Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μείωση των εισαγωγών, περιόρισε κατά 448 εκ. ευρώ το έλλειμμα

    εμπορικού ισοζυγίου το α΄ τετράμηνο

  • [02] Συνάντηση ΥΠΑΜ με Αναπληρωτή ΓΔ της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης

    της ΕΕ

  • [03] Κομισιόν: Εκσυγχρονισμός των κανόνων για τα οργανωμένα ταξίδια

  • [01] Η μείωση των εισαγωγών, περιόρισε κατά 448 εκ. ευρώ το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το α΄ τετράμηνο

    Μειωμένο κατά β‚¬448,2 εκατομμύρια, στο €1,0 δισεκατομμύριο, ήταν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τετράμηνο του 2013, σε σύγκριση με έλλειμμα €1,45 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012, λόγω κυρίως της σημαντικής συρρίκνωσης των εισαγωγών κατά β‚¬380 εκ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από Τρίτες Χώρες και αφίξεις από άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 ήταν €1,53 δισ. σε σύγκριση με €1,91 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2012.

    Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες και αποστολές σε άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ) την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 ήταν €533,3 εκ. σε σύγκριση με €464,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    [02] Συνάντηση ΥΠΑΜ με Αναπληρωτή ΓΔ της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ

    Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ Πρέσβη Maciej Popowski, είχε την Τρίτη ο Υπουργός ¶μυνας Φώτης Φωτίου, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και πώς αυτή επηρεάζει τον τομέα της ¶μυνας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις δυσχερείς περιστάσεις που διέρχεται την παρούσα φάση η οικονομία της Κύπρου, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή Κυβέρνηση για να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

    Επ' αυτού, συζήτησαν περαιτέρω για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα κράτη μέλη της ΕΕ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας λόγω της κρίσης και των μειωμένων αμυντικών προϋπολογισμών τους. Αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία Συγκέντρωση και Διαμοιρασμός (Pooling and Sharing), εξαίροντας την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ευέλικτης πρωτοβουλίας που στόχο έχει τη συνεργασία των κρατών μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων χωρίς επιπτώσεις στην ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων. Μίλησαν επίσης για την κατάσταση και το πολιτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στη Συρία και την Αίγυπτο, καθώς και για το πώς επηρεάζουν οι εξελίξεις αυτές την ευρύτερη περιοχή.

    [03] Κομισιόν: Εκσυγχρονισμός των κανόνων για τα οργανωμένα ταξίδια

    Νέους κανόνες, που εκσυγχρονίζουν την ισχύουσα σήμερα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα οργανωμένα ταξίδια, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την προστασία, κυρίως των καταναλωτών, αλλά και τον περιορισμό του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

    Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία του 1990, για τα οργανωμένα πακέτα διακοπών τα οποία περιλαμβάνουν συνδυασμό, για παράδειγμα, πτήσεων, ξενοδοχείων ή/και ενοικίασης αυτοκινήτου, οι καταναλωτές δικαιούνται να λαμβάνουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες προτού υπογράψουν τη σύμβαση, να έχουν τη διαβεβαίωση ότι ένα μέρος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παροχή όλων των υπηρεσιών που περιλαμβάνει το πακέτο και ότι δικαιούνται επαναπατρισμό σε περίπτωση που ο ταξιδιωτικός πράκτορας πτωχεύσει.

    Η μεταρρύθμιση ενισχύει την προστασία των καταναλωτών, καθώς προβλέπει μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα δικαιώματα σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα. Παράλληλα, θα ωφεληθούν και οι επιχειρήσεις, καθώς η Επιτροπή καταργεί παρωχημένες απαιτήσεις, όπως η επανεκτύπωση των διαφημιστικών φυλλαδίων, και διασφαλίζει ότι τα εθνικά καθεστώτα προστασίας σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης αναγνωρίζονται και εκτός των συνόρων. Παράλληλα, με την επέκταση της ισχύουσας προστασίας και στα εξατομικευμένα πακέτα διακοπών, η μεταρρύθμιση παρέχει νέα οφέλη στους καταναλωτές αλλά και στις επιχειρήσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 July 2013 - 17:39:04 UTC