Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκριματικά Μουντιάλ: Η Εθνική Κύπρου στο Οσλο αναμετράται με τους

    Νορβηγούς που θέλουν νίκη

  • [02] Θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Μαζωτού - Αλαμινού με θύμα αλλοδαπό

    ασιατικής καταγωγής

  • [03] Να μην γίνει κούρεμα καταθέσεων ανθρώπων με αναπηρίες, ζητά ο

    Αντιπρόεδρος τους


  • [01] Προκριματικά Μουντιάλ: Η Εθνική Κύπρου στο Οσλο αναμετράται με τους Νορβηγούς που θέλουν νίκη

    Η Εθνική Κύπρου βρίσκεται αντιμέτωπη την Παρασκευή με τη Νορβηγία στο "Ullevaal Stadion``, του Όσλο με τους Νορβηγούς να θέλουν μόνο νίκη για κατάκτηση της 2ης θέσης η οποία οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για το Μουντιάλ.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, στον 5ο Προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014 αρχίζει στις 20.00 ώρα Κύπρου.

    [02] Θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Μαζωτού - Αλαμινού με θύμα αλλοδαπό ασιατικής καταγωγής

    Αλλοδαπός ασιατικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Μαζωτού - Αλαμινού.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου, «γύρω στις 04.30 σήμερα τα ξημερώματα στο δρόμο Μαζωτού - Αλαμινού, ένα περίπου χιλιόμετρο πριν από την Αλαμινό, άγνωστος αλλοδαπός εργάτης, ασιατικής καταγωγής, οδηγούσε το βαν αυτοκίνητο του κατά μήκος του δρόμου με κατεύθυνση από Μαζωτό προς Αλαμινό. Σε κάποιο σημείο του δρόμου και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, ο αλλοδαπός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί δεξιά, σύμφωνα με την πορεία του».

    Πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια του αλλοδαπού να επαναφέρει το αυτοκίνητο στο δρόμο, προσέκρουσε στο αριστερό ανάχωμα του δρόμου με αποτέλεσμα να ανατραπεί στην άσφαλτο. Από το δυστύχημα ο οδηγός ο οποίος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, εκτινάχθηκε από ο αυτοκίνητο και καταπλακώθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο το θάνατο».

    [03] Να μην γίνει κούρεμα καταθέσεων ανθρώπων με αναπηρίες, ζητά ο Αντιπρόεδρος τους

    Στο κούρεμα καταθέσεων ατόμων με αναπηρίες οι οποίες ήταν προϊόν αποζημιώσεων αναφέρεται με ανοικτή επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου και Αντιπρόεδρος Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων.

    Στην επιστολή του ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρει ότι «μετά το κούρεμα καταθέσεων της 15ης Μαρτίου, ένας μικρός αριθμός συνανθρώπων μας, ατόμων με αναπηρίες οι οποίοι είχαν λάβει αποζημιώσεις για την πρόκληση της αναπηρίας τους, περιμένουν με ανυπομονησία την τελική απόφαση σας για τα λεφτά που τους έχετε κουρέψει».

    Όπως αναφέρει ο κ. Λαμπριανίδης, «περιμένουν και ελπίζουν ότι το κράτος υπεύθυνα και με κοινωνική ευαισθησία θα μπορέσει τελικά να εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο την ακεραιότητα αυτών των καταθέσεων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα αποζημίωσης για την βλάβη και την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, αποζημιώσεις που αποφασίστηκαν είτε στα δικαστήρια είτε με διακανονισμό με ασφαλιστικές εταιρείες επειδή είναι δίκαιο η απώλεια της αρτιμέλειας να αποζημιώνεται, χωρίς όμως ποτέ, κανένα ποσό αποζημίωσης να αντισταθμίζει το πραγματικό κόστος της αναπηρίας και όσα προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 7:39:04 UTC