Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος
  • [02] Εκκληση για να ψηφίσει ο κόσμος στις ευρωεκλογές του Μαϊου
  • [03] Πέραν των 100 τα θύματα από πλημμύρες στο Μεξικό

  • [01] Τρίτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος

    Η αυλαία της τρίτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος πέφτει τη Δευτέρα με τους αγώνες Απόλλωνα - Ομόνοια (Τσίρειο) και ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας (ΓΣΠ). Και οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 19:00.

    Το Σάββατο, ο Ερμής Αραδίππου νίκησε τη Δόξα με 4-2 στο Μακάρειο Στάδιο, ενώ η ΑΕΛ επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Την Κυριακή διεξάγονται τρεις αγώνες.

    Η ΑΕΚ Κουκλιών υποδέχεται στο Παφιακό τον Αρη, η Αλκή αντιμετωπίζει στο ΓΣΖ την Ανόρθωση και ο Εθνικός Άχνας φιλοξενεί στο στάδιο του τη Νέα Σαλαμίνα.

    [02] Εκκληση για να ψηφίσει ο κόσμος στις ευρωεκλογές του Μαϊου

    Το θέμα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών το Μάιο του 2014 αποτέλεσε αντικείμενο δηλώσεων Κύπριων ευρωβουλευτών, καθώς και εκπροσώπων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, οι οποίοι καλούν τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει εκείνον που νομίζουν ότι θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα εκείνο που πιστεύουν.

    Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σε δήλωσή της είπε ότι οι πολίτες στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές πρέπει να δράσουν, να αντιδράσουν, να επιδράσουν και να ζητήσουν από τους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν πολιτικές που έχουν σχέση με την ανεργία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισε, στάθηκε δίπλα από την Κύπρο μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ, κάλεσε τους υπευθύνους και τις εξεταστικές επιτροπές για να μάθει τι ακριβώς έγινε.

    [03] Πέραν των 100 τα θύματα από πλημμύρες στο Μεξικό

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού ανακάλυψε τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου Black Hawk και τα λείψανα των τουλάχιστον τριών μελών του πληρώματός του με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες οι οποίες πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και θεωρούνται από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών να ξεπεράσει τους 100.

    Ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι οι τουλάχιστον 68 άνθρωποι που αγνοούνται έπειτα από τις κατολισθήσεις λάσπης είναι πιθανότατα νεκροί.

    Τουλάχιστον οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου, ενώ είναι ασαφές το εάν και κατά πόσον στο Μπλακ Χοκ επέβαιναν πολίτες που είχαν διασωθεί κι απομακρύνονταν από την πλημμυρισμένη πόλη Λα Πιντάδα όταν το ελικόπτερο κατέπεσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χεσούς Σαπάτα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 September 2013 - 8:39:03 UTC