Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτή πληγή για την Κύπρο το ψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους,

    δηλώνει ο ΥΠΠΑΙ

  • [02] Αρκετοί ασθενείς επισκέφτηκαν το Ιατρείο των Εθελοντών Ιατρών

    στην Πάφο


  • [01] Ανοικτή πληγή για την Κύπρο το ψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, δηλώνει ο ΥΠΠΑΙ

    Το ψηλό ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους αποτελεί και για την Κύπρο μια ανοικτή πληγή η οποία χρειάζεται ειδική θεραπεία, ίσως πολύ διαφορετική από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος είπε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα οι πολιτικοί οφείλουν να ακούσουν τους νέους και να αξιοποιήσουν το δυναμισμό τους.

    Σε χαιρετισμό του, στο τελικό Φόρουμ του προγράμματος «Ανοικτή βουλή των Νέων», ο κ. Κενεβέζος διεμήνυσε ότι η πολιτεία πιστεύει στα νιάτα και ενθαρρύνει δράσεις όπως τη σημερινή, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση και χρηματοδότηση του προγράμματος από τη «Νέα Γενιά σε δράση» καταδεικνύει ότι αποτελεί οργανωμένη και μεθοδευμένη δουλειά, από την οποία αναμένονται και τα ανάλογα αποτελέσματα.

    «Θα τολμούσα να πω ότι η συμμετοχή και δραστηριοποίηση των νέων σε τέτοια προγράμματα αποτελεί πολύτιμη κατάθεση για μια καλύτερη κοινωνία», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της διαβούλευσης των νέων, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως είναι απόλυτα επίκαιρο και ότι οι «Πολιτικές Απασχολησιμότητας» και η «Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας» δεν αποτελούν απλά θέματα και στρατηγικές των στόχων της Ευρώπης για το 2020, αλλά και πεδίο ύψιστου ενδιαφέροντος για την κυπριακή κοινωνία.

    [02] Αρκετοί ασθενείς επισκέφτηκαν το Ιατρείο των Εθελοντών Ιατρών στην Πάφο

    Ανεργους συμπολίτες μας με κάρτα ανεργίας, συμπολίτες μας με χαμηλή μισθοδοσία με μηναίο εισόδημα 850 ευρώ το μήνα, συνταξιούχους, ανάπηρους και άτομα που δεν μπορούν να επισκεφτούν ιδιωτικό ιατρείο και να πληρώνουν φάρμακα, δέχεται από σήμερα - πρώτη ημέρα - έναρξης των εργασιών του, το Ιατρείο των Εθελοντών Ιατρών Κύπρου στην Πάφο.

    Οπως δήλωσε η Δρ Γιούλα Λοιζίδου, παθολόγος - καρδιολόγος, το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα και θα στελεχώνεται από παθολόγο ιατρό. Σύμφωνα με την Δρ Λοιζίδου το Ιατρείο των Εθελοντών Ιατρών Κύπρου στην Πάφο θα εξετάζει οξέα περιστατικά γενικής ιατρικής Παθολογίας και Παιδιατρικής. Σε περίπτωση που ο ασθενής έχει κάποιο οξύ πρόβλημα που αφορά την ειδικότητα, τότε θα καλείται ιατρός της ανάλογης ειδικότητας για να τον εξετάζει.

    Επίσης σε περίπτωση που το περιστατικό χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, τότε θα καλείται ασθενοφόρο για την μεταφορά του ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ή σε ιδιωτικό Νοσοκομείο, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 15 June 2013 - 11:39:05 UTC