Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο βελτίωσης εξωτερικών χώρων από ΚΟΤ
  • [02] Λύρας: Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το συνεργατικό κίνημα
  • [03] Δεσμευμένη η Κυβέρνηση στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος
  • [04] Τρία εκατ. στους κτηνοτρόφους σε 15 μέρες

  • [01] Σχέδιο βελτίωσης εξωτερικών χώρων από ΚΟΤ

    Σχέδιο βελτίωσης εξωτερικών χώρων και όψεων κέντρων αναψυχής ανακοινώνει ο ΚΟΤ για το 2013, με διαθέσιμες συνολικές πιστώσεις της τάξης των €160.000.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μέσω των αντίστοιχων σχεδίων για τα έτη 2011 και 2012, ο ΚΟΤ επιχορήγησε με ποσό ύψους περίπου €595.600 την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού, τον εξωραϊσμό και την ποιοτική αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων 128 κέντρων αναψυχής. Η επιχορήγηση του ΚΟΤ, αναφέρεται, «αποτελούσε ποσοστό επί της συνολικής επένδυσης. Συνυπολογίζοντας και τη συμβολή των επιχειρηματιών, το συνολικό ύψος της επένδυσης σαν αποτέλεσμα του Σχεδίου για το 2011 και το 2012 πλησίασε το €1.700.000».

    Στόχος του φετινού σχεδίου είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στον τομέα υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης των κέντρων αναψυχής.

    [02] Λύρας: Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το συνεργατικό κίνημα

    Χρήσιμη συνάντηση όσον αφορά διευκρινίσεις για ορισμένα άρθρα του μνημονίου που αφορούν το Συνεργατισμό είχε με την αντιπροσωπεία της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα, ο Έφορος της Υπηρεσίας Εποπτείας Συνεργατικών Ιδρυμάτων, Κωνσταντίνος Λύρας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Λύρας είπε ότι θα δώσουν απαντήσεις και τις θέσεις τους στις διευκρινίσεις αυτές «και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Εμείς ως Συνεργατισμός έχουμε τη διάθεση και θα δείξουμε εκείνη την επιμονή που πρέπει για να εφαρμόσουμε σωστά όλες τις πρόνοιες του μνημονίου προς όφελος του συνεργατικού κινήματος».

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας που θα γίνει το επόμενο βήμα όσον αφορά την προσαρμογή του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζας, ο Έφορος είπε ότι προσπαθούν να είναι αποτελεσματικοί για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις ημερομηνίες που αναφέρονται στο μνημόνιο.

    [03] Δεσμευμένη η Κυβέρνηση στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

    Η κυπριακή Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας μέσω της συνεχούς βελτίωσης του σχετικού πλαισίου που αφορά αυτό το ζήτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται, η Κύπρος έχει επανειλημμένα αξιολογηθεί για το πλαίσιο της και για την εφαρμογή του από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Αξιολόγηση των Μέτρων για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Χρήματος και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας, λαμβάνοντας γενικά θετικές αξιολογήσεις.

    Την ίδια στιγμή, προστίθεται, οι Αρχές έχουν αντιμετωπίσει τις σχετικές αδυναμίες που προέκυψαν μετά από κάθε αξιολόγηση. Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει επίσης συμφωνήσει να προχωρήσει σε μια εις βάθος αξιολόγηση της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων Ελέγχου Πελατών (customer due diligence) στις κυπριακές τράπεζες, μέσω των σχετικών αξιολογήσεων από τη MONEYVAL και τη Deloitte Ιταλίας. Αναφέρεται ακόμη ότι οι αξιολογήσεις αυτές είναι μοναδικές ως προς τη φύση και το βάθος τους και ποτέ δεν έχουν γίνει σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία.

    [04] Τρία εκατ. στους κτηνοτρόφους σε 15 μέρες

    Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε πριν από περίπου τρεις μήνες το Υπουργείο Γεωργίας για τη στήριξη της γεωργοκτηνοτροφίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ, παρατηρώντας ότι εντούτοις παραμένουν εξαγγελίες.

    Σε δήλωση μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στο γεωργοκτηνοτροφικό τομέα από την οικονομική κρίση, είπε ότι η δήλωσή του δεν αποσκοπεί στην άσκηση κριτικής, αλλά στοχεύει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους της γεωργοκτηνοτροφίας.

    Η σημερινή εξαγγελία και η δέσμευση που ανέλαβε ο Υπουργός Γεωργίας ενώπιον της Επιτροπής ότι σε 15 ημέρες θα καταβληθούν 3 εκατομμύρια που αφορούν τις κεφαλικές επιδοτήσεις προς τους κτηνοτρόφους αποτελεί μια μικρή οικονομική ένεση, ανέφερε ο κ. Γαβριήλ, προσθέτοντας ότι παράλληλα πρέπει να εξευρεθούν και οι τρόποι καταβολής της κεφαλικής επιδότησης για το 2013 που αφορούν ποσό 10 εκ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 May 2013 - 17:39:05 UTC