Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 1 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-09-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/09/1997 (ΚΥΠΕ) Ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S300 και η χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη είναι μερικά από τα κυριότερα θέματα στο σημερινό Τύπο. Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ, την ανεύρεση ναρκωτικών και την έλλειψη νερού στα φράγματα.

Ο "Αγών" γράφει ότι με την εγκατάσταση των πυραύλων S300, η Ρωσία θα παρέχει πληροφορίες προς την Κύπρο πάνω σε στρατιωτικής φύσεως θέματα. Γράφει, επίσης, ότι με ανοικτή ατζέντα και χωρίς προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ντενκτάς για συζήτηση θεμάτων ασφαλείας.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ντενκτάς έχουν συμφωνήσει να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις για το διάλογο στα θέματα ασφαλείας. Γράφει, επίσης, ότι ούτε σταγόνα νερού δεν εισέρρευσε στα κυβερνητικά φράγματα από τις προχθεσινές καταρρακτώδεις βροχές.

Η "Μάχη" δημοσιεύει δήλωση του κ. Λυσσαρίδη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης θα είναι ο βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών, εάν το ΑΚΕΛ εμμείνει στη στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Ιακώβου. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία βρήκε δεκαεννέα κιλά χασίς σε ανοικτό χώρο κοντά στο φράκτη Καντού στη Λεμεσό, ύστερα από ανώνυμη πληροφορία.

Η "Σημερινή" γράφει ότι το θέμα της κατάργησης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, κατά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων που λήγουν τέλος του χρόνου. Γράφει, επίσης, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα προβεί σε παραστάσεις σε όλα τα διεθνή βήματα για τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ενώ η διευθέτηση της πρώτης συνάντησης για έναρξη διαλόγου για την ασφάλεια θεωρείται σημαντική εξέλιξη, η Ουάσιγκτον προάγει την υπογραφή ενός πλαισίου αρχών από τις δύο πλευρές, που θα καλύπτει γενικά το θέμα και θα δημιουργεί μιαν νέα κατάσταση αναφορικά με τις διαδικασίες για λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι αναμένονται προαγωγές στις ανώτερες βαθμίδες της Αστυνομίας.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι η Κύπρος επιβάλλεται να ακολουθήσει μια διεκδικητική πολιτική και να επιδιώξει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Γιώργο Ιακώβου. Γράφει, επίσης, ότι ο 38χρονος Ανδρέας Κέλπης, δημοτικός μηχανικός Αραδίππου, βρήκε χθες τραγικό θάνατο σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να εξαρτάται από τη λύση του Κυπριακού, άνκαι θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί λύση. Γράφει, επίσης, ότι κηδεύτηκε χθες ο 38χρονος δασονόμος Γεώργιος Χαραλάμπους, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης σε ναρκοπέδιο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 23 September 1997 - 6:24:39 UTC