Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αποκλείει δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 η Noble
  • [02] Μεγαλοπρεπής εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη
  • [03] Αρχίζουν οι διαδικασίες για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη,

    λέει ο Πρόεδρος

  • [04] Κυβέρνηση: Η Κύπρος δεν προσφέρεται για υποδοχή κύματος μεταναστών

    από Συρία


  • [01] Δεν αποκλείει δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 η Noble

    Η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 θα ξεκινήσει μετά το πρώτο μισό του Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, ανέφερε ο Κιθ Έλιοτ, Αντιπρόεδρος της Noble Energy για την Ανατολική Μεσόγειο.

    Σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Συνεδρίου Παράκτιας Τεχνολογίας (Offshore Technology Conference), στο Χιούστον του Τέξας, ο κ. Έλιοτ επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί αναφορικά με την ερευνητική γεώτρηση, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την εργασιακή σχέση της Noble με τη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι δεν εντοπίζει κάποια βραδυπορία.

    Ο κ. Έλιοτ ανέλαβε τα καθήκοντά του πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης στο οργανόγραμμα της εταιρείας, που δημιούργησε διοικητικές υποδομές για τρεις περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Ανατολική Μεσόγειος.

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Έλιοτ είπε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εμπλακεί στο τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με τη Λευκωσία για το θέμα αυτό συνεχίζονται. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι πρόθεση της Noble στο κομμάτι αυτό είναι να εμπλέξει και άλλο στρατηγικό εταίρο, που να διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη στο εμπορικό σκέλος, ανέφερε όμως ότι πρέπει να προηγηθεί ένα μνημόνιο συναντίληψης με την Κυβέρνηση για να τεθεί το συνολικό πλαίσιο. Αναφορικά με τις απειλές και την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, ο κ. Έλιοτ απάντησε ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, πως υπάρχει κράτος δικαίου και πως η όλη δραστηριότητα στην περιοχή γίνεται στη βάση συμφωνίας

    [02] Μεγαλοπρεπής εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη

    Μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη διοργάνωσε χθες βράδυ η ΚΑΕ Άρης. Αν και 18 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση και 34 από την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά παρκέ, το σωματείο στο οποίο μεγαλούργησε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τίμησε τον Νίκο Γκάλη.

    Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, διάσημοι και μη, για να τιμήσουν και να αποθεώσουν τον Νίκο Γκάλη. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι συμπαίκτες του στον Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος, οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ελλάδας που πήρε το Ευρωπαϊκό του 87', Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Γιαννάκης και άλλοι. Εκεί ήταν και οι προπονητές του Γιάννης Ιωαννίδης και Λάζαρο Λέσιτς.

    Με την παρουσία τους τίμησαν τον Γκάλη σπουδαίο αντίπαλοι του όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Τζον Κόρφας, ο Ντέιβιντ Στεργάκος και ο Στιβ Γιατζόγλου, ο Ντίνο Ράτσα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η συγκίνηση του Γκάλη ήταν μεγάλη όταν βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου και από τις κερκίδες του Αλεξάνδρειου ακουγόταν το σύνθημα «Τι την έκανε την μπάλα ο Θεός..».

    «Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι η οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι. Είχα να νιώσω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου», είπε. Προς τιμή του, η ο Αρης απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο «6» που φορούσε ο Γκάλης και η οποία πλέον θα κοσμεί την οροφή του γηπέδου μαζί τα λάβαρα με τους τίτλους της ομάδας. Επίσης, το Αλεξάνδρειο θα λέγεται από εδώ και στο εξής και «Nick Galis Hall», με την επιγραφή αυτή να έχει γραφτεί και στο παρκέ του γηπέδου.

    [03] Αρχίζουν οι διαδικασίες για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, λέει ο Πρόεδρος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε το βράδυ της Τρίτης ότι «η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο δεν μας αποτρέπει από το να έχουμε ξεκάθαρες επιδιώξεις στην εξωτερική μας πολιτική».

    Ο Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του στο Ισραήλ σημείωσε ότι «έχουμε πάρει απόφαση να αρχίσουμε διαδικασίες για ένταξη μας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, κάτι που σηματοδοτεί μια στροφή στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου».

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τις εκεί επαφές του «εδραιώθηκε ότι Κύπρος και Ισραήλ ξεκινούν μια νέα εποχή συνεργασίας» σε όλους τους τομείς.

    Σε ό,τι αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το θέμα αυτό «απαιτεί να εργαστούμε στενά όχι μόνο διμερώς αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο».

    Πρόσθεσε ότι ο τομέας της ενέργειας θεωρείται τόσο από την Κύπρο όσο και από το Ισραήλ ως τον καταλύτη για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Η Κυβέρνηση μου είναι δεσμευμένη και αποφασισμένη να δημιουργήσει το τερματικό» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο δίκτυο στην Ανατολική Μεσόγειο θα ενδυναμώσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

    [04] Κυβέρνηση: Η Κύπρος δεν προσφέρεται για υποδοχή κύματος μεταναστών από Συρία

    Την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απλά ως χώρος διακίνησης Σύρων μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε περίπτωση που αρχίσουν να συρρέουν στο νησί μας Σύριοι για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

    Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ύστερα από επίσκεψή του στην ΑΔΕ Λάρνακας ο κ. Νικολάου ρωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει σχέδιο της Αστυνομίας με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και σε περίπτωση που ενδεχομένως αφιχθούν στη Κύπρο μετανάστες. Ο Υπουργός απάντησε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης «έχει τονίσει ότι ο τόπος μας δεν προσφέρεται για να υποδεχθεί κύμα μεταναστών από τη Συρία.

    Γι' αυτό το λόγο, στα πλαίσια αυτά, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν είναι η προσπάθεια από τη μια αποτροπής και από την άλλη η Κύπρος να μη χρησιμοποιηθεί σαν χώρος παραμονής μεταναστών από τη Συρία αλλά απλά ως χώρος διακίνησης τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως αυτά «έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν και τις επόμενες μέρες για πολλούς άλλους λόγους κυρίως λόγω του αυξημένου κύματος τουριστών που θα αναμένουμε στο τόπο μας. Γι' αυτό το λόγο νομίζω ότι στα ίδια πλαίσια μπορεί να αντιμετωπιστεί και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη η οποία υπάρχει».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 7:39:05 UTC