Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργα για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προωθεί το Ντουμπάι
  • [02] 27 Μαΐου η μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο!»
  • [03] Βρετανικές τράπεζες σπεύδουν σε βοήθεια πρώην πελατών της τοπικής

    Λαϊκής

  • [04] Eurofound: Ανάγκη σχεδίου δράσης για τις ΜΜΕ στην Κύπρο

  • [01] Εργα για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προωθεί το Ντουμπάι

    Στον ιατρικό τουρισμό στρέφεται το Ντουμπάι.

    Οι αρχές του Ντουμπάι αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον στον τουρισμό είναι ο ιατρικός τουρισμός προσανατολίζονται σε σειρά έργων που θα αναδείξουν το Ντουμπάι σε περιφερειακό κέντρο ιατρικού τουρισμού.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, η Αρχή Ιατρικής Φροντίδας του Ντουμπάι ανακοίνωσε μια σειρά από νέα έργα που θα συμβάλουν ούτως ώστε το Ντουμπάι να εδραιώσει τη θέση του ως κέντρο ιατρικής αριστείας στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα και με το στρατηγικό πρόγραμμα 2025.

    [02] 27 Μαΐου η μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο!»

    Εξακόσιοι και πλέον εθελοντές, μαζί με εθελοντικές οργανώσεις, την Αστυνομία, την Πολιτική Αμυνα και τον Στρατό, θα εργαστούν την Δευτέρα 27 Μαϊου για τη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο!» που θα πραγματοποιηθεί στη παραλία των Φοινικούδων. Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας και οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου, Λευκάρων, Αθηαίνου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς - Μενεού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και τις Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας.

    Η συναυλία θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα με παρέλαση της Φιλαρμονικής ενώ από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα θα τραγουδούν γνωστοί και καταξιωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Στη συναυλία θα συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι Αννα Βίσση, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χριστίνα Αργύρη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Πέτρος Γαϊτάνος, Στέλλα Γεωργιάδου, Λούκας Γιώρκας, Ευριδίκη, Φλώρα Θεόδωρου, Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Κοργιαλάς, Στέλιος Κωνσταντάς, Ανδρόνικος Λευκαρίτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σαλίνα, Σταύρος Σιδεράς, Γιώργος Σταματάρης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και πολλοί άλλοι.

    [03] Βρετανικές τράπεζες σπεύδουν σε βοήθεια πρώην πελατών της τοπικής Λαϊκής

    Την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε άλλους πελάτες της Λαϊκής στο Ηνωμένο Βασίλειο που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, εκφράζει σε επιστολή του προς βουλευτές του βορείου Λονδίνου ο υφυπουργός Οικονομικών Γκρεγκ Κλαρκ.

    Ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει ότι η διεύθυνση Εμπορίου και Επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKTI) έχει επαφές με τις κυπριακές αρχές ενόψει της εμπορικής αποστολής που θα έρθει στη Βρετανία από τη Λευκωσία πιθανότατα τον Ιούνιο. Σκοπός των επαφών είναι να εντοπιστούν τρόποι παροχής βοήθειας στους πρώην πελάτες της Λαϊκής.

    Ο κ. Κλαρκ δηλώνει επίσης ότι έχει ευχαριστήσει με επιστολή του τον επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου για την απόφαση να προσφέρει συμβόλαιο εργασίας σε ορισμένα από τα πρώην μέλη προσωπικού της Λαϊκής στο Λονδίνο. Για όσους έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ο Βρετανός υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι κατ' ελάχιστον θα ωφεληθούν από τις πρόνοιες του βρετανικού νόμου.

    [04] Eurofound: Ανάγκη σχεδίου δράσης για τις ΜΜΕ στην Κύπρο

    «Κορυφαίας σημασίας» χαρακτηρίζει την ανάγκη κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των μικρών και μεσαίων μεγέθους επιχειρήσεων στην Κύπρο, έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβιώσεως και Εργασίας (Eurofound), που έχει ως έδρα το Δουβλίνο.

    Τίτλος της 24σέλιδης έκθεση που εκδόθηκε στις 14 Μαΐου, αλλά δεν έχει προλάβει να λάβει υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, είναι «Αναδιάρθρωση στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις: Κύπρος». Συνιστά τμήμα πανευρωπαϊκής μελέτης.

    Η έκθεση αναφέρει πως η παρατεταμένη οικονομική κρίση και ο απότομος περιορισμός δράσης της αγοράς πιστώσεων, κυρίως του τραπεζικού δανεισμού, προκαλεί προβλήματα στις μικρότερες εταιρείες. Για το λόγο αυτό απαιτείται ένα σχέδιο δράσης, με το Eurofound να προτείνει τέσσερις πυλώνες:

    - Ένα πρόγραμμα εξασφάλισης δανείων που θα παρέχει εγγυήσεις (collateral) έναντι τραπεζικών δανείων προς βιώσιμες επιχειρήσεις - Ένα πρόγραμμα μετοχικών επενδύσεων που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη μετοχική βάση των μικρών εταιρειών με δυνατότητα καινοτομίας και προοπτική ανάπτυξης - Αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος ώστε να γίνεται σεβαστή η ιδρυτική φιλοσοφία των ιδιοκτητών-διευθυντών των μικρών εταιρειών - Προώθηση ενός κώδικα διακυβέρνησης των μικρότερων, ιδιωτικών εταιρειών - με ειδικές πρόνοιες για τις οικογενειακές επιχειρήσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 May 2013 - 14:39:04 UTC