Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ομάδα δράσης της Κομισιόν για την Κύπρο θα διευκολύνει την

    εκταμίευση πόρων

  • [02] Οι κληρώσεις για τα ημιτελικά του Champions League
  • [03] Κομισιόν: Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη
  • [04] Χρέος ο απεγκλωβισμός μας από την Τρόικα λέει ο Ομήρου

  • [01] Η ομάδα δράσης της Κομισιόν για την Κύπρο θα διευκολύνει την εκταμίευση πόρων

    Οι όροι εντολής της ειδικής ομάδας δράσης που συστάθηκε για να συνδράμει τις κυπριακές αρχές να αποκαταστήσουν την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα είναι να διευκολύνει την εκταμίευση κοινοτικών πόρων για ώριμα έργα, δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.

    Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Μαρκοπουλιώτης επεσήμανε ότι οι κοινοτικοί πόροι των πολλών δισεκατομμυρίων αντλούνται από τα οριζόντια προγράμματα. Η Λειτουργός του Γραφείου Προγραμματισμού Πηνελόπη Παπαβασιλειου ενημέρωσε την Επιτροπή ότι στο Γραφείο Προγραμματισμού άρχισαν διεργασίες για τη σύσταση φορέα πληροφόρησης για τα οριζόντια προγράμματα.

    Ο κ. Μαρκοπουλιώτης διευκρίνισε περαιτέρω ότι τα οριζόντια προγράμματα προσφέρουν πολλαπλάσιες δυνατότητες απορρόφησης πόρων σε σύγκριση με τα περιφερειακά που κατανέμονται σε γεωγραφικές περιοχές για διαφορετικούς λόγους και αφορούν συγκεκριμένο ποσό για κάθε κράτος. Στα οριζόντια προγράμματα δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί, αλλά οι χρηματοδοτήσεις σε έργα γίνονται προς φορείς μέσα από έναν ανταγωνισμό από όλα τα κράτη.

    [02] Οι κληρώσεις για τα ημιτελικά του Champions League

    Αποφεύχθηκαν οι «εμφύλιοι» στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Μπάγερν Μονάχου κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα και η Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.

    Oι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 23 / 24 Απριλίου και επαναληπτικοί στις 31 Απριλίου και 1η Μαϊου. Για το Γιουρόπα Λιγκ, η Φενέρμπακτσε κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα και η Βασιλεία την Τσέλσι. Ο τελικός του Europa League θα γίνει στις 15 Μαΐου στο Άμστερνταμ και ο τελικός του Champions League στις 25 Μαΐου στο Wembley του Λονδίνου.

    [03] Κομισιόν: Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει ζητήσει μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη της Κύπρου, διευκρίνιζαν σήμερα πηγές της Κομισιόν, αποδίδοντας σε κακή πληροφόρηση τα σχετικά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο για επιπλέον βοήθεια.

    "Πρόκειται για μία μεγάλη παρεξήγηση με αυτό το θέμα στον τύπο σήμερα το πρωί,η Κύπρος ζήτησε βοήθεια υπό την μορφή τεχνικής βοήθειας για την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, βοήθεια την οποία η Κομισιόν έχει δεσμευθεί να παράσχει, με την Task Force που θα συστήσει», ανέφερε καλά πληροφορημενη πηγή της Επιτοπής, προσθέτοντας ότι «το χρηματοδοτικό πακέτο του προγράμματος θα παραμείνει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και όλοι συμφωνούν σε αυτό, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάση είναι μία γενική «έκκληση» για ό,τι βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΕΕ και όχι περισσότερα χρήματα μέσα από το Μνημόνιο.

    [04] Χρέος ο απεγκλωβισμός μας από την Τρόικα λέει ο Ομήρου

    Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του απεγκλωβισμού μας από τα δεσμά της Τρόικας είναι σήμερα το μεγάλο μας χρέος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 16ου συνεδρίου της ΔΕΟΚ. Στο χαιρετισμό, που διάβασε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε πως «για τη σημερινή τραγική κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες» και πρόσθεσε ότι «είναι λαϊκή απαίτηση να προχωρήσει άμεσα ο καταλογισμός ευθυνών και η προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης».

    Η συμπεριφορά της Τρόικας και των ισχυρών ταγών της ΕΕ, συνέχισε, υπήρξε προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική και «είναι χαρακτηριστική η δήλωση του τέως Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ ότι οι ισχυροί της Ευρωζώνης β€˜συμπεριφέρθηκαν στους Κυπρίους ως να ήσαν συμμορίτες και εγκληματίες'».

    Ο κ. Ομήρου τόνισε περαιτέρω ότι «δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε αυτή τη συμπεριφορά με τη μελλοντική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και τη λύση του Κυπριακού», και πρόσθεσε πως «αυτές οι πικρές διαπιστώσεις δεν είναι επινοήσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, αλλά το αβίαστο συμπέρασμα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών». Είπε πως «αναμέναμε από τους εταίρους μας κατανόηση και αλληλέγγυα συμπεριφορά, πολύ περισσότερο επειδή το μεγάλο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είχε ως βασική αιτία μια απόφαση ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 12:39:04 UTC