Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η συνέχιση μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης, προϋποθέσεις για αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ
  • [02] Τη σαφή θέση της ε/κ πλευράς για τις εγγυήσεις μετέφερε στη Νούλαντ ο ΠτΔ
  • [03] ΕΒΕ: Ενίσχυση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου
  • [04] Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ΕΕ
  • [05] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:Το Δίκαιο της Ένωσης έχει εφαρμογή επί της αγωγής ακυρώσεως γάμου από τρίτο πρόσωπο, μετά θάνατο
  • [06] ΚΣΣΕ: Την επικύρωση του καταστατικού του ΔΠΔ από την Τουρκία ζήτησε ο Κ. Ευσταθίου
  • [07] Έλλειψη προϊόντων στη βρετανική αγορά μετά από την πτώση της στερλίνας
  • [08] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΘΕΑΤΡΑ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ)

  • [01] Η συνέχιση μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης, προϋποθέσεις για αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ

    ΚΥΠΕ Κώστας Σταυρινός - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 12:23

    Την ανάγκη να συνεχίσουμε να στέλνουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα πως ο στόχος της μεταρρύθμισης και της εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας δεν έχει τερματιστεί με την ολοκλήρωση του μνημονίου, έτσι ώστε να πετύχουμε τον σημαντικό στόχο αναβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

    Συνοψίζονται τις προϋποθέσεις που θέτουν οι οίκοι αξιολόγησης για αναβάθμιση της οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτές είναι "η συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, να συνεχιστεί η στήριξη της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας μας, η πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα και η συνεχής προώθηση μεταρρυθμίσεων, αλλαγών, τις οποίες η οικονομία μας έχει ανάγκη".

    Ερωτηθείς, στο περιθώριο ασφαλιστικού συνεδρίου 2016 με θέμα «Ευρώπη και Ασφαλιστική Εκπαιδευτική Κατάρτιση - Ταξίδι προς την Επαγγελματική Αριστεία», που διοργάνωσε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, κατά πόσον αναμένεται σύντομα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι "αυτός είναι ο στόχος" και υπενθύμισε ότι η κυπριακή οικονομία βρέθηκε 12 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, στην κορύφωση της κρίσης.

    Αναφέροντας ότι "σήμερα, μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων είμαστε δύο βαθμίδες μακριά από την επενδυτική", ο ΥΠΟΙΚ τόνισε την ανάγκη "να συνεχίσουμε την προσπάθεια", σημειώνοντας ότι "προφανώς είμαστε στο σωστό δρόμο γιατί είχαμε ακόμη και πρόσφατα αναβαθμίσεις".

    "Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, πρέπει να στέλνουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα πως ο στόχος της μεταρρύθμισης και της εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας δεν έχει τερματιστεί με την ολοκλήρωση του μνημονίου", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

    Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, σιγά σιγά θα έρθουν και άλλες αναβαθμίσεις και θα πετύχουμε τελικά, τυπικά την επενδυτική βαθμίδα κάτι που θα σηματοδότησει περαιτέρω σημαντική αποκλιμάκωση του κόστους χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    "Είναι συνεπώς ένας πολύ σημαντικός στόχος, πέρα από τα έμμεσα οφέλη που θα σηματοδοτήσει η περαιτέρω αναβάθμιση", υπογράμμισε.

    Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν ενδείξεις από τους οίκους για το πότε ή υπό ποιες προϋποθέσεις θα αναβαθμίσουν την οικονομία σε επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι "το πότε (θα αναβαθμίσουν την οικονομία) εξαρτάται από τους ίδιους", είπε ότι "το πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι ξεκάθαρο, έχει επεξηγηθεί από τους ίδιους τους οίκους σε μια σειρά από εκθέσεις τους".

    Συνοψίζονται τις προϋποθέσεις που θέτουν οι οίκοι αξιολόγησης για αναβάθμιση της οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτές είναι "η συνέχιση της προσπάθειας, η διατήρηση της σοβαρότητας, ασχέτως ολοκλήρωσης του μνημονίου, δηλαδή να συνεχιστεί", όπως εξήγησε, "η συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, να συνεχιστεί η στήριξη της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας μας, η πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα και η συνεχής προώθηση μεταρρυθμίσεων, αλλαγών, τις οποίες η οικονομία μας έχει ανάγκη".

    "Αυτά, που ούτως ή άλλως για το δικό μας συμφέρον πρέπει να προωθήσουμε, αυτό αναμένουν και οι οίκοι για να συνεχίσουν την πορεία αναβάθμιση της οικονομίας μας", κατέληξε.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Τη σαφή θέση της ε/κ πλευράς για τις εγγυήσεις μετέφερε στη Νούλαντ ο ΠτΔ

    ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 12:14

    Τη σαφή θέση της ε/κ πλευράς ότι δεν αποδέχεται τουρκικές εγγυήσεις στη λύση του Κυπριακού, μετέφερε στη Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη διάρκεια της συνάντησής τους το πρωί, κατά την οποία συζήτησαν επίσης το εδαφικό και το περιουσιακό. Δεν αποκλείεται η κ. Νούλαντ να επιστρέψει στο Προεδρικό για νέα συνάντηση με τον ΠτΔ το απόγευμα.

    Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο ΠτΔ έθεσε επίσης στην κ. Νούλαντ αριθμό θεμάτων τα οποία δεν σχετίζονται ευθέως με τα κεφάλαια του Κυπριακού, ωστόσο προκαλούν κωλύματα και στέλλουν αρνητικά μηνύματα, για τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος.

    Τα θέματα αυτά, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ενδεχομένως η κ. Νούλαντ θα τα έθετε στη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9.45 το πρωί.

    Περιλαμβάνει θέματα όπως η άρνη ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] ΕΒΕ: Ενίσχυση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 13/10/2016 12:03

    Το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Πάφου, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, στοχεύει στην αξιοποίηση αγορών που παρουσιάζουν επιχειρηματικές/τουριστικές ευκαιρίες, δρομολογώντας ή και ενισχύοντας πτήσεις από χώρες όπως Γερμανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Σκανδιναβικές Χώρες, Ισραήλ, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Μάλτα, Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Αραβικές Χώρες, Κίνα, Ινδία.

    Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου, υπάρχει ανάγκη αλλά και προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση των πτήσεων τόσο σε προορισμούς όσο και σε συχνότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

    Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Επαρχίας Πάφου, το Επιμελητήριο το θεωρεί ως ένα βασικό έργο υποδομής το οποίο θα βοηθ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ΕΕ

    ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου - Βέλγιο/Βρυξέλλες 13/10/2016 12:28

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ έκρουσε σήμερα από τις Βρυξέλλες και κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο νέος του Πρόεδρος, Klaus-Heiner Lehne,

    Μιλώντας το πρωί στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ότι "στους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, μια σημαντική πρόκληση για την ΕΕ θα ήταν να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ζητώντας άμεσα μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια και καταλογισμό, ως προς τα κεφάλαια που δαπανά η ΕΕ".

    "Οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να αρχίσουν να εμπιστεύονται τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αν δεν πιστεύουν ότι ελέγχουμε το τι γίνονται τα χρήματά τους", είπε ο Πρόεδρος Lehne.

    Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ έκανε λόγο για υψηλότερα ποσοστά σφάλματος στη χρήση κοινοτικών πόρων και εφιστά την προσοχή στους κινδύνου ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:Το Δίκαιο της Ένωσης έχει εφαρμογή επί της αγωγής ακυρώσεως γάμου από τρίτο πρόσωπο, μετά θάνατο

    ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου - Βέλγιο/Βρυξέλλες 13/10/2016 12:24

    Με σημερινή του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι αγωγή ακυρώσεως γάμου που έχει ασκηθεί από τρίτο πρόσωπο μετά το θάνατο του ενός εκ των συζύγων εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανόνων, μόνο όμως ως προς την επίκληση ορισμένων και όχι όλων των διατάξεων του σχετικού κανονισμού.

    Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις βάσεις διεθνούς δικαιοδοσίας που προβλέπονται στο άρθρο 3, παράγραφος 1, στοιχείο αΝ΄, πέμπτη και έκτη περίπτωση, του κανονισμού, το Δικαστήριο παρατηρεί ότι οι διατάξεις αυτές αναγνωρίζουν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στα δικαστήρια του κράτους μέλους στο έδαφος του οποίου βρίσκεται η συνήθης διαμονή του ενάγοντος διεθνή δικαιοδοσία προκειμένου να αποφανθούν επί της λύσεως του συζυγικού δεσμού.

    Συναφώς, το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι οι κανόνες διεθνούς δικαιοδοσίας που θεσπίστηκαν από τον κανονισμό αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] ΚΣΣΕ: Την επικύρωση του καταστατικού του ΔΠΔ από την Τουρκία ζήτησε ο Κ. Ευσταθίου

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 11:45

    Η επικύρωση εκ μέρους όλων των κρατών μελών του Καταστατικού της Ρώμης που εγκαθιδρύει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο του στους τομείς δράσης του, όπως τα εγκλήματα πολέμου, η γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανέφερε ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, δείχνοντας παράλληλα προς την πλευρά της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε παρέμβασή του κατά τις χθεσινές εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί ο στόχος της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης, ειδικά σε χώρες όπως η Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου, δια της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του συνεχιζόμενου εποικισμού των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Έλλειψη προϊόντων στη βρετανική αγορά μετά από την πτώση της στερλίνας

    ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 13/10/2016 12:04

    Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας Tesco υποχρεώθηκε να αποσύρει δημοφιλή προϊόντα από τα προς διαδικτυακή πώληση προϊόντα της, κατόπιν διαφωνίας με την προμηθεύτρια εταιρεία για το ποιος πρέπει να καλύψει το πρόσθετο κόστος που δημιουργεί η μεγάλη πτώση της στερλίνας.

    Τα Tesco διαθέτουν πλέον μόνο περιορισμένη ποσότητα προϊόντων της εταιρείας Unilever όπως η παραδοσιακή βρετανική κρέμα Marmite, τα παγωτά Ben & Jerry's, τα αποσμητικά Lynx και τα απορρυπαντικά Persil, μεταξύ πολλών άλλων.

    Η Unilever έχει σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων στα Tesco καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για αύξηση των χρεώσεων κατά περίπου 10%.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [08] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΘΕΑΤΡΑ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ)

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 12:00

    Ο ΘΟΚ ανακοίνωσε ότι η θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Ομίλου Αθηένου "Κορίτσια στον Ήλιο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο πλαίσιο του 29ου Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου η ώρα 2000 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου περιστατικού

    (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 October 2016 - 9:39:46 UTC