Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά το σκητ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής
  • [02] ΥΠΕΣ: Εύκολο να λυθούν ορισμένα μικρά προβλήματα των Κοινοτήτων
  • [03] Μείωση απασχόλησης σε Κύπρο, Ελλάδα, Ευρωζώνη το Α' τρίμηνο του 2013

  • [01] Σειρά το σκητ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

    Η «αιχμή του δόρατος» της κυπριακής σκοποβολής, οι αθλητές και οι αθλήτριες του σκητ, ρίχνονται αύριο στη «μάχη» της διάκρισης, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, πέντε Κύπριοι διεθνείς σκοπευτές και τρεις σκοπεύτριες, γνωρίζοντας τις ελπίδες που εναποθέτουν στην ευστοχία τους, τόσο η ΣΚΟΚ όσο και οι Κύπριοι φίλαθλοι, αρχίζουν αύριο τις προσπάθειες για το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μέγιστη δυνατή διάκριση.

    Οι Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Τάσος Χαπέσιης στους άνδρες και οι Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουίζα Θεοφάνους στις γυναίκες, έχοντας ως «σύμμαχους» το ταλέντο, την τεχνική κατάρτιση και την έδρα, και αντίπαλους τα κορυφαία ντουφέκια του πλανήτη, θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό, σ' όσους πιστεύουν στο ταλέντο, στις ικανότητες και στις δυνατότητές τους.

    [02] ΥΠΕΣ: Εύκολο να λυθούν ορισμένα μικρά προβλήματα των Κοινοτήτων

    Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθηθούν οι Κοινότητες με την επίλυση διαφόρων μικροπροβλημάτων, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

    Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου, ο Υπουργός ανέφερε ότι «οι Κοινότητες έχουν τα προβλήματα τους, δεν είναι κάτι νέο. Πολλά από αυτά λύνονται πολύ εύκολα και από τη στιγμή που η Κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα αλλά και με διάθεση παράκαμψης καμιά φορά κάποιων διαδικασιών ή με ολιγότερη εμμονή στον τύπο, δηλαδή λιγότερη τυπολατρία όσον αφορά τα διαδικαστικά, ναι πιστεύω ότι υποβοηθούνται και οι Κοινότητες αλλά και η ανάπτυξη κάποιων έργων των Κοινοτήτων».

    [03] Μείωση απασχόλησης σε Κύπρο, Ελλάδα, Ευρωζώνη το Α' τρίμηνο του 2013

    Σημαντική υποχώρηση της απασχόλησης στις χώρες του νότου της Ευρωζώνης, καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

    Υποχώρηση καταγράφεται και στη σύνολο της Ευρωζώνης, αλλά και την ΕΕ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat, η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ισπανία, και η Ιταλία.

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα η απασχόληση σε ετήσια βάση, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 υποχώρησε 6,5%, στην Πορτογαλία 5,2%, στην Κύπρο 4,8%, και στην Ισπανία 4,3%. Στο σύνολο της Ευρωζώνης η υποχώρηση ήταν 1,0% και στην ΕΕ 0,5%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 June 2013 - 15:39:04 UTC