Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων U-19 στο ποδόσφαιρο
  • [02] Την Τρίτη στην Ουάσινγκτον το 29ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ
  • [03] Προειδοποίηση του Τμήματος Δασών για κίνδυνο πυρκαγιών

  • [01] Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων U-19 στο ποδόσφαιρο

    Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων U-19 της Κύπρου που θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε "elite round" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 της UEFA.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, ο Απόστολος Μακρίδης, που θα καθοδηγήσει την κυπριακή ομάδα και σε αυτή τη διοργάνωση, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, τονίζει πως το κέρδος για τους νεαρούς Κύπριους διεθνείς από την παρουσία στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι δεδομένο.

    Πριν από ένα χρόνο η κυπριακή ομάδα έλαβε μέρος σε όμιλο που φιλοξενήθηκε στη Δανία, φέτος θα ταξιδέψει στο Όσλο και, σύμφωνα και με το αποτέλεσμα της κλήρωσης, η αποστολή θα είναι σαφώς πιο δύσκολη με αντιπάλους όπως τη Γερμανία, την Ολλανδία, αλλά και τη Νορβηγία, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

    [02] Την Τρίτη στην Ουάσινγκτον το 29ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ

    Σε μια κρίσιμη για την Κύπρο περίοδο πραγματοποιείται από τις 4-6 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον το 29ο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Ενιαίας Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων. Στη διάρκεια των τριημέρων εργασιών του, οι περίπου 100 αντιπρόσωποι από τις ΗΠΑ (κυρίως) αλλά και τον Καναδά και τη Βρετανία, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με πολλά επίλεκτα στελέχη σημαντικών επιτροπών της Βουλής και Γερουσίας, που ασχολούνται με θέματα εξωτερικής και Αμυνας, αλλά και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Την Τρίτη θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από τον αρμόδιο χειριστή του κυπριακού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Ερικ Ρούμπιν, τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης γύρω από τη νέες διαπραγματεύσεις, που αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να ενημερωθούν στο Λευκό Οίκο από ανώτερο αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

    Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, που θα μιλήσει την πρώτη μέρα. Θα παρευρεθούν επίσης, ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο δήμαρχος Κυθραίας Πέτρος Καρεκλάς, η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ρένα Δούρου, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Reimer BΓ–GE καθώς και μέλη του Καναδικού κοινοβουλίου.

    [03] Προειδοποίηση του Τμήματος Δασών για κίνδυνο πυρκαγιών

    Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό καθώς ο κίνδυνος για πρόκληση δασικών πυρκαγιών είναι αυξημένος.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και την πρόβλεψη από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για την αύξηση της έντασης τους το απόγευμα, σε μέχρι και πολύ ισχυρούς, το Τμήμα Δασών απευθύνει στο κοινό θερμή έκκληση να αποφεύγει τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητες του, καθώς και τη χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.

    Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 7:39:04 UTC