Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα πρόληψης ψευδοπανώλης για τους κυνηγούς από την Υπηρεσία Θήρας
  • [02] Βιοκλιματική στα κυβερνητικά κτίρια προτείνει η Επ. Περιβάλλοντος
  • [03] Τελετή ονομασίας Διοικητηρίου ΜΥΚ εις μνήμη Μιχ. Ηρακλέους

  • [01] Μέτρα πρόληψης ψευδοπανώλης για τους κυνηγούς από την Υπηρεσία Θήρας

    Η προσπάθεια για περιορισμό της επέκτασης της ψευδοπανώλης είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας, αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, που με ανακοίνωσής της την Τετάρτη καλεί τους κυνηγούς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των λειτουργών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και τους καλεί να συμμορφωθούν και με άλλα μέτρα.

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υπηρεσία καλεί τους κυνηγούς να αποφεύγουν να εκπαιδεύουν τους σκύλους τους στις περιοχές όπου έχει παρουσιαστεί το πιο πάνω πρόβλημα, σημειώνοντας ότι σχετικός χάρτης στον οποίο φαίνονται οι πληγείσες περιοχές υπάρχει δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

    Εάν διαμένουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από την ασθένεια, προστίθεται, τους καλεί να μην μεταφέρουν τους σκύλους τους για εκπαίδευση σε άλλες περιοχές που δεν έχουν πληγεί. "Εάν εντοπίσουν ψόφια ή άρρωστα πτηνά (καχεκτικά ή που δεν μπορούν να πετάξουν) να μην τα περιμαζεύουν αλλά να επικοινωνούν άμεσα με την Υπηρεσία μας".

    [02] Βιοκλιματική στα κυβερνητικά κτίρια προτείνει η Επ. Περιβάλλοντος

    Πρόταση για βιοκλιματική των κυβερνητικών κτιρίων, με τοποθέτηση λαμπτήρων LED και εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με τη μέθοδο Net-Metering απευθύνει η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου με επιστολή της προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο και κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Σε ανακοίνωσή της, η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι οι λαμπτήρες LED είναι η πιο σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, και αποτελεί μια πράσινη εναλλακτική λύση στους οικονομικά ασύμφορους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και φθορισμού, αφού ο χρόνος λειτουργίας τους ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ώρες, δεν θερμαίνονται όπως οι συμβατικοί λαμπτήρες, αποδίδουν μέγιστη φωτεινότητα αμέσως, η αντικατάσταση τους είναι εύκολη και έχουν εγγυημένη εξοικονόμηση της τάξεως του 60 - 85 % από τους υπόλοιπους τύπους λαμπτήρων.

    Για την εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με τη μέθοδο Net-Metering, η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι «πλέον δίνεται η δυνατότητα στο κράτος ως καταναλωτής να παράγει μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ή και στο σύνολο της ακόμα, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

    [03] Τελετή ονομασίας Διοικητηρίου ΜΥΚ εις μνήμη Μιχ. Ηρακλέους

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή ονομασίας του Διοικητηρίου της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» εις μνήμην του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους.

    Στην ομιλία του στην τελετή, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου είπε ότι το Διοικητήριο βαπτίζεται στη μνήμη του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, ο οποίος «μέσα από την προσφορά του, μας προστάζει για ενότητα, κοινή προσπάθεια και συντονισμό ενεργειών».

    «Τιμούμε σήμερα έναν ακόμα ήρωα που μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δώδεκα σταυραετών τράβηξαν για την αθανασία», συνέχισε ο κ. Φωτίου. Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ο κυπριακός λαός και οι οικείοι τους προσμένουν με ανυπομονησία την απόδοση ευθυνών, προσθέτοντας ότι η καταστροφή και ο όλεθρος της 11ης Ιουλίου 2011 δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά σειρά παραλείψεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 July 2013 - 15:39:08 UTC