ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και παρέχει ένα εξαίρετο νομικό και δικαστικό σύστημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 9:39:04 UTC