Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 4/10/1996 (KYΠE) -- Η στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος" με τη συμμετοχή ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, η έκθεση του Λόρδου Φίνσμπεργκ για το Κυπριακό, το θέμα των αλλοδαπών νόμιμων και παράνομων εργατών, η σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τη νεανική παραβατικότητα και οι αλλαγές στο ωράριο της Αστυνομίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" αναφέρεται στην άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος" που αρχίζει σήμερα και σημειώνει ότι απερρίφθη αμερικανική παρέμβαση για μη συμμετοχή ελληνικών αεροπλάνων στην άσκηση. Αλλού γράφει ότι Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία εμπλέκονται άμεσα πλέον στις προσπάθειες για πρόοδο στο Κυπριακό με στόχο να μην υπάρχει εμπόδιο αναφορικά με το πολιτικό πρόβλημα κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Η "Αλήθεια" προβάλλει την έκθεση του Λόρδου Φίνσμπεργκ για το Κυπριακό στην οποία υποστηρίζει ότι η "λογική" δε διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην πολιτική τοποθέτηση ούτε της Ε/κ αλλά ούτε και της Τ/κ πλευράς. Αλλού γράφει ότι ξεπερνά κάθε επιτρεπτό όριο η αντιπαράθεση μεταξύ των συντεχνιών της διεύθυνσης και της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Η "Μάχη" γράφει ότι η απόφαση για τροποποίηση του ωραρίου εργασίας της Αστυνομίας, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των μελών του σώματος, ενώ ο Σύνδεσμος Αστυνομίας συνέρχεται σήμερα για να μελετήσει το θέμα. Αλλού γράφει ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας μελετά σχέδιο σταδιακής απομάκρυνσης της αστυνομικής φρουράς που τοποθετήθηκε τον τελευταίο χρόνο σε άτομα του υποκόσμου.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι η σύγκρουση μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτών για το θέμα της παραγωγικότητας θεωρείται σχεδόν βέβαιη ακόμα και εάν οι θέσεις τους στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής προσεγγίσουν. Αλλού γράφει ότι κλίμα τρομοκρατίας έχουν επιβάλει οι Τούρκοι στην Καρπασία με αποτέλεσμα οι εγκλωβισμένοι να φοβούνται να καταγγείλουν ληστείες και δολοφονικές πράξεις εναντίον τους.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει στην κύρια είδηση ότι θα είναι πιο έντονη η ελλαδική εμπλοκή στην άσκηση "Νικηφόρος". Σε άλλη είδηση γράφει ότι στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας καταγγέλθηκε ότι ολόκληρες συνοικίες στη Λεμεσό και στην Πάφο έχουν μετατραπεί σε "γκέτο" παράνομων και νόμιμων αλλοδαπών ενώ έχουν δημιουργηθεί μαφίες και κυκλώματα. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη για τη νεανική παραβατικότητα στο Αρχηγείο Αστυνομίας 7.500 παιδιά ανήκουν σε προβληματικές οικογένειες.

    Η "Χαραυγή" προβάλλει την ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στη χθεσινή εκδήλωση για τα 70χρονα του κόμματος, σημειώνοντας ότι η ιστορία έχει δικαιώσει πολλές θέσεις του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι με δυναμικά μέτρα θα διεκδικήσουν τη μονιμοποίηση τους οι έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου τους επιρρίπτουν ευθύνες στον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Αλέξη Γαλανό και στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ.

    Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκρποσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη ότι η κυβέρνηση αναμένει νέες προτάσεις για το θέμα του στρατιωτικού διαλόγου. Αλλού προβάλλει την ομιλία του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού στη Βουλή με την ευκαιρία της επετείου της ανεξατησίας, με την οποία ζητεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση να ασκήσουν πιέσεις εναντίον της Τουρκίας για να αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό.

    Η "Cyprus Weekly" αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τις οποίες σημειώνει ότι ο Δεκέμβρης θα είναι μήνας σημαντικών εξελίξεων. Αλλού αναφέρεται στις πληροφορίες ότι ο δολοφόνος του Σουηδού Πρωθυπουργού Ολοφ Πάλμε βρίσκεται στα κατεχόμενα και γράφει ότι η Σουηδία θα στείλει ομάδα ανακριτών στα κατεχόμενα για διερεύνηση της υπόθεσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Friday, 4 October 1996 - 2:24:41