Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-10-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,26/10/1997 (ΚΥΠΕ) Η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη, ότι αρκετοί πολίτες του εισηγούνται να ενδιαφερθεί σοβαρά για τις προεδρικές εκλογές, αποτελεί και σήμερα την κύρια είδηση των εφημερίδων, που σημειώνουν ότι αλλάζει άρδην το σκηνικό. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης τη χθεσινή δικοινοτική εκδήλωση, πληροφορίες σχετικά με τους Τούρκους λαθρέμπορους κι άλλα εσωτερικά θέματα.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Εφθασε η ώρα της εξαγγελίας Κληρίδη" γράφει ότι δύο στενοί συνεργάτες του Προέδρου, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαιώνουν ότι είναι ζήτημα ημερών η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Κληρίδη. Γράφει ότι η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ένας από τους δύο Τ/Κ λαθρέμπορους όπλων και ζώων χρησιμοποιήθηκε από τη ΜΙΤ για διοχέτευση ναρκωτικών στις ελεύθερες περιοχές.

"Η Αλήθεια" έχει τίτλο "Ο Κληρίδης εξαγγέλει την υποψηφιότητά του οριστικά και αμετάκλητα. Μεταξύ 6 και 15 Νοεμβρίου..." και προβάλλει τη δήλωσή του Προέδρου Κληρίδη από το Εδιμβούργο ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν άτομα που εισηγούνται τον κ. Μαρκίδη για υποψήφιο. Προβάλλει φωτογραφίες από την εκδήλωση που οργάνωσαν χθες στο Λήδρα Πάλας τα Ηνωμένα Εθνη και γράφει ότι πάθη και έχθρες σβήνουν κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Επιλογή" γράφει στον τίτλο της ότι "Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία" η δήλωση Μαρκίδη και ότι εσυζητείτο ευρέως σε κομματικούς κύκλους και από στελέχη του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Γράφει ότι πτώμα άνδρα βρέθηκε χθες στη Δεκέλεια, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον ερασιτέχνη ψαρά Χριστάκη Ξενοφώντος.

"Η Σημερινή" γράφει στον τίτλο του ότι "Σε περίοδο αναμονής ο ΔΗΣΥ για τις προεδρικές" σχετικά με το ενδιαφέρον του Γενικού Εισαγγελέα και προσθέτει ότι σχολιάζοντας το θέμα εκπρόσωποι άλλων κομμάτων εξέφρασαν εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Μαρκίδη, αλλά ανέφεραν ότι έχουν τις δικές τους επιλογές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, θα πραγματοποίηση επίσκεψη σε Λευκωσίας και Αγκυρα.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Ο Κληρίδης λέει ναι στην υποψηφιότητα Μαρκίδη" υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Σπύρου Κυπριανού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε ριζική αναδόμηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών τροχιοδρομεί εντός των προσεχών ημερών ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Προβάλλει επίσης δηλώσεις πολιτικών αρχηγών με την ευκαιρία του εορτασμού 37 χρόνων ζωής της εφημερίδας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Τα Νέα" κάτω από τον τίτλο "Συσπείρωση για την υποψηφιότητα Λυσσαρίδη" γράφει ότι σε όλα τα στελέχη της ΕΔΕΚ επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός, συσπείρωση και αποφασιστικότητα. Προβάλλει δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ο οποίος κάνει λόγο για νέα τακτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Καταλύτης εξελίξεων η δήλωση του Μαρκίδη" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης κρατά το κλειδί των εξελίξεων για τις προεδρικές εκλογές και ότι είναι αποδέκτης μηνυμάτων ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει επανεκλογή. Γράφει ότι οι δύο Τ/Κ που συναλήφθησαν για λαθρεμπόριο όπλων και ζώων ομολόγησαν ενοχή και αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

"Η Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Ακριβό το καλάθι της οικοκυράς" επί διακυβέρνησης Κληρίδη γράφει ότι αυτό ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου στη διάρκεια επισκέψεών του σε υπεραγορές της Λεμεσού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζική ήταν η παρουσία Ε/Κ και Τ/Κ χθες στο Λήδρα Πάλας, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ανθρώπινες κουβέντες.

Η "Cyprus Mail" στην κύρια είδηση με τίτλο "Επιχειρηματίες υιοθετούν σχέδιο επαναπροσέγγισης" γράφει ότι σε συνάντησή τους την Παρασκευή στην Αθήνα, Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματίες υιοθέτησαν ομόφωνα σχέδιο δράσης που αποτελείται από 20 σημεία με στόχο την επαναπροσέγγιση. Γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης συναντήθηκε χθες στο Εδιμβούργο με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία της Κύπρου προς την ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΚΝ)
(Μ.Α.)
(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 26 October 1997 - 12:27:57 UTC