Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας Κύπρου - Ιρλανδίας για τις συνέπειες του Brexit αποφάσισαν Αναστασιάδης και Κέννι
  • [02] Τα προσχέδια των εκθέσεών τους ανέλυσαν Ευρωβουλευτές σε σεμινάριο του ΕΚ στις Βρυξέλλες
  • [03] Σε τεταμένο κλίμα η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Την πολιτιστική πρόταση του για τη Λεμεσό κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Νικολαΐδης
  • [05] Τη Βιομηχανική περιοχή Μεσόγης επισκέφτηκε ο Άκης Χρυσόμηλος

  • [01] Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας Κύπρου - Ιρλανδίας για τις συνέπειες του Brexit αποφάσισαν Αναστασιάδης και Κέννι

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/10/2016 20:36

    Κύπρος και Ιρλανδία συμφώνησαν στη σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα μελετήσει τις συνέπειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τρίτη το βράδυ μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κέννι, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Δουβλίνο.

    Τις συνομιλίες απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, θέματα που άπτονται της ΕΕ όπως το Brexit, το Μέλλον της Ευρώπης, το Προσφυγικό καθώς και η κατάσταση στη Συρία.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Τα προσχέδια των εκθέσεών τους ανέλυσαν Ευρωβουλευτές σε σεμινάριο του ΕΚ στις Βρυξέλλες

    ΚΥΠΕ της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς - Βέλγιο/Βρυξέλλες 18/10/2016 19:58

    Τρεις Ευρωβουλευτές ανέλυσαν τα κύρια σημεία των προσχεδίων εκθέσεων που ετοίμασαν για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υιοθετήσει η ΕΕ, ώστε να καταστεί πιο λειτουργική και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

    Μιλώντας σε τριήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Γκι Φέρχοφσταντ, ο Βέλγος εισηγητής της έκθεσης για τροποποιήσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και αρμόδιος για το Brexit στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρθηκε σε δύο θέματα που θα πρέπει να εξετάσει το Ευρωκοινοβούλιο, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να καταστεί η ΕΕ πιο λειτουργική στο μέλλον και την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

    "Δεν μπορούμε να κυβερνούμε την ΕΕ στο μέλλον με τον τρόπο που το κάνουμε τώρα," τόνισε, προσθέτοντας ότι η ομοφωνία στον τρόπο λήψης απόφασης είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να τροποποιηθεί.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Σε τεταμένο κλίμα η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΚΥΠΕ - Ελένη Μαυρούλη - Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 18/10/2016 19:49

    Ξεκίνησε, τελικά με μικρή καθυστέρηση, το απόγευμα της Τρίτης η τρίτη, κατά σειρά, διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες. Νωρίτερα είχε επικρατήσει αβεβαιότητα ως προς την πραγματοποίησή της καθώς ένα μέλος της διάσκεψης εισήχθη στην εντατική μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η απουσία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία ακόμη ενός Συμβούλου της Επικρατείας (αναπληρωματικό μέλος) ο οποίος δεν έχει συμμετάσχει σε καμία από τις τελευταίες διασκέψεις λόγω αναρρωτικής άδειας που πήρε επειδή έσπασε το πόδι του.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] Την πολιτιστική πρόταση του για τη Λεμεσό κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Νικολαΐδης

    ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 18/10/2016 20:14

    Η πολιτιστική κληρονομιά της Λεμεσού μας θέτει προ μιας τεράστιας ευθύνης, που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της σημερινής πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας σε επίπεδα αντάξια αυτής της παρακαταθήκης, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία "Ταμείου Πολιτισμού" και πυρήνων πολιτισμού.

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε το εκλογικό του επιτελείο με θέμα "Διαμορφώνοντας μια νέα πολιτιστική πρόταση για τη Λεμεσό", ο κ. Νικολαΐδης είπε πως, αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά τη Λεμεσό, είναι ο πολιτισμός της, τα γράμματα και οι τέχνες και σημείωσε πως η Λεμεσός υπήρξε πρωτοπόρα σε θέματα πολιτισμού, με δεκάδες "φωτισμένους συμπολίτες μας, που άνοιξαν δρόμους και προοπτικές για τον πολιτισμό της πόλης μας αλλά και της Κύπρου ολόκληρης".

    Πρέπει ως πόλη, συνέχισε, " να τολμήσουμε να απλώσουμε το χέρι μέχρι εκεί που έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε, να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε τις υποδομές για την καλλιτεχνική δημιουργία, από το θέατρο, το μουσικό θέατρο, τη μουσική, το χορό και τις εικαστικές τέχνες, να ανανεώσουμε και να προστατεύσουμε τις παραδοσιακές πολιτιστικές γιορτές της Λεμεσού από την πολιτιστική κόπωση, αλλά να δημιουργήσουμε και νέους θεσμούς".

    Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, η Λεμεσός δεν πρέπει να αφήνει αναξιοποίητες τις δυνατότητες για να έχει, για παράδειγμα, μια μόνιμη λυρική σκηνή, να έχει τη βασική τουλάχιστον υποδομή μιας συμφωνικής ορχήστρας, να καθιερώσει ένα ετήσιο θεσμό θεάτρου-όπερας-μουσικής-χορού από κυπριακές παραγωγές που να έχουν διεθνή εμβέλεια και αίγλη.

    Υπέδειξε ακόμη πως η πόλη έχει σήμερα ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του πολιτισμού που μπορεί να διασφαλίσει αυτό το ουσιαστικό πολιτιστικό βήμα προς τα μπρος και πως ο Δήμος Λεμεσού έχει την ευθύνη και πρέπει να αναλάβει να οδηγήσει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης προς τις πιο πάνω κατευθύνσεις.

    "Χρειάζεται όραμα και σοβαρός σχεδιασμός", ανέφερε και πρόσθεσε πως, ταυτόχρονα, χρειάζονται και κάποια άμεσα πρακτικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

    Ο Δήμος Λεμεσού, κατά τον Νίκο Νικολαΐδη, θα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της δημιουργίας και του πολιτισμού, με ένα θεσμοθετημένο, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ πρότεινε τη δημιουργία "Ταμείου Πολιτισμού", μέσα από το οποίο ο Δήμος, υλικά αλλά και ηθικά, να στηρίζει τους Λεμεσιανούς καλλιτέχνες, με την αγορά έργων τους και την οικονομική στήριξη τους σε περιπτώσεις εκθέσεων, συναυλιών, εκδόσεων, χορευτικών και θεατρικών παραστάσεων, κτλ.

    Τα δε δεκάδες κτίρια του Δήμου και των συνδεδεμένων οργανισμών, ανέφερε, θα πρέπει να κοσμούνται με έργα Λεμεσιανών καλλιτεχνών, ως ελάχιστη ένδειξη της αναγνώρισης και της στήριξης μας προς τους ανθρώπους των τεχνών και "σε καμία περίπτωση τα έργα αυτά δεν θα πρέπει απλά να αγοράζονται και να αφήνονται να φθείρονται στις αποθήκες και τα υπόγεια των κτιρίων".

    Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού είπε επίσης πως βασικός πυλώνας της πολιτιστικής πολιτικής του δήμου θα πρέπει να είναι η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για δημιουργία πυρήνων πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια, και η στήριξη του Δήμου έτσι ώστε "όλες αυτές οι φωλιές καλλιτεχνικής δημιουργίας" να είναι πρωτίστως οικονομικά βιώσιμες, για να μπορούν να αναδεικνύουν τις αστείρευτες δυνατότητες της πόλης, και να δίδουν το καλό παράδειγμα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ακόμα περαιτέρω αναβάθμιση του πολιτισμού και των τεχνών στη Λεμεσό.

    "Ανάπτυξη και ευημερία έχουν να κάνουν, κυρίως και πρωτίστως, με την καλλιέργεια μας ως άτομα και ως κοινωνία, με την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό μας με όλα αυτά τα εφόδια που οι τέχνες μας δωρίζουν", είπε και υπογράμμισε πως, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας "που υπάρχει μια γενική απαξίωση και αναχωρητισμός για τα τόσα πρωτοφανή δείγματα σήψης και καταβαράθρωσης των αξιών που καθημερινά βιώνουμε", ο πολιτισμός προσφέρει μια ελπίδα, μια αχτίδα φωτός, μια προοπτική και μια διέξοδο.

    (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Τη Βιομηχανική περιοχή Μεσόγης επισκέφτηκε ο Άκης Χρυσόμηλος

    ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 18/10/2016 20:14

    Επίσκεψη στη Bιομηχανική Περιοχή Μεσόγης πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου Άκης Χρυσομηλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, Αντώνη Αντωνίου, τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Δώρο Παφίτη και στελέχη της Κίνησης Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας υποστήριξης του, στη συνάντηση με τους βιομηχάνους και τους βιοτέχνες της περιοχής, ο κ. Χρυσόμηλος είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις εισηγήσεις και τις λύσεις που προτείνουν.

    Σχολιάζοντας τα αιτήματα που τέθηκαν ενώπιον της αντιπροσωπείας, ο κ. Χρυσόμηλος ανέφερε πως είναι γεγονός ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με περισσότερη αποφασιστικότητα και καλύτερη συνεργασία τα λειτουργικά ζητήματα που αφορούν τη Βιομηχανική Περιοχή, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους επαγγελματίες.

    Μια αναβαθμισμένη Βιομηχανική Περιοχή για την οποία όλοι πρέπει να εργαστούμε, ανέφερε ο κ. Χρυσόμηλος, συντονίζοντας τις ενέργειες και τις προσπάθειες μας, μέσα και από τη Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων, θα δώσει τη νέα πνοή που χρειάζεται η περιοχή, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, κατέληξε.

    (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 18 October 2016 - 17:39:45 UTC