Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστέρι στη λεωφόρο της δόξας απέκτησε η Τζένιφερ Λόπεζ
  • [02] Η Βουλή κατά πλειοψηφία υπέρ της απαγόρευσης αλίευσης με γρι - γρι
  • [03] Η Επίτροπος Βασιλείου ανακοίνωσε από την Λευκωσία το νέο Erasmus

    για χώρες νότιας Μεσογείου


  • [01] Αστέρι στη λεωφόρο της δόξας απέκτησε η Τζένιφερ Λόπεζ

    Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ έγινε την Πέμπτη το νούμερο 2.500 "αστέρι" της διάσημης λεωφόρου του Χόλιγουντ, σε εκδήλωση παρουσία της Τζέιν Φοντα, άλλων προσωπικοτήτων και πολλών θαυμαστών της.

    "Είμαι πολύ χαρούμενη", είπε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τελετής στη "λεωφόρο της δόξας" (Hollywood Walk of Fame), ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του Λος Αντζελες. "Φαίνεται εντελώς σουρεαλιστικό, αλλά πολύ πραγματικό" πρόσθεσε.

    "Θα έπρεπε να έχει ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο που να καλύπτεται με αστέρια στο όνομά της", δήλωσε η ηθοποιός Τζέιν Φοντα η οποία πρωταγωνίστησε μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ στην ταινία "Η μητέρα του και εγώ!" το 2005.

    [02] Η Βουλή κατά πλειοψηφία υπέρ της απαγόρευσης αλίευσης με γρι - γρι

    Κατά πλειοψηφία η Βουλή υπερψήφισε σε νόμο πρόταση Βουλευτών του ΑΚΕΛ που προβλέπει την απαγόρευση της αλίευσης με γρι - γρι στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Υπέρ της ψήφισης του νόμου τάχθηκαν 22 Βουλευτές (ΑΚΕΛ, ΚΣ ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών και Ζαχαρίας Κουλίας), ενώ 25 Βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ) τήρησαν αποχή. Δεν υπήρξαν ψήφοι εναντίον.

    Η τελική συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια διεξήχθησαν με δεκάδες επαγγελματίες παράκτιας αλιείας και ερασιτέχνες αλιείς με σκάφος να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο μπροστά στην είσοδο της Βουλής κρατώντας πινακίδες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Όχι στο κράτος της εξαθλίωσης", "Οι ψαράδες ζητούν προστασία από το κράτος - Όχι άδεια με γρι-γρι" και "Γρι-γρι ίσον καταστροφή 450 οικογενειών".

    [03] Η Επίτροπος Βασιλείου ανακοίνωσε από την Λευκωσία το νέο Erasmus για χώρες νότιας Μεσογείου

    Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα αξιοποιήσει την επιτυχία των υφιστάμενων Tempus και Erasmus Mundus, αρχίζει την εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά τις χώρες της νότιας Μεσογείου, όπως δήλωσε από τη Λευκωσία η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, Ανδρούλλα Βασιλείου επισημαίνοντας ότι σκοπός είναι «να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με τους γείτονές μας».

    Το πρόγραμμα Erasmus είναι αυτό με την μεγαλύτερη αύξηση, περίπου 40%, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης και παρά τις περικοπές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόνισε η Επίτροπος. «Που σημαίνει ότι δίνουμε την δυνατότητα σε περίπου 4 εκ άτομα να έχουν την ευκαιρία μαθησιακής κινητικότητας εντός των επόμενων 7 χρόνων».

    Σε διάσκεψη Τύπου πριν την ενημερωτική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η κ. Βασιλείου είπε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται για έγκριση στο Ευρωκοινοβούλιο και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον εγκριθεί.

    Το πρόγραμμα αφορά τις χώρες της νότιας Μεσογείου και δίδει την ευκαιρία σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό να γνωρίσουν τα πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των άλλων μεσογειακών χωρών. «Ελπίζουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους και από τις δύο ακτές της Μεσογείου να συμμετάσχουν σε αυτή τη διεθνή εμπειρία η οποία αυξάνει την ευκαιρία στην απασχόληση», σημείωσε η κ. Βασιλείου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 7:39:04 UTC