Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή κλαπέντων εικόνων από την Ολλανδία
  • [02] Όλα εξαρτώνται από την πιστή τήρηση του προγράμματος, λέει η

    Βελκουλέσκου

  • [03] Ετοιμότητα Ένωσης Δήμων να συζητήσει την μεταρρύθμιση των δήμων

  • [01] Επιστροφή κλαπέντων εικόνων από την Ολλανδία

    Την Πράξη Μεταβίβασης από την Ολλανδία στην Κυπριακή Δημοκρατία τεσσάρων εικόνων που είχαν κλαπεί από την κατεχόμενη εκκλησία του Χριστού Αντιφωνητή στην Καλογραία, υπέγραψαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Χάγη Κυριάκος Κούρος και η Γενική Διευθύντρια Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών της Ολλανδίας Marjan Hammersma, σε τελετή στο Ολλανδικό Υπουργείο Παιδείας.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «πρόκειται για τις εικόνες των Αποστόλων Ιωάννη, Μάρκου, Παύλου και Πέτρου οι οποίες χρονολογούνται περίπου στον 16ο αιώνα».

    Οι εικόνες επαναπατρίζονται σε συνέχεια αιτήματος που υποβλήθηκε από τις κυπριακές Αρχές στη βάση προνοιών ολλανδικής νομοθεσίας του 2007 που αφορά τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών που προέρχονται από κατεχόμενη περιοχή.

    [02] Όλα εξαρτώνται από την πιστή τήρηση του προγράμματος, λέει η Βελκουλέσκου

    Από την πιστή τήρηση από μέρους των κυπριακών αρχών των πολιτικών που έχουν χαραχθεί βάση των στόχων του προγράμματος του μνημονίου εξαρτά η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσκου, τόσο την χαλάρωση των περιορισμών διακίνησης κεφαλαίων, όσο και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης και απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου για άρση των πιστωτικών περιορισμών (διακίνηση κεφαλαίων) μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου 2014, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, η κ. Βελκουλέσκου είπε πως σε ευθυγράμμιση με το δημοσιοποιημένο πρόγραμμα των κυπριακών αρχών αναμένεται ότι θα λάβει χώρα φέτος και του χρόνου επιπλέον χαλάρωση.

    «Εξαρτάται όμως από την ανακεφαλαιοποίηση και αναδόμηση του τραπεζικού τομέα. Όπως γνωρίζετε, μετά την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης έχουν ληφθεί μέτρα για την διευκόλυνση των εγχωρίων συναλλαγών. Τελικά, η πλήρης χαλάρωση των περιορισμών εξαρτάται από την εφαρμογή της στρατηγικής και της επιστροφής της εμπιστοσύνης», είπε η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Κύπρο.

    [03] Ετοιμότητα Ένωσης Δήμων να συζητήσει την μεταρρύθμιση των δήμων

    Η Ένωση Δήμων Κύπρου είναι έτοιμη να συζητήσει την μεταρρύθμιση και την εξέλιξη των δήμων σε συνδυασμό με τις εξοικονομήσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά οι δήμοι έχουν φθάσει σε μία σχεδόν απελπιστική κατάσταση και δεν θα αντέξουν άλλες περικοπές.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου με θέμα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργασίες της οποίας ήταν κλειστές για τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Στη Συνέλευση, είπε, συζητήθηκαν όλες οι διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ένωσης Δήμων και της Κυβέρνηση, καθώς και οι συναντήσεις που έγιναν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 17:39:04 UTC