Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κόστος παραγωγής εξαρτάται από την τιμή του ΦΑ, λέει η ΑΗΚ και

    απαντά σε επικρίσεις

  • [02] Στο Βίλνιους για την Άτυπη Σύνοδο ΥΠΑΜ ΕΕ ο Φωτίου

  • [01] Το κόστος παραγωγής εξαρτάται από την τιμή του ΦΑ, λέει η ΑΗΚ και απαντά σε επικρίσεις

    Απάντηση στα «επικριτικά για την ΑΗΚ», όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα σε σχέση με την απόφαση για επιδιόρθωση των μονάδων 1,2 και 3 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό (ΗΣ) Βασιλικού και σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση λύση, έδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης ξεκαθαρίζοντας ότι ο σημαντικός παράγοντας καθορισμού του κόστους παραγωγής των μονάδων 1,2 και 3 με φυσικό αέριο είναι η ίδια η τιμή του φυσικού αερίου.

    Ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα επιδιόρθωσης των μονάδων 1,2 και 3 στον ΗΣ του Βασιλικού με τον ισχυρισμό ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει η ΑΗΚ στην επιδιόρθωση των μονάδων αυτών διότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις μονάδες αυτές χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο είναι πιο δαπανηρή από τη χρήση του μαζούτ. «Πρόκειται για τη μισή αλήθεια», σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης εξηγώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί όταν η τιμή του φυσικού αερίου είναι αυτή που έχει προσφέρει ο επιτυχών προσφοροδότης μέχρι αυτή τη στιγμή.

    Διευκρίνισε παράλληλα ότι η αποδοτικότητα των μονάδων αυτών παραμένει σταθερή ανεξάρτητα με το αν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή μαζούτ, επισημαίνοντας πως ως εκ τούτου σημαντικός παράγοντας καθορισμού του κόστους παραγωγής των μονάδων 1,2 και 3 με φυσικό αέριο είναι η τιμή του φυσικού αερίου. «Ως εκ τούτου αυτός ο συλλογισμός δεν ισχύει», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την έλευση του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ, το κόστος παραγωγής των εν λόγω μονάδων θα μειωθεί.

    [02] Στο Βίλνιους για την Άτυπη Σύνοδο ΥΠΑΜ ΕΕ ο Φωτίου

    Για το Βίλνιους της Λιθουανίας αναχωρεί την Πέμπτη, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες, το οποίο θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τα θέματα της άμυνας και της ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ένωσης.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν από τους Επιχειρησιακούς Διοικητές για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ, οι οποίες διεξάγονται στα πλαίσια της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 16:39:04 UTC