Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η νέα ταξική δομή στη Βρετανία
  • [02] Δύο αγώνες για τους "8" του Chmapions League
  • [03] Αναπτύξεις μέχρι 100 εκ. ευρώ από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

  • [01] Η νέα ταξική δομή στη Βρετανία

    Σε επτά κοινωνικές τάξεις χωρίζονται οι κάτοικοι της Βρετανίας, σύμφωνα με νέα κοινωνιολογική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC. Οι κατηγορίες της εργατικής, μεσαίας και ανώτερης τάξης είναι παρωχημένες, υποστηρίζει η συγκεκριμένη έρευνα, καθώς μόνο το 39% των πολιτών μπορούν πραγματικά να συμπεριληφθούν σε αυτές.

    Τα κριτήρια του επαγγέλματος, του πλούτου και της μόρφωσης που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ταξικής ταυτότητας ενός πολίτη χαρακτηρίζονται ως «απλοϊκά» από τους ερευνητές Η έρευνα του BBC Lab UK, σε δείγμα 161.000 πολιτών, υποστηρίζει ότι οι ταξικοί διαχωρισμοί έχουν τρεις διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική.

    Αυτά που μελετήθηκαν ήταν το «οικονομικό κεφάλαιο», δηλαδή το εισόδημα, οι αποταμιεύσεις, η αξία του σπιτιού καθενός, το «κοινωνικό κεφάλαιο», δηλαδή ο αριθμός και το στάτους των γνωστών και φίλων του κάθε ατόμου, καθώς επίσης και το «πολιτισμικό κεφάλαιο», που ορίζεται ως η έκταση και η φύση των πολιτιστικών ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων.

    [02] Δύο αγώνες για τους "8" του Chmapions League

    Δύο αγώνες διεξάγονται το βράδυ της Τετάρτης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάλαγα φιλοξενεί στην Ισπανία την γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την τουρκική Γαλατασαράι.

    Οι αγώνες αρχίζουν στις 21.45.

    Στους χθεσινοβραδινούς αγώνες για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2 - 2 και Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους 2 - 0.

    [03] Αναπτύξεις μέχρι 100 εκ. ευρώ από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

    Σχεδιασμούς για αναπτυξιακά έργα στο χώρο της κρατικής έκθεσης που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, παρουσίασε η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού της ΑΚΕΚ για το 2013.

    Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Αρχής, Λοΐζος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται ανάπτυξη στον υφιστάμενο χώρο (96.000 τετ. μέτρων) με την ανέγερση νέου εκθεσιακού χώρου και ενός συνεδριακού κέντρου με τη μέθοδο του στρατηγικού επενδυτή (ΒΟΤ). Στους σχεδιασμούς υπάρχει πρόνοια για την ανέγερση καζίνο, εστιατορίου, μικρού ξενοδοχείου, θεματικού πάρκου, παιδότοπων .

    Είπε ότι το κόστος του έργου ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια για το εκθεσιακό χώρο και το συνεδριακό κέντρο, ενώ τα υπόλοιπα έργα εκτιμάται ότι θα έχουν συνολικό κόστος 100 εκατ. Στην Επιτροπή λέχθηκε ακόμη ότι ενδιαφέρον υπάρχει από επενδυτές σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από μεγάλο διεθνή εκθεσιακό οργανισμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 April 2013 - 13:39:05 UTC