Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΚΟΤ ξενάγησε στην Λεμεσό τους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ που ήταν

    στο νησί

  • [02] Αιτήσεις για παροχή βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας
  • [03] Ερωτηματικά για τους σκοπούς και όρους εντολής εγείρει η έρευνα

    της A&M, λέει η Κυβέρνηση

  • [04] Νέα μέτρα για αγροτικό κόσμο ανακοινώνονται συντόμως, είπε ο

    Υπ. Γεωργίας


  • [01] Ο ΚΟΤ ξενάγησε στην Λεμεσό τους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ που ήταν στο νησί

    Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, διοργάνωσε για τους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ που βρίσκονταν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, εκδρομή για γνωριμία με την τουριστική Κύπρο.

    Ανακοίνωση του ΚΟΤ αναφέρει ότι «το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας, επίσκεψη σε ξενοδοχεία και περιδιάβαση στην παλαιά πόλη της Λεμεσού».

    Οι ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μικρή απόδραση και να γνωρίσουν ένα μέρος από το παράκτιο τουριστικό προϊόν της Κύπρου, να ενημερωθούν για την πολυδιάστατη τουριστική εμπειρία που προσφέρει το νησί, να συνομιλήσουν με

    [02] Αιτήσεις για παροχή βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

    Στο σύστημα αξιολόγησης αιτήσεων για παροχή βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επανέρχεται ο Δήμος Λάρνακας, λόγω του αυξημένου αριθμού πολιτών που περνούν δύσκολες ώρες λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος.

    Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας.

    Λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού δικαιούχων και μη, επανέρχεται στο σύστημα αξιολόγησης των αιτήσεων για παροχή βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

    Οι συμπολίτες μας, «καλούνται από σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση για παροχή βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου 2013. Αιτήσεις μπορούν να παραλάβουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που στεγάζεται στο Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας».

    [03] Ερωτηματικά για τους σκοπούς και όρους εντολής εγείρει η έρευνα της A&M, λέει η Κυβέρνηση

    Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η τριμελής ερευνητική επιτροπή θα διερευνήσει τα πάντα με στόχο τη κάθαρση.

    "Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση "σημειώνει με ανησυχία το γεγονός και αναμένει ότι η κοινωνία, η οποία υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες για λόγους που δεν ευθύνεται, θα διαφωτιστεί πλήρως και επαρκώς".

    Διαβεβαίωσε πως "η έρευνα που ζήτησε και ήδη άρχισε και διεξάγεται από την ερευνητική επιτροπή, από τους τρεις έγκριτους δικαστές θα καλύψει όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας και κρίσης χωρίς εξαιρέσεις".

    [04] Νέα μέτρα για αγροτικό κόσμο ανακοινώνονται συντόμως, είπε ο Υπ. Γεωργίας

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης προήδρευσε σύσκεψης με εκπροσώπους όλων των αγροτικών οργανώσεων με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και τη στήριξη των αγροτών σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

    Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική» και είπε ότι με τις αγροτικές οργανώσεις «έχουμε συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στον αγροτικό κόσμο λόγω των εξελίξεων που είχαμε στον τραπεζικό τομέα».

    Ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «οι αγροτικές οργανώσεις ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προοπτικές στήριξης των γεωργοκτηνοτρόφων».

    Είπε επίσης ότι κατά την συνάντηση «έχουν συζητηθεί κάποια μέτρα για απελευθέρωση των παλαιότερων οφειλών του κράτους προς τους αγρότες ενώ έγινε συζήτηση και για κάποια μέτρα στήριξης νέων ανθρώπων ώστε να απασχοληθούν στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 16:39:04 UTC