Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός Βρετανός σε άγρια συμπλοκή με συμπατριώτες του στην Κρήτη
  • [02] Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων της Τρόικας, τελεί ο Συνεργατισμός
  • [03] Σημαντική πτώση των τιμών πώλησης και ενοικίασης ακινήτων το α'

    εξάμηνο


  • [01] Νεκρός Βρετανός σε άγρια συμπλοκή με συμπατριώτες του στην Κρήτη

    Νεκρός έπεσε ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας τις πρώτες πρωινές ώρες στα Μάλια του Ηρακλείου της Κρήτης μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι νεαροί Βρετανοί συνεπλάκησαν άγρια μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε μπαρ της περιοχής και δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό, καθώς αρκετοί από τους εμπλεκόμενους στο τραγικό συμβάν φέρονται να έχουν αναμιχθεί και σε άλλους καβγάδες τις τελευταίες ημέρες που βρίσκονται στην περιοχή.

    Ο 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ενώ οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή είχαν εξαφανιστεί από το σημείο τη στιγμή του τραυματισμού.

    Νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία ανακοίνωση τη σύλληψη ενός 19χρονου Βρετανού υπηκόου ως δράστη της δολοφονίας του συνομηλίκου συμπατριώτη του Μάθιου Μπάρτον.

    [02] Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων της Τρόικας, τελεί ο Συνεργατισμός

    Εν αναμονή των αποφάσεων της Τρόικας αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, τελεί η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα καθώς ούτε και την Τρίτη δόθηκε τελική απόφαση για το μέγεθος του Συνεργατισμού.

    Η Διευθυντική ομάδα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας είχε την Τρίτη δεύτερη συνάντηση με τεχνοκράτες της Τρόικας στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία έγινε ανάλυση του σχεδίου αναδιάρθρωσης στη λεπτομέρεια.

    "Η αίσθηση μας είναι ότι η Τρόικα έχει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του Συνεργατισμού και αναμένουμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει κατάληξη σε όλα τα θέματα", δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές από τον Συνεργατισμό, προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση με την Τρόικα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσπάθεια της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας είναι όπως μετά τη διαδικασία των συγχωνεύσεων παραμείνουν γύρω στα 20 συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα (ΣΠΙ) με παγκύπρια κάλυψη. Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Ομοσπονδίας Ανδρέας Μουσκάλλης είχε δηλώσει ότι η διατήρηση 18 ΣΠΙ αποτελεί κόκκινη γραμμή.

    [03] Σημαντική πτώση των τιμών πώλησης και ενοικίασης ακινήτων το α' εξάμηνο

    Σημαντική πτώση κατέγραψαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, σε όλες τις μεγάλες αστικές περιοχές, οι τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων.

    Ο Δείκτης Τιμών Ακινήτων, σημείωσε σημαντική μείωση, με τη Λευκωσία και τη Λεμεσό να βρίσκονται κατά το εξάμηνο αυτό στη δυσμενέστερη θέση, καθώς ήταν οι λιγότερο επηρεαζόμενες περιοχή μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 14ης και 15ης έκδοσης του Δείκτη Τιμών Ακινήτων του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Κύπρου, σε τριμηνιαία βάση, το πρώτο τρίμηνο του 2013 παγκύπρια, οι τιμές για κατοικίες, τόσο για σπίτια, όσο και για διαμερίσματα, παρουσίασαν πτώση της τάξης του 5,4% και 4,4% αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στην Πάφο (8,8% για τα διαμερίσματα) και στη Λευκωσία (7,8% για τα σπίτια).

    Παγκύπρια, οι τιμές των καταστημάτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 7,4%, των γραφείων κατά 4,1% και των αποθηκών κατά 5,4%. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2012, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 10,6%, των σπιτιών κατά 7,6%, των καταστημάτων κατά 19,3%, των γραφείων 10,9% και των αποθηκών κατά 12,4%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 14:39:04 UTC