Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-08-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 22/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως των διαφόρων εισηγήσεων για κοινή δήλωση Κληρίδη-Ντενκτάς και για στρατιωτικό διάλογο δεσπόζουν της ειδησεογραφίας στο σημερινό Τύπο. Προβάλλονται επίσης οι αναμενόμενες εκλογές στην Ελλάδα, η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την επιτροπή των ΗΕ για τους αγνοούμενους και τα προβλήματα στις Κυπριακές Αερογραμμές.

    "Ο Αγών" γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Αναφέρεται στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Μιλτιάδη Εβερτ στη γυναίκα του δολοφονηθέντος ηρωομάρτυρα Τάσου Ισαάκ ότι το παιδί τους ανήκει σε όλον τον Ελληνισμό και θα πρέπει να είναι περήφανη για τη θυσία του άνδρα της.

    "Η Αλήθεια" αναφέρει ότι αναμένονται απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων των μηχανικών και της φιλελευθεροποίησης των ναυλωμένων πτήσεων από το Γκάτγουικ. Αναφέρεται σε έκθεση του ΚΕΒΕ υποστηρίζει τη φιλελευθεροποίηση του συναλλάγματος και των επιτοκίων και σημειώνει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό το 1995 υπολογίζονται στα 810 εκ. αριθμός που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα του 1994.

    "Η Μάχη" γράφει ότι η κυβέρνηση θα επικηρύξει μέσω της Ιντερπολ, με τις φωτογραφίες τους, τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που ήδη στάληκαν στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ μελετούνται τα νομικά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση εναντίον της Τουρκίας. Προβάλλει διάψευση των ΗΠΑ ότι απολογήθηκαν στην Τουρκία για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ ότι η ανθρώπινη ζωή αξίζει περισσότερο από ένα κομμάτι ρούχο.

    "Η Σημερινή" σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να δώσει την απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία πιθανόν να είναι ένα διπλωματικό "όχι" και αναφέρει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εκτονωθεί η κατάσταση και θα καταθέσει τις ιδέες της για τη γενικότερη αποκλιμάκωση. Προβάλλει δηλώσεις του Γκούσταβ Φεϊσέλ, Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, ότι δέχθηκε απειλές και έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για προστασία του ενώ ο ίδιος δεν απεδέχθη εισήγηση της κυπριακής αστυνομίας για αυξημένα μέτρα προστασίας.

    "Ο Φιλελεύθερος" επικαλείται διπλωματικές πηγές που αναφέρουν ότι Κληρίδης και Ντενκτάς θα προσκληθούν στη Νέα Υόρκη πολύ σύντομα, εξέλιξη που θεωρείται η ευκολότερη διέξοδος. Γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα προωθεί επαναστατικές αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των εμπορικών τραπεζών, περιλαμβανομένων ρητών απαγορεύσεων για άσκηση τραπεζικών εργασιών ή λήψη καταθέσεων χωρίς την εξασφάλιση άδειας από την Κεντρική Τράπεζα.

    "Η Χαραυγή" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Ε/κ πλευρά δεν μπορεί να παρουσιάζεται αρνητική σε όλες τις προτάσεις που γίνονται, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση για τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό. Γράφει ότι πραγματοποιείται την ερχόμενη βδομάδα επιστημονικό σεμινάριο για θέματα ορθοπεδικής από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, την Ορθοπεδική και τη Ρευματολογική Εταιρεία με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

    "Η Cyprus Mail" προβάλλει επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστείας που επικρίνει έντονα τη Διερευνητική Επιτροπή των ΗΕ για τους Αγνούμενους της κυπριακής τραγωδίας την οποία χαρακτηρίζει ως τρομακτικό χάσιμο χρόνου και πόρων και καλεί τα ΗΕ να συστήσουν μια "αποτελεσματική" επιτροπή. Γράφει ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε τη μεσολάβηση του Ιράν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τεχεράνη. Το Ιράν εξέφρασε την ετοιμότητά του να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Thursday, 22 August 1996 - 4:10:57