Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 10/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ολες ανεξαιρέτως οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους την πορεία των μοτοσικλετιστών στην Κερύνεια και τις απειλές των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων εναντίον όσων επιχειρήσουν να περάσουν στη νεκρή ζώνη. Αναφέρονται επίσης στην έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στη Λευκωσία, στο θέμα του νερού της Αρχιεπισκοπής, στην κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές και στις δημοτικές εκλογές.

    Ο "Αγών" επικαλούμενος "απόρρητο έγγραφο" ξένων διπλωματών προς τις Αρχές Ασφαλείας της Δημοκρατίας, λόγω της εκδήλωσης των μοτοσικλετιστών, γράφει ότι η Πύλη Πάφου θεωρείται επικίνδυνη περιοχή δεδομένου ότι οι κατοχικές δυνάμεις μετέφεραν στην περιοχή του προμαχώνα Ρόκκας μεγάλο αριθμό στρατιωτών και οπλισμό. Αλλού αναφέρεται στην έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στους Αγίους Ομολογητές και σημειώνει ότι η αστυνομία βρήκε σημαντικά τεκμήρια.

    Η "Αλήθεια", επικαλούμενη πληροφορίες από Τ/Κ που εργάζονται στη Δεκέλεια, γράφει ότι για αντιμετώπιση των μοτοσικλετιστών έφθασε από την Τουρκία το Τάγμα των Τίγρεων και αντικατέστησε τους Τ/Κ στρατιώτες στη γραμμή αντιπαράταξης. Αλλού γράφει ότι η Ανεξάρτητη Συντεχνία Υπαλλήλων Συγκροτήματος Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισε τη λήψη δυναμικών μέτρων που τέθηκαν σ'εφαρμογή αμέσως και αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Η "Μάχη" γράφει ότι η εταιρία "Αρχάγγελος Λτδ" κατεχώρησε αγωγή εναντίον του Δημάρχου Εγκωμης Πέτρου Στυλιανού με την οποία ζητά αποζημιώσεις για λίβελλο, όπως ισχυρίζεται, σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών. Αλλού προβάλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου με τις οποίες υπογραμμίζει ότι δε θα υπάρξει αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέσα στο 1996.

    Η "Σημερινή" προβάλλει δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας των Μοτοσικλετιστών Γιώργου Χατζηκώστα με τις οποίες υπογραμμίζει την πρόθεση των μοτοσικλετιστών να πάνε στην Κερύνεια "είτε ο Ντεκτάς γαβγίζει είτε οι γκρίζοι λύκοι γαβγίζουν". Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη για παραχώρηση του υδρευτικού δικτύου της Αρχιεπισκοπής στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

    Ο "Φιλελέυθερος" προβάλει τις έντονες διαφωνίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Μούσκου για τη μεταφορά της κλινικής του AIDS στον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου στεγάζεται και το παιδιατρικό τμήμα και σημειώνει ότι εντός των ημερών αναμένεται να καλέσει και άλλους βουλευτές για να εξετάσουν σφαιρικά το όλο θέμα. Αλλού γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ θα αντιδράσει με απεργιακά και νομικά μέτρα κατά της κυβέρνησης στις πρόσφατες παρατάσεις, με συμβόλαια, των υπηρεσιών αφυπηρετούντων υπαλλήλων.

    Η "Χαραυγή" περιγράφει ως άκρως τεταμένη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά το τελευταίο 24ωρο στην Κύπρο, συνεπεία των απειλητικών δηλώσεων των κατοχικών στρατευμάτων ότι θα πυροβολήσουν εναντίον των διαδηλωτών που μπορεί να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη. Αλλού γράφει ότι δυσχεραίνει η συνεργασία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για τις δημοτικές εκλογές λόγω, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνωστισμού δελφίνων για το αξίωμα του δημάρχου.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", αναφέρεται επίσης στο αυριανό τελικό στάδιο της πορείας των μοτοσικλετιστών και σημειώνει ότι ακροδεξιοί Τούρκοι και η εξτρεμιστική ομάδα "Γκρίζοι Λύκοι" εκτοξεύουν απειλές εναντίον των διαδηλωτών. Αλλού γράφει ότι οι δύο Ελλαδίτες που απήχθησαν από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην περιοχή Κόκκινα και αφέθησαν ελέυθεροι χθες, χτυπήθηκαν κατά την παράνομη κράτησή τους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Saturday, 10 August 1996 - 10:01:08