Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της FIABCI International στην Κύπρο
  • [02] Απολογείται το βράδυ της Τετάρτης ο Μιχαλολιάκος, ελεύθεροι με

    όρους τρεις Βουλευτές της ΧΑ

  • [03] Πολιτική σκευωρία εις βάρος στελεχών με στόχο το ΑΚΕΛ, καταγγέλει

    ο Α.Κυπριανού


  • [01] Ο Πρόεδρος της FIABCI International στην Κύπρο

    Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI-International) Flavio Gonzaga Nunes, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της FIABCI-Κύπρου Λάκη Τοφαρίδη.

    Σε ανακοίνωσή της, η FIABCI-Κύπρου αναφέρει πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ενώ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Πρόεδρος της FIABCI-International θα έχει σημαντικές επαφές με πολιτειακούς αξιωματούχους, οργανωμένους φορείς της αγοράς ακινήτων και πανεπιστημιακά ιδρύματα, που είναι ακαδημαϊκά μέλη της FIABCI-Κύπρου.

    Επίσης, θα παρακαθίσει σε ειδική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI-Κύπρου στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για την κυπριακή αγορά ακινήτων και τις προοπτικές της. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Gonzaga Nunes περιλαμβάνει ακόμα ξεναγήσεις στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο, όπου θα επισκεφθεί σημαντικά έργα ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων, η Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και η μαρίνα Λεμεσού.

    [02] Απολογείται το βράδυ της Τετάρτης ο Μιχαλολιάκος, ελεύθεροι με όρους τρεις Βουλευτές της ΧΑ

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην απολογία του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή μετά τις 19.00 απόψε. Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

    Οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν πολύωρες. Του Ηλία Κασιδιάρη κράτησε επτά ώρες. Ο Ηλίας Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η απολογία του Γιάννη Λαγού ολοκληρώθηκε το πρωί και στη συνέχεια ακολούθησε εκείνη του Ν. Μίχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαραθώνιες απολογίες και των τεσσάρων κατηγορουμένων κινήθηκαν στην ίδια γραμμή. Όλοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο ενώ έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη. Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, φώναξαν «Ζήτω η Δημοκρατία σας». Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις υπόδικους βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν. Η απόφαση για τη μη προφυλάκιση αφορά το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

    [03] Πολιτική σκευωρία εις βάρος στελεχών με στόχο το ΑΚΕΛ, καταγγέλει ο Α.Κυπριανού

    Σε πολιτική σκευωρία εις βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ «με απώτερο στόχο να χτυπηθεί το κόμμα από τη μια και να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου και από την άλλη να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά προβλήματα», αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μετά την σύλληψη δύο στελεχών του κόμματος του για την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε «τί άλλο από σκευωρία μπορεί να σημαίνει το γεγονός πως την ώρα που συλλαμβάνονταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ, διαφοροποιήθηκε προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον Νίκο Λίλλη, και η υπόθεση του αντί να παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμπεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με προφανή την πρόθεση από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος και με σοβαρή την πιθανότητα επιβολής ηπιότερων εάν θα του επιβληθούν καθόλου, ποινών, για τον ίδιο».

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «αντί να ζητηθεί κατάθεση ώστε να παρουσιαστεί και η εκδοχή των στελεχών του ΑΚΕΛ, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, έχοντας μόνο μία κατάθεση σε βάρος τους, όπως παραδέχθηκε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, πρακτική που συνιστά ντροπή για μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ευυπόληπτους πολίτες της».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 October 2013 - 16:39:05 UTC