Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτελέσματα ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α` Κατηγορίας
  • [02] Το 26ο Κύπελλο και 16ο νταμπλ στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός

    Πειραιώς εν μέσω αμφισβήτησης

  • [03] Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σθεναρά αντίθετος στην αγορά διασφαλισμένων

    ομολόγων από την ΕΚΤ

  • [04] Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Αν. Γερμανία χρησίμευσαν ως

    πειραματόζωα για δυτικές φαρμακοβιομηχανίες


  • [01] Αποτελέσματα ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α` Κατηγορίας

    Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί στο Γ΄ όμιλο της βαθμολογίας η ομάδα η οποία θα υποβιβαστεί και η ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στον αγώνα μπαράζ με την Αναγέννηση Δερύνειας.

    Στους αγώνες του Σαββάτου, ο Εθνικός νίκησε με 3-1 την Αλκή εκτός έδρας, ενώ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στην έδρα της η Νέα Σαλαμίνα επί του Ολυμπιακού, με σκορ 3-0. Εξάλλου για τον Β' όμιλο η ΑΕΛ νίκησε με 3-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

    Η 5η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρεις αναμετρήσεις. Στον Α` Όμιλο, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Ομόνοια και η ΑΕΚ την Ανόρθωση. Και οι δύο αγώνες θα αρχίσουν στις 18:00. Για τον Β΄ όμιλο Δόξα Κατωκοπιάς - Απόλλωνας στις 17:00.

    [02] Το 26ο Κύπελλο και 16ο νταμπλ στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός Πειραιώς εν μέσω αμφισβήτησης

    Το 26ο Κύπελλο και 16ό νταμπλ στην ιστορία του κατέκτησε το Σάββατο ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Στον τελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και είναι νταμπλούχος Ελλάδος για το 2012-2013.

    Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 13΄ με τέρμα του Ράγιος και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 42` με τέρμα του Φουστέρ. Στην παράταση, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο με τέρματα του Τζιμπούρ στο 98` και του Αμπντούν στο 119` με πέναλτι.

    Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ήταν ο μη καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού σε χέρι του Μανιάτη στο 68`, κάτι το οποίο θα επέφερε και την αποβολή του διεθνή μεσοαμυντικού, καθώς και η πρόκληση σύρραξης στον αγωνιστικό χώρο, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ανάμεσα σε ανθρώπους και ποδοσφαιριστές του Αστέρα και του Ολυμπιακού, χωρίς, ωστόσο, να πάρει μεγάλη έκταση. Στο σημείο αυτό αποβλήθηκαν ο ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών Φρανσουά Μοδέστο και ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Εμάνουλε Περόνε.

    [03] Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σθεναρά αντίθετος στην αγορά διασφαλισμένων ομολόγων από την ΕΚΤ

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κίνηση της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά εμπράγματα διασφαλισμένα ομόλογα (ABS) προκειμένου να βοηθήσει αυτές τις χώρες να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους, επισημαίνοντας στο κόμμα του πως αυτό ισοδυναμεί "με κεκαλυμμένη κρατική χρηματοδότηση", υποστηρίζει το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε έκανε αυτές τις επισημάνσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Χρηστιανοδημοκρατικού Κόμματός του (CDU) την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως η αγορά από την ΕΚΤ τέτοιων καλυμμένων ομολόγων συνιστά παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

    Επικαλούμενη πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ είχε δημοσιεύσει την περασμένη Τετάρτη πως η πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΚΤ φέρεται να τάσσεται υπέρ της αγοράς εμπράγματα διασφαλισμένων ομολόγων. Την ίδια ημέρα, όμως, ο κύριος οικονομολόγος της ΕΚΤ Ιβ Μερς υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή τράπεζα δεν πρόκειται να συνδράμει τις αγορές με την αγορά ομολόγων. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίας, απαντώντας πως ουδέποτε κάνει σχόλια για εσωτερικές διεργασίες κομμάτων.

    [04] Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Αν. Γερμανία χρησίμευσαν ως πειραματόζωα για δυτικές φαρμακοβιομηχανίες

    Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της (Ανατολικής) Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, συχνά χωρίς να το γνωρίζουν και ορισμένοι εξ αυτών πληρώνοντάς το με τη ζωή τους, υποστηρίζει σε άρθρο του το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

    Συνολικά διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές, οι οποίες συνεχίσθηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, αποκαλύπτει το περιοδικό, επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της ΛΔΓ και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων. Από τα έγγραφα προκύπτει η επιβεβαίωση του θανάτου δύο ανθρώπων στο Ανατολικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Trental, για τη βελτίωση του κυκλοφορικού, που ανέπτυσσε η δυτικογερμανική εταιρεία Hoechst (η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με τη Sanofi), ή ακόμη άλλους δύο νεκρούς στο Μαγδεμβούργο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών ενός αντιυπερτασικού σκευάσματος της Sandoz, η οποία κατόπιν εξαγοράσθηκε από την ελβετική Novartis.

    Πολλοί συχνά, οι άνθρωποι που δοκίμαζαν τα πειραματικά σκευάσματα δεν ήταν σε θέση να δώσουν συνειδητά την συγκατάθεσή τους για τις δοκιμές, όπως είναι η περίπτωση 30 μεγάλων σε ηλικία διανοητικά καθυστερημένων, στους οποίους δοκιμάσθηκε το ΕΡΟ έπειτα από παραγγελία δυτικογερμανικής εταιρείας στο βερολινέζικο νοσοκομείο της Πρόνοιας, ή των αλκοολικών σε κατάσταση τρομώδους παραληρήματος στα οποία χορηγούνταν το Nimopidin της Bayer για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 12 May 2013 - 12:39:04 UTC