Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στη Συνέλευση του ΟΑΣΕ
  • [02] Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΑΜ-ΠΑΣΥΚΑΦ
  • [03] Την Ισλανδία αντιμετωπίζει η Εθνική Κύπρου για τα προκριματικά

    του Μουντιάλ


  • [01] Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στη Συνέλευση του ΟΑΣΕ

    Οι Βουλευτές Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν το Σάββατο στην πόλη Μπούτβα του Μαυροβουνίου, για να συμμετάσχουν στη φθινοπωρινή συνάντηση της Συνέλευσης, από τις 13 ως τις 15 Οκτωβρίου.

    Στο πλαίσιο της φθινοπωρινής συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί το Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, με θέματα την κατάσταση στη Συρία και «Μεσόγειος: Mια Ένωση Πολιτισμών». Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, διάσκεψη με γενικό θέμα «Αντιμετώπιση Διασυνοριακών Απειλών και Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: O Ρόλος του ΟΑΣΕ».

    Τις επιμέρους ενότητες της Διάσκεψης θα απασχολήσουν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των διασυνοριακών απειλών και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ, οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης στην ασφάλεια και το θέμα της ενσωμάτωσης διαφορετικών κοινωνιών.

    [02] Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΑΜ-ΠΑΣΥΚΑΦ

    Υπάρχει μια αυξητική τάση στα κρούσματα ανδρικού καρκίνου, ο οποίος εμφανίζεται συνήθως σε άτομα 15 έως 35 ετών, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, επικαλούμενος πρόσφατες έρευνες.

    Ο κ. Φωτίου μιλούσε στο πλαίσιο τελετής υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) για θεσμοθέτηση πρωτοβουλιών και δράσεων για συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του ανδρικού καρκίνου.

    Οι πρώτες επιμορφωτικές διαλέξεις στα πλαίσια του Μνημονίου, που υπογράφτηκε από τον κ. Φωτίου και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΚΑΦ Νικόλα Φιλίππου, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο και θα αφορούν τον καρκίνο των όρχεων. Στην προσφώνησή του κατά την τελετή υπογραφής, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως «το Μνημόνιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια σειρά από δράσεις, όπως η διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων στα στρατόπεδα με εστίαση κυρίως στον ανδρικό καρκίνο».

    [03] Την Ισλανδία αντιμετωπίζει η Εθνική Κύπρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ

    Τον τελευταίο εκτός έδρα αγώνα για τον 5ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014 δίνει την Παρασκευή η Εθνική Κύπρου ανδρών με αντίπαλο την Ισλανδία. Στόχος της Εθνικής Κύπρου στον αγώνα που θα αρχίσει στις 21.45 είναι να καταφέρει να πάρει τους πρώτους εκτός έδρας βαθμούς στη διοργάνωση.

    Σε οκτώ αγώνες, η Εθνική συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς, όλους στην Κύπρο. Τρεις βαθμούς πήρε από τον σημερινό της αντίπαλο, τον οποίο νίκησε πέρσι το Σεπτέμβριο με 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με γκολ του Κωνσταντίνου Μακρίδη, ενώ ο τέταρτος βαθμός προήλθε από ισοπαλία με την Ελβετία στο ΓΣΠ τον περασμένο Μάρτιο.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η Εθνική Ισλανδίας διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετοχή σε μπαράζ μεγάλης διοργάνωσης και ο αγώνας με την Εθνική Κύπρου, αποκτά για αυτούς τεράστια αλλά και ιστορική σημασία. Ήδη, τα 10.000 εισιτήρια που είχαν εκδοθεί για τον αγώνα εξαντλήθηκαν πριν δέκα περίπου μέρες και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για μια χώρα η οποία απλώνεται σε τεράστια έκταση (είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης μετά τη Μεγάλη Βρετανία) αλλά ο πληθυσμός της είναι γύρω στις 300.000 κατοίκους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 October 2013 - 13:39:03 UTC